Real wil gele kaart Becks geseponeerd

De gele kaart die David Beckham afgelopen zondag behaalde in de wedstrijd tegen Athletic kan Real Madrid nog wel eens duur komen te staan. De Engelsman is namelijk geschorst.

Beckham ontving de gele prent zestien minuten voor tijd omdat hij volgens de arbiter aan het tijdverspillen was. De kaart was zijn tiende van het seizoen, waardoor hij geschorst is voor de volgende wedstrijd, en dat is nota bene de topper tegen Sevilla. Real Madrid staat één punt achter Sevilla, en beide clubs hebben de punten hard nodig om Barcelona bij te benen.

"Als het mogelijk is om deze kaart geseponeerd te krijgen, zullen we dat zeker doen", zei technisch directeur Predrag Mijatovic op realmadrid.com. Coach Fabio Capello zou ook graag een beroep doen op zijn Engelse rechtshalf. "Ik wil niet over kaarten of scheidsrechters praten", doelt de trainer op de geruchten dat enkele clubs expres flink benadeeld worden door de scheidrechters, waaronder Real Madrid. "Als hij ontbreekt zou dat een zwaar verlies zijn. Hij is in een uitstekende vorm en liet dat tegen Athletic ook weer zien."