FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 30 april 2007

FOK!tv: Chinatown in Beverwijk, Triades in Nederland?

In Beverwijk opende onlangs een heus Nederlands 'Chinatown'. Wij stuurden Sunchaser erop uit om voor FOK!tv te onderzoeken waarom Chinezen de populairste allochtonen zijn, of er in Chinatown ook Triades zijn en of de Beverwijkers nu beter hun katten binnen kunnen houden.



(en breng hier nog even een stem uit)

UPDATE
Er is nu ook een downloadversie.
wmv bestand (80+Mb)

Fataal auto-ongeluk door stenengooiers

Icoon BinnenlandsMinstens drie automobilisten zijn in de nacht van zondag op maandag slachtoffer geworden van stenengooiers. In een van de getroffen auto's kwam een 72-jarige vrouw uit Aarle-Rixtel om het leven, zo meldde de politie maandag.

De stenen zijn vermoedelijk gegooid vanuit een auto die van de andere kant kwam. De overleden vrouw zat bij haar 73-jarige man in de auto. Hij verloor de controle over het stuur en botste frontaal tegen een boom.

De vrouw, die op de passagiersstoel zat, overleed ter plaatse, haar man raakte zwaar gewond. Bij nader onderzoek vond de politie in de auto een steen.

De politie tast nog in het duister over de motieven of de identiteit van de stenengooiers.

Met dank aan sidelo en Reigndear voor de submit.

Senioren massaal op internet

Icoon DigitalEen opmerkelijk onderzoek in opdracht van SeniorWeb toont aan dat senioren minstens even vaak op het internet vertoeven als tieners. SeniorWeb heeft ondertussen zelf al zo'n 75.000 actieve gebruikers.

Zo'n 58 procent van de ondervraagde vijftigplussers geeft aan dat zij dagelijks meerdere malen online te vinden zijn. Bij hun kleinkinderen is 61 procent dat.

Er is echter wel een duidelijk verschil in internetgebruik. Senioren mailen vooral. Tieners msn'en het liefst (95 procent) terwijl bij de senioren slechts een kwart regelmatig op msn is te vinden.

Met dank aan Biogarde voor de submit.

Gevangene heeft heimwee naar cel

Icoon OpmerkelijkEen gevangene uit de Bulgaarse Stara Zagora gevangenis is op vrijwillige basis terug gegaan naar zijn cel. Na zijn ontsnapping tijdens het ‘paasverlof’ in 2005 was Vassil Ivanov op de vlucht. Na iets meer dan twee jaar vrijheid besloot hij terug te keren naar zijn verblijf in de gevangenis.

Ik kon het niet meer aan”, aldus Vassil. “Ik had al negen jaar achter de rug in de gevangenis en ik kon maar niet wennen aan het gewone leven. Het leven als een vrije man was ellendig. Bovendien miste ik mijn medegevangenen.

Toen Ivanov zich meldde bij de gevangenis werd hij door de cipiers onmiddellijk in zijn vertrouwde cel opgesloten. Hier zal hij de resterende twee jaar van zijn straf moeten uitzitten, hoewel het mogelijk is dat hij langer zal moeten zitten vanwege zijn ontsnapping.

Kasten bouwen in Powershot Pinball Constructor

Voor de echte Pinball Wizards die geen minuut zonder kunnen is er goed nieuws, er komt een Pinball-game aan voor de DS. In dit spel kan je "ouderwets genieten" en je eigen High Score -en die van anderen- verbeteren.



Naast een paar ingebouwde kasten heeft dit spel ook de mogelijkheid om je eigen kasten samen te stellen. Zo kan de speler zijn eigen persoonlijke kasten ontwikkelen.

Ook kent deze game een Sabotage Mode, hierin speel je niet alleen tegen je eigen High Score, maar zullen andere spelers je dwars kunnen zitten in een multiplayer modus.




Het spel zal in juni dit jaar verschijnen.

[A1GP] Prijzen A1GP uitgereikt

Vandaag zijn de Gala Awards van de A1GP uitgereikt. Team Duitsland werd gehuldigd als wereldkampioen en Nederland viel bij een aantal andere categoriën in de prijzen. Michael Schumacher maakte een verrassingsbezoek aan het gala.

