Sevilla wint Supercopa

Sevilla heeft de Spaanse Supercopa op zijn naam geschreven. Na de 1-0 winst in eigen huis werd Real Madrid in een zinderende return met 3-5 aan de kant geschoven.

De Madrilenen, met Royston Drenthe, Wesley Sneijder en Ruud van Nistelrooij allen in de basis, wilden te graag te snel de achterstand wegpoetsen. Daardoor vielen er direct gaten achterin, en al na zeventien minuten profiteerde Renato daarvan. Drenthe wist met een prachtknal de stand nog wel gelijk te trekken, maar opnieuw Renato zette Sevilla weer op voorsprong. De Koninklijke werd bij vlagen compleet weggetikt door de sterke bezoekers. Frédéric Kanouté zette na een dik halfuur de stand op 1-3 vanaf elf meter. Een kansloze missie voor Real, zo leek het. Nog voor rust deed Fabio Cannavaro namens de Madrilenen echter nog iets terug. De Italiaan stond volledig ongedekt, en kopte simpel binnen.

Na rust gooide Real alles op de aanval. Sevilla verdedigde goed, en gaf weinig weg. Na het doelpuntrijke eerste bedrijf duurde het tot een klein kwartier voor tijd tot er weer gescoord werd. Sergio Ramos kopte een vrije trap van de ingevallen Guti in het doel van Los Sevillistas. De hoop die daaruit ontstond werd al gauw weer de kop ingedrukt. Miljoenenaankoop Pepe (30 mln.) ging wederom de fout in bij een counter, en liet Kanouté een simpel binnentikkertje. Alsof dat nog niet genoeg was liep de Portugees in blessuretijd ook nog tegen zijn tweede gele prent aan. Nog dieper in blessuretijd maakte Kanouté op aangeven van Aleksandr Kerzhakov met zijn derde het Sevilla-feest compleet: 3-5.

Real Madrid - Sevilla 3-5 (0-1)
17' Renato 0-1
24' Drenthe 1-1
29' Renato 1-2
37' Kanouté 1-3 (Pen)
45' Cannavaro 2-3