Drama bij Denemarken - Zweden

De EK-Kwalificatiewedstrijd tussen Denemarken en Zweden is geëindigd in een drama. Beide ploegen wisten in iets minder dan negentig minuten drie keer te scoren, alvorens de wedstrijd gestaakt werd.

Zweden wist in het zwaar beladen duel al snel de leiding te nemen via ex-Feyenoord aanvaller Johan Elmander. Petter Hansson, die afgelopen seizoen nog voor SC Heerenveen uitkwam, was verantwoordelijk voor de 0-2, op een kwart van de wedstrijd. Nadat opnieuw Elmander vijf minuten daarna met een hele mooie goal voor de 0-3 had gezorgd, leek de wedstrijd al beslist in het voordeel van de Zweden.

De Denen lieten echter veerkracht zien. Allereerst scoorde Liverpool-verdediger Daniel Agger de 1-3. Na rust was het de beurt aan opnieuw een ex-Feyenoorder. Jon Dahl Tomasson wist na een dik uur de spanning terug in de wedstrijd te brengen. Leon Andreasen, speler van Werder Bremen, maakte het Scandinavische sprookje uiteindelijk compleet. Hij maakte een kwartier voor tijd de gelijkmaker namens Denemarken.

Uiteindelijk zou Zweden toch de winst pakken, zij het niet op een logische wijze. Christian Poulsen maakte in de laatste minuut een harde overtreding in het eigen strafschopgebied, hetgeen de middenvelder van Sevilla op een rode kaart kwam te staan. Scheidsrechter Herbert Fandel werd daarop belaagd door een supporter, en staakte de wedstrijd. Waarschijnlijk wordt de winst nu aan Zweden gegeven, maar zeker is dit niet. Of en welke straf er zal volgen voor Denemarken wordt door de UEFA bekeken.