Team Duitsland kreeg vandaag de World Cup-trofee uitgereikt door zevenvoudig Formule 1-kampioen Michael Schumacher. De Duitse oud-coureur kreeg een staande ovatie van het publiek.

Het Nieuw-Zeelandse team ontving, naast de prijs voor haar tweede plaats in het kampioenschap, ook prijzen voor haar PR-werk en voor de stappen voorwaarts die Jonny Reid als coureur heeft gemaakt.

Ook Nederland werd geëerd. Het openingsweekend op Zandvoort werd uitgeroepen tot het beste evenement van het seizoen en de inhaalactie die Bleekemolen tijdens de hoofdrace uitvoerde door buitenom in de Tarzanbocht Groot-Britannië in te halen, werd tot de spectaculairste inhaalactie van het seizoen uitgeroepen. Ook won het Nederlandse team de prijs voor het beste A1-team. Fans konden via internet stemmen voor deze verkiezing en Nederland won nipt van Maleisië.

Alle uitgereikte prijzen:
Wereldkampioen A1GP: Duitsland
Tweede plaats A1GP: Nieuw-Zeeland
Derde plaats A1GP: Groot-Britannië
Beste evenement van het seizoen: Zandvoort
Mooiste A1-wagen: Ierland
Coureur met de meeste progressie: Jonny Reid, Nieuw-Zeeland
Spectaculairste inhaalactie: Jeroen Bleekemolen tijdens de hoofdrace op Zandvoort
Team met de meeste progressie: China
Best ondersteunende A1GP-partner: Telkom
Beste A1-team volgens de fans: Nederland
PR uitmuntendheid: Nieuw-Zeeland
Beste A1GP-televisiezender: Sky Sports
Fair Play en Sportmanship Award: Australië


Michael Schumacher en Nico Hülkenberg

Winnaar Franse Star Academy 2004 overleden

Icoon BuitenlandsDe winnaar van het Franse Star Academy van 2004, Grégory Lemarchal, is vandaag op 23-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Parijs overleden. Zijn familie was bij hem toen hij stierf aan de gevolgen van de erfelijke taaislijmziekte. Zijn eerste album, ‘Je deviens moi’ is platina geworden. Hij trad in 2006 onder andere op in het Parijse Olympia theater. Drie weken geleden zong hij samen met Hélène Ségara ‘Vivo per lei’ tijdens haar concert. Ook zong hij samen met andere bekenden zoals Patrick Bruel, Lara Fabian en Lucie Silvas. Grégory won Star Academy in december 2004.

Star Academy is van oorsprong een Frans programma van TF1. Yorin heeft het in Nederland uitgezonden en het programma werd hier gepresenteerd door Danny Rook. Het programma flopte hier en werd na een maand al van de buis gehaald. In Frankrijk beginnen ze dit najaar met het zevende seizoen.

Taaislijmziekte of Cystic Fibrosis is een genetische aandoening waarbij slijm dat op diverse plaatsen in het lichaam wordt afgescheiden abnormaal taai is. Hierdoor treden vooral in de longen vaker en ernstiger infecties op, waardoor patiënten een duidelijk geringere levensverwachting hebben dan normaal. Afgelopen kerst heeft een actie onder de users van FOK! meer dan vijftienduizend euro opgebracht ten bate van Stichting FOK, om laptops voor CF-patiënten te financieren zodat ze in het ziekenhuis in contact konden blijven met medepatiënten, klasgenoten, vrienden en familie. Meer hierover kun je lezen in dit topic.


Grégory met Lucie Silvas

Blizzard zoekt mensen voor "next-gen MMO"

Blizzard is op zoek naar werknemers om te werken aan hun nieuwe project.
Het gaat om een baan in hun studio in Irvine. Ze zoeken geen conciërge of secretaresse, maar een Lead Engine Programmer, Lead Tools Designer en een Lead Technical Artist voor een "next-gen MMO".

Misschien hebben deze nieuwe jobs te maken met de WoW Franchise, een uitbreiding, of een vervolg?. Blizzards Vice President of Game Design Rob Perdo heeft al eerder laten weten dat Blizzard elk jaar een Boxed uitbreiding voor WoW probeert uit te brengen, maar garandeert niets. WoW 2 voldoet in ieder geval aan de omschrijving van een next-gen MMO.

Uiteraard zijn er ook geruchten dat het hier gaat om StarCraft 2.
Blizzard heeft beloofd meer informatie geven over een nieuw product op zijn World Wide Invitational (WWI) in Seoul die 19 mei zal plaatsvinden.

Xzibit is zijn rijbewijs kwijt

De van 'Pimp my ride' bekende rapper Xzibit heeft zijn rijbewijs moeten inleveren. De rapper doet mee aan de Gumball 3000, een rally-evenement dwars door diverse continenten.

Xzibit werd afgelopen nacht door de helden van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) gepakt met een snelheid van honderdzestig kilometer per uur waar een maximumsnelheid van honderd kilometer geldt. Tijdens deze controleactie wisten ze hem aan de kant te zetten en namen ze zijn rijbewijs in beslag.

Na het betalen van een flinke boete kon hij de reis in de Lamborghini Gallardo voortzetten, zij het op de passagiersstoel. Zijn teamgenoot Farid Gallardo is de gelukkige die de rest van het evenement achter het stuur mag plaatsnemen.

Zachte huid moet Belgische druiventelers helpen

Belgische druiventelers hopen klandizie te krijgen van een winkel in cosmetica. Het personeel van de winkel in het dorp Hoeilaart smeert de huid van klanten in met een olie op basis van druiven en druivenpitten. Deze behandeling noemt men vinotherapie.

De olie maakt de huid volgens initiator Sylvia Mohar zachter. De wijnboeren hopen dat de therapie aanslaat, want voor één liter olie heeft men bijna vijftig kilo druiven nodig. En die enorme afzet kunnen ze goed gebruiken, want net als in het Westland, gaat de Belgische druiventeelt gebukt onder de hevige Zuid-Europese concurrentie.

Testdag 30-04-2007

Ralf Schumacher heeft vandaag de snelste tijd neergezet tijdens de testdag op het circuit van Barcelona. Kimi Räikkönen zette de tweede tijd neer, gevolgd door Takuma Sato en Pedro de la Rosa. Nick Heidfeld eindigde met een vijfde tijd.

McLaren testte vandaag een nieuw type voorvleugel, waarbij er een extra vleugeltje bovenop de neus zit, die bevestigd is aan de wing-end-plates.


Uitslag testdag Barcelona maandag, gecorrigeerd:
PosCoureurTeamTijdRonden
1 K. Räikkönen Ferrari 01:21.195 98
2 T. Sato Super Aguri 01:21.858 99
3 P. de la Rosa McLaren 01:21.906 101
4 R. Schumacher Toyota 01:21.98392
5 N. Heidfeld BMW 01:22.114 74
6 R. Barrichello Honda 01:22.655 132
7 N. Piquet jr. Renault 01:22.763 125
8 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 01:22.771 56
9 D. Coulthard Red Bull 01:22.973 47
10 A. Valles Spyker F1 01:23.343 44
11 G. van der Garde Spyker F1 01:23.466 37
12 K. Nakajima Williams 01:24.248 43

Brand in Efteling houdt bezoekers vast

Bezoekers werden vanmiddag in de Efteling onaangenaam verrast. Niet door de hoge prijs van de kaartjes, maar door een brandje in de Droomvlucht. Gelukkig was de brandweer van de Efteling snel ter plekke en had de brand binnen vijf minuten onder controle.

In het laatste stuk, het zogeheten 'Zompewoud', zaten de bezoekers maar liefst tachtig minuten vast, omdat deze plek zeer moeilijk te bereiken was door de spuitgasten. In dit gedeelte daalt men via een spiraal in het woud. Volgens een woordvoerster van het pretpark raakte niemand gewond.

De meeste pretzoekers klaagden wel over de rook die ze hadden ingeademd, maar ze werden door de EHBO, de plaatselijke GGD en de opgetrommelde brandweer van Kaatsheuvel vrij snel weer op de been geholpen. Kortsluiting in een elektronisch kastje tussen twee gondels was de boosdoener van het brandje. De attractie wordt nog nader onderzocht.

Met dank aan nieuwrechts voor de submit.

Chinees maakt gigantische borsten

Icoon Not Safe For Work (NSFW)De Chinese kunstenaar Shu Yong heeft een tentoonstelling opgezet om het grote borsten-fetisjisme aan de kaak te stellen. Voor de voorstelling 'How big do we want our breast to be?' genaamd, heeft hij sculpturen van gigantische vrouwelijke borsten gemaakt, die bezoekers de belachelijkheid van plastische chirurgie moeten doen inzien.

Niet iedereen is even blij met Yong's voorstelling. Zijn grootste werk, een barbiepop met borsten die een diameter van 2 meter hebben, is stukgegooid door bezoekers. Hierop besloot Yong om de beschadigde borsten alsnog tentoon te stellen, maar dan met een beha op. De Chinese overheid is vermoedelijk wel blij met de voorstelling. Sinds augustus is het namelijk verboden om in China reclame te maken voor borstvergrotingen.


Eén paar tieten uit de voorstelling,
die de drager haast onzichtbaar maken.

Sijsling verliest van Guccione

Igor Sijsling heeft op het Challenger-toernooi in Rome niet voor een verrassing kunnen zorgen. De 19-jarige Amsterdammer verloor in drie sets van het Australische servicekanon Chris Guccione.

Guccione is op dit moment de nummer 102 van de wereld en is in Rome als tweede geplaatst. Tegen Sijsling mocht hij direct vol aan de bak, pas in de tiebreak van de derde set capituleerde de jonge Nederlander. De 6-7, 6-3, 6-7 uitslag is voor Sijsling ondanks de nederlaag een goede prestatie.

Jesse Huta Galung verloor in de kwalificaties van het toernooi in Rome, alle deelnemende Nederlanders zijn daardoor nu uitgeschakeld.

Leeuw verscheurt verzorger in kooi

Icoon OpmerkelijkIn een Iraans circus heeft een leeuw zijn verzorger aangevallen. De man betrad de kooi van de leeuw om hem wat te eten te geven, maar het beest nam daar geen genoegen mee. Eerst zette hij zijn tanden in de arm en vervolgens in de schouder van de weerloze man. Een camera registreerde het hele gebeuren.

Terwijl de verzorger klem zat tussen de kaken van het roofdier, verloor hij met de seconde meer bloed en kracht. Omstanders durfden niets te doen, totdat een gealarmeerde politieagent het dier doodschoot. De verzorger is met zware verwondingen in het ziekenhuis opgenomen.


De leeuw verscheurt zijn verzorger.

Met dank aan Demokrat voor de submit.

Paradijselijke plaatjes van Burnout Paradise

De eerste plaatjes van Burnout Paradise voor de Xbox 360 en PlayStation 3. Ook in deze nieuwe Burnout game zal de nadruk weer op mooie (bijna) crashes komen te liggen. De screens zijn captures uit de trailer.

"We have been working towards Burnout Paradise for quite some time. Next generation consoles have opened up a raft of new gameplay opportunities and the Criterion team has leapt at the chance to innovate and raise the bar to an all-new high," aldus Pete Hawley, Executive Producer, Burnout Paradise. "There are going to be some big surprises and a lot of new features but the core of the game is still pure Burnout. Instant accessibility will be reinforced by innovative on-line capabilities which will see Burnout Paradise smash racing conventions."

Het spel zal komende winter in de winkels liggen.




360 Elite heeft zelfde problematiek als voorganger

De zwarte 360 Elite is nog maar net te koop in de Verenigde Staten, of het regent alweer klachten. Meerdere bezitters van de gloednieuwe console klagen over de bekende 'ring of dead' en vreemde geluiden die uit het apparaat komen. Dit zijn bekende problemen bij de 360 premium en core systemen, maar er werd gehoopt dat Microsoft deze problemen bij de Elite wel verholpen zou hebben.



De Elite heeft enkele aanpassingen op het moederbord, en gedacht werd dat deze aanpassingen bedoeld waren om oververhitting en andere oorzaken waardoor de 360 niet functioneert zoals het moet, tegen te gaan. Wat er dan wel precies is verbeterd is nog de vraag, want ook de bekraste discs zijn weer terug. Microsoft heeft nog niet gereageerd op de klachten.


Met dank aan Chocobo, Cyberia18 en Pimp of Persia voor het submitten van dit bericht

Harry Potter mooier op de PS3

Gisteren kon je al enkele screens bekijken van de PlayStation 2-versie van de nieuwe Harry Potter, maar vandaag zijn er ook enkele screens van de PlayStation 3-versie verschenen waaruit duidelijk blijkt dat de PS3 veel mooiere screens tevoorschijn kan toveren dan de PS2.

In Harry Potter and the Order of the Phoenix raakt Harry betrokken bij een geheim genootschap. Ook deze keer moet de tovenaarsleerling het weer op nemen tegen de slechte Voldemort, die weer een menselijke vorm heeft aangenomen.




Top of Flop: Dimnikar

Ook vorige week kon de clip jullie niet echt bekoren: 23 van Blonde Redhead is een flop, dus. Razo vatte jullie oordeel nog het meest treffend samen: "Flop, raar gezeur."

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Skuter, een Sloveense popband. Skuter bestaat uit drie personen: Samcy, Roberto en zangeres Katja. Het drietal had vorig jaar met "Na pomoc" al een klein hitje (5 miljoen views op YouTube). "Na pomoc" werd indertijd door jullie nog als een Flop afgeserveerd. Omdat ik talent graag een tweede kans geeft, volgt vandaag de herkansing. De nieuwste videoclip van Skuter is pas sinds afgelopen donderdag uit. Het nummer gaat over een jonge schoorsteenveger die nogal in de smaak valt bij de dames: "Dimnikar".

Ryoga vond het maar niks: "Tot ze gingen zingen wilde ik het nog bijna een top geven. Ik dacht dat die vrouw die zingt een gozer was qua stem. Wel jammer, de achtergrondsound is wel goed, maar ik zeg toch Flop."

Ik vind het (zeker na een paar biertjes) toch wel een tof nummer. Maar ja, over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Verkerk verliest van Brands

Martin Verkerk heeft op het ATP toernooi in München van de Duitser Daniel Brands verloren. Na een tiebreak in de eerste set, ging de tweede set met een break verschil verloren. 7-6, 6-3

Verkerk weet wel waar hij progressie moet gaan maken. In de eerste set scoorde hij slechts 4 punten in de servicegames van de Duitse nummer 370 van de wereld. In de tweede set waren dat slechts 5 punten.

Daniel Brands versloeg eerder dit jaar in drie sets Robin Haase in de finale van het Challenger-toernooi in Wolfsburg. Hij is met een wildcard tot het toernooi in München toegelaten.

Catan woensdag op XBLA

Komende woensdag verschijnt de game Settles of Catan, ook wel bekend als Kolonisten van Catan, op Xbox Live Arcade. De game gaat 800 punten kosten en van de game kun je *HIER* een review lezen.

Catan is echter niet de enige XBLA game die uitkomt. Ook de klassiekers Centipede + Millipede verschijnen gebundeld voor een 'bedrag' van 400 Microsoft punten. Deze games, die ooit nog uitkwamen voor de Atari-systemen, zijn een soort shooters waarin je aanvallende geleedpotigen zult moeten afschieten in een veld van paddestoelen, onderwijl spinnen en ander kruiperig gespuis ontwijkend. Beide games zullen in hun originele vorm speelbaar zijn, maar ook in een grafisch verbeterde vorm. Hierbij krijg je effecten als motion blur en particle explosions. Eerder werd de game al gereviewed op FOK!games en kreeg een score van 46%

Hangjongeren geregistreerd

Icoon PolitieIn Zuid-Holland zijn foto's en privégegevens van honderden hangjongeren door de politie vastgelegd in een database. De jongeren hebben geen strafbare feiten gepleegd, maar zouden volgens de politie wel een bedreiging kunnen vormen voor de openbare orde.

De politie hoopt op deze manier het gedrag van de hangjongeren beter in kaart te kunnen brengen. Het is volgens de politie niet de bedoeling dat de gegevens worden doorgespeeld aan de AIVD of het KLPD.

Critici hebben aan het College Bescherming Persoonsgegevens gevraagd of de politie niet te ver is gegaan met het verzamelen van foto's van de jongeren. Bij jongeren die zich niet op de foto wilden laten zetten zijn namelijk telelenzen gebruikt. De critici vermoeden dat hiermee de privacywetgeving is overtreden. De polite heeft in totaal 174 jeugdgroepen geregistreerd.

Einduitslag FOK!voetbalmanager 2006/2007

Maandagavond, en tijd voor de einduitslag van de FOK!voetbalmanager 2006/2007.

De winnaar van de FOK!voetbalmanager 2006/2007 is geworden BassieD met een totaal van 1643 punten. Hij wint een Microsoft MCE-Keyboard, aangeboden door Alternate , een oranje shirt, dat voorzien is van een leeuw, die knippert in de kleuren rood, wit en blauw. Het T-shirt werkt op twee batterijen, deze worden niet bijgeleverd. Daarnaast ook nog een oranje flashing pet, ook voorzien van een leeuw, die knippert in de kleuren rood, wit en blauw. De pet werkt op batterijen, die niet worden bijgeleverd. Het shirt en de pet worden aangeboden door Dutchsportsfashion.


Nummer twee is geworden Japiw met 1629 punten. Hij wint een Alternate Mediapakket, bestaande uit een 512 MB USB-stick, 10xCD-R, 25x DVD+R, DVD-travelwallet en 2x DVD+R DL., aangeboden door Alternate. Een oranje shirt, dat voorzien is van een leeuw, die knippert in de kleuren rood, wit en blauw. Het T-shirt werkt op twee batterijen, deze worden niet bijgeleverd. Daarnaast ook nog een oranje flashing pet, ook voorzien van een leeuw, die knippert in de kleuren rood, wit en blauw. De pet werkt op batterijen, die niet worden bijgeleverd. Het shirt en de pet worden aangeboden door Dutchsportsfashion.


Wazaa is als derde geeindigd dit seizoen met 1627 punten. Hij wint een Trust Headset HS-4100, aangeboden door Alternate , een oranje shirt, dat voorzien is van een leeuw, die knippert in de kleuren rood, wit en blauw. Het T-shirt werkt op twee batterijen, deze worden niet bijgeleverd. Daarnaast ook nog een oranje flashing pet, ook voorzien van een leeuw, die knippert in de kleuren rood, wit en blauw. De pet werkt op batterijen, die niet worden bijgeleverd. Het shirt en de pet worden aangeboden door Dutchsportsfashion.

De nummers vier en gedeeld vijf zijn dit seizoen MSNMGH - Schorpioen- en Proud2beDiepfries geworden. Zij winnen een oranje shirt, dat voorzien is van een leeuw, die knippert in de kleuren rood, wit en blauw. Het T-shirt werkt op twee batterijen, deze worden niet bijgeleverd. Het shirt wordt aangeboden door Dutchsportsfashion.

Alle winnaars gefeliciteerd! Stuur even een mailtje naar sport@fok.nl, dan zorgen we dat binnen twee weken je prijs wordt thuisgestuurd.

Iedereen bedankt voor het meespelen dit seizoen en tot het seizoen 2007/2008!

FOK!sportcrew

Duistere stilte in Silent Hill: Origins screens

Afgelopen zomer werd Silent Hill: Origins aangekondigd voor de PSP, waarna het enige tijd stil bleef rond deze game. Vandaag werd duidelijk dat het spel nog steeds in ontwikkeling is en dat de release is uitgesteld van afgelopen winter naar het 3e kwartaal van 2007.

Silent Hill: Origins speelt zich af voor de eerste Silent Hill. Het verhaal gaat over hoe Silent Hill is vervallen tot de spookstad die het is. De speler kruipt in de rol van de Truck-bestuurder Travis O'Grady. Nadat hij in Silent Hill aankomt begint hij te lijden aan hallucinaties en waanvoorstellingen. De stad begint te veranderen; O'Grady wordt geconfronteerd met zijn eigen waanzin en de monsters uit Silent Hill als hij de huizen en straten van de stad onderzoekt.

Nieuw in dit deel is het "Barricade System". Had je in voorgaande delen bij ontmoetingen met vijanden slechts de keus tussen rennen of vechten, nu kun je ook de omgeving gebruiken om te vluchten. Objecten in de omgeving kun je voor je vijand gooien, opdat hij wordt afgeremd.








Postbodes vinden slangen in exprespost

Icoon BuitenlandsPostmedewerkers in een Braziliaanse grensstad, vlakbij de grens met Argentinië en Paraguay, keken vreemd op toen ze tijdens de verwerking van de post een aantal postpakketten met giftige slangen en schorpioenen aantroffen. De dieren werden ontdekt tijdens een röntgenscan van het pakketje, nadat de medewerkers onraad roken. Behalve de giftige dieren werden ook hagedissen, iguana's en landschildpadden aangetroffen.

Volgens een woordvoerder van de politie in de stad worden de dieren geïmporteerd, om vervolgens naar kopers in Europa opgestuurd te worden tegen soms het vijfvoudige van de inkoopsprijs. In Zuid-Amerika is de smokkel van inheemse dieren een veelvoorkomende vorm van broodwinning. Het vervoer vindt vaak onder erbarmelijke omstandigheden plaats waardoor veel dieren het niet overleven.

Een iguana
Een iguana

Vrouw werpt mes naar agenten

Icoon BinnenlandsEen 23-jarige vrouw heeft zondagavond in het Noord-Brabantse Heesch een mes naar agenten gegooid. Het scheelde slechts een haartje of ze had de agenten geraakt. De vrouw is aangehouden voor bedreiging.

De agenten kwamen bij de vrouw langs omdat zij een groot aantal keren zonder reden 112 had gebeld. In enkele van haar telefoontjes deed zij bommeldingen. De vrouw opende de deur voor de agenten, rende naar binnen en keerde terug met een mes. Toen de agenten pepperspray dreigden te gebruiken, wierp zij het mes.

Man schiet eigen hond dood

Icoon BinnenlandsIn Bodegraven heeft een man zijn eigen hond, een Beagle, doodgeschoten. De plaatselijke afdeling van de dierenbescherming is erg geschokt, zoiets hebben ze nog nooit meegemaakt.

Afgelopen woensdag werd er gemeld dat er een dode hond lag aan de Oud Bodegraafseweg, bij de tunnel onder de N11 door. Toen een medewerker van de Woerdense dierenambulance ter plekke was, kon hij niks meer voor de hond doen. Op het eerste gezicht leek er niets aan de hand met de hond. Hij werd ingevroren zodat de eigenaar hem kon identificeren. Dit is een standaardprocedure.

Na een dag had de eigenaar zichzelf nog steeds niet gemeld, maar was er wel een telefoontje binnengekomen van een getuige dat een man zijn hond had neergeschoten, op de plek waar de Beagle gevonden was. Uit röntgenfoto's bleek dat de hond inderdaad neergeschoten was. De hond had geen identificatie bij zich, dus het is erg lastig om de eigenaar te achterhalen. De dierenbescherming heeft vandaag officieel aangifte gedaan bij de politie en bij de landelijke inspectiedienst.

Een medewerker van de dierenbescherming vertelt dat zij er geen woorden voor heeft, omdat er veel meer mogelijkheden zijn om van je hond af te komen. Ze vindt het vooral een schande dat de dader trots is op zijn daad. Hij schijnt het namelijk in Bodegraven rond te bazuinen. De politie wil in deze zaak nog geen uitspraken doen.

Jonge Beagle
Een jonge Beagle

Met dank aan Kippius voor de herschreven submit.

Iran wil GSM-verkeer censureren

Icoon BuitenlandsDe Iraanse staatsomroep heeft zaterdag bekend gemaakt dat het Iraanse Ministerie van Telecommunicatie gaat beginnen met het censureren van ‘immorele’ audio- en videoberichten die via het GSM netwerk verzonden worden.

De Hoge Raad van de Culturele Revolutie, een orgaan dat is opgericht na de Islamitische Revolutie in 1979, heeft het ministerie geïnstrueerd om de benodigde techniek te kopen waarmee misbruik van MMS voorkomen kan worden. Onder dit misbruik verstaat het orgaan onder andere het doorgeven van 'immorele boodschappen' en berichten die tot 'sociale problemen' kunnen leiden.

Het is niet bekend welke techniek men wil gaan gebruiken om deze berichten te filteren.

Je ziet ze vliegen

Ik zat laatst in een bui van uiterste verveling naar een herhaling van een herhaling van een herhaling van Topgear te kijken. En in die aflevering hadden ze een vliegende Opel Astra, en op die auto stond een website.

En ik ben nieuwsgierig genoeg om dan eens te gaan kijken wat dat bedrijf doet, en dit bedrijