'Lurling terug naar NAC'

De kans is groot dat Anthony Lurling terug zal keren bij NAC Breda. De speler is vrijwel rond met de Brabanders. Afgelopen seizoen kwam de 30-jarige speler op huurbasis voor FC Den Bosch uit. Nu heeft zijn werkgever 1. FC Köln laten weten dat hij transfervrij mag vertrekken.

Zodra de afspraken tussen Lurling en NAC Breda op papier staan én als de speler medisch gekeurd is, dan zal hij zijn handtekening onder het contract plaatsen. "Ik verwacht geen problemen. Een contract voor twee of drie jaar, daar komen we wel uit", aldus de aanvaller. "Ik heb vorig seizoen een botje in mijn voet gebroken en er daardoor een tijdje uitgelegen, maar dat kan elke voetballer overkomen. Ik ben fit en alweer enige tijd aan het trainen."

De huidige overeenkomst van Lurling met 1. FC Köln loopt nog een jaar door. De Duitse ploeg zou alleen een transfersom ontvangen als een Nederlandse topclub zich zou melden, maar dit is nu niet van belang. In het seizoen 2005/2006 kwam de aanvaller ook al uit voor NAC Breda.