Guti ziet Premiership wel zitten

José María Gutiérrez Hernández, beter bekend als kortweg Guti, zou een carrière in Engeland wel wat vinden. De middenvelder van Real Madrid zou echter het liefst zijn loopbaan in Madrid afsluiten.

Guti speelt al sinds 1996 in het eerste elftal van de Koninklijke, nadat hij eerst de jeugd doorliep. Inmiddels is de 31-jarige middenvelder vice-aanvoerder achter clubicoon Raúl. De Spaanse ex-international gaf aan dat mocht Real zijn contract, dat in 2010 afloopt, niet willen verlengen, hij zijn loopbaan graag nog in Engeland zou willen voortzetten.

"Ik wil hier met pensioen gaan. Ik ga door tot mijn lichaam me zegt te stoppen", aldus Guti. "Ik wil mijn contract graag verlengen. Lukt dat niet, dan ligt mijn intentie in Engeland. Echt een voorkeur heb ik niet, ik hou van Liverpool en Manchester, maar een club in Londen zou ik ook niet snel afslaan." Tevens had Guti te melden dat hij een carrière als trainer ambieert. "Ik wil graag in de voetballerij blijven. Nadat ik stop als voetballer, ga ik eerst mijn coach-licentie halen. Bernd Schuster is mijn rolmodel. Ik heb nog nooit zo'n goede band met een trainer gehad. Ik denk dat ik als trainer eenzelfde speelstijl zou hanteren."