Spurs winnaars eerste finaleduel

De San Antonio Spurs zijn er zondag in geslaagd de eerste finalewedstrijd om het kampioensschap van de Western Conference te winnen. Tegen medefinalist Utah Jazz werd het in een zinderende wedstrijd 108-100.

De Spurs beslisten de wedstrijd al in de eerste helft door een voorsprong te nemen van 19 punten. Topschutter Tim Duncan van San Antonio scoorde 27 punten en 10 rebounds. In de gelederen van de Spurs mocht Nederlander Francisco Elson slechts een deel van de wedstrijd spelen. Hij kwam niet verder dan 6 punten.

In de tweede helft kwam Utah Jazz nog sterk terug, maar de marge uit de eerste helft bleek voldoende. Wel brak Deron Williams van Utah Jazz met 34 punten zijn carrière-record.

De finale tussen de Spurs en Jazz is een best-of-seven: de eerste ploeg die vier overwinningen behaald is de uiteindelijke winnaar. Daarmee is de Amerikaanse titel echter nog niet bereikt: daartoe moet de winnaar nog aantreden tegen de kampioen van de Eastern Conference, dit jaar is dat of de Cleveland Cavaliers, of de Detroit Pistons.

De volgende wedstrijd tussen de twee is komende dinsdag.