Stam blij met uitspraken Ferguson

Jaap Stam is erg blij met de woorden van Sir Alex Ferguson. De trainer van Manchester United gaf eerder deze week namelijk toe dat hij spijt had van de transfer van de verdediger. In 2001 vertrok hij namelijk naar Lazio Roma.

"Goed dat een man als Ferguson zijn fouten durft toe te geven", liet Stam in een reactie weten. "Verbazen doet het me op zich niet, want voor mezelf heb ik altijd wel geweten dat United een fout beging door me te verkopen. Zowel binnen als rondom de club leefde dat gevoel ook bij heel veel mensen, van collega's tot supporters. En nog steeds als ik mensen uit Engeland spreek, hoor ik dat: ze hadden je nooit weg moeten doen."

Stam vervolgde: "Een grote trainer moet ook zijn verkeerde inschattingen in kunnen zien, desnoods een paar jaar na dato. Ik heb Ferguson ook leren kennen als een rechtlijnige man. In de weken rondom mijn vertrek is de relatie wat moeizamer geworden. Mijn biografie is een rol gaan spelen, omdat de club het naar de fans toe moest verkopen dat ik mocht vertrekken. Ik behoorde tot de belangrijkste spelers, dus dat lag wat gecompliceerd. Dat boek werd een stok om mee te slaan, zo zou je het kunnen zeggen."

Submitter:  Bron: AD Sportwereld / Papieren edit