Fabregas: "Ik blijf bij Arsenal"

Cesc Fabregas volgt Thierry Henry niet richting Spanje, en blijft naar eigen zeggen bij Arsenal. Dit meldde de Spaanse middenvelder na gesprekken met Real Madrid.

Real Madrid probeert al langer de talentvolle international aan zich te binden, maar Fabregas heeft het naar zijn zin in Londen. Arsenal zelf wil na het vertrek van Henry niet nog een grote speler zien gaan. Ondanks dat heeft Fabregas wel gesprekken gevoerd met een delegatie van de Madrileense topclub.

"Ik ben Real dankbaar en het is een eer dat zo'n club interesse in mij toont", aldus Fabregas. "Maar nu Henry al naar Barcelona is gegaan kan ik Arsenal niet in de steek laten. Ik heb gesproken met Real's voorzitter Ramón Calderón en technisch directeur Predrag Mijatovic. Ik genoot ervan naar ze te luisteren, want Real Madrid is een grootse club. Ik heb echter besloten te blijven bij Arsenal."

De band tussen Arsenal-trainer Arsène Wenger en de Spanjaard lijkt de belangrijkste factor. "Ik heb een lang gesprek gevoerd met Wenger. Hij is iemand waarmee ik over alles kan praten. Ik heb vertrouwen in hem, en het feit dat hij een nieuw contract tekent. Ik ben pas 20 en alles wat ik hoef te doen is plezier hebben en beter worden. Dat wil ik graag doen, met Arsenal."