Luis García: 'Atlético klinkt goed'

De Spaanse middenvelder Luis García staat open voor een terugkeer naar Club Atlético de Madrid. De speler van Liverpool wordt genoemd in een mogelijke ruildeal met Atlético-spits Fernando Torres.

Torres wordt al langer gelinkt aan Liverpool, dat vooral lijkt te struikelen over de vraagprijs. Met Luis García, die in Engeland na een lange blessure op een zijspoor is beland, zou de Europese vice-kampioen een deel van die prijs af kunnen halen.

Atlético stelde zich eerst op alsof het hun topspits niet wilde verkopen, maar lijkt nu toch te buigen. Ook de geruchten over de komst van Villarreal-aanvaller Diego Forlán worden hierdoor aangewakkerd. Torres hoopte bij Atlético Champions League voetbal te behalen, maar zag zijn club afgelopen seizoen wederom falen, en slechts een intertotoplaats veroveren.

Liverpool-manager Rafael Benítez ziet in Torres een sleutelfiguur voor zijn rode team. De Spanjaard wil een team samenstellen dat voor de Engelse titel kan strijden. Om Atlético zo ver te krijgen om hun aanvoerder en publiekslieveling te verkopen, hebben the Reds nu Luis García bij de deal betrokken. Zelf ziet de Spanjaard een terugkeer naar zijn vaderland wel zitten.

"Liverpool is op dit moment het enige waar ik aan denk", aldus de international. "Ik zou echter graag terugkeren naar Spanje, en niet naar Barcelona, maar naar Atlético Madrid." Luis García miste een groot deel van het afgelopen seizoen, door een langdurige blessure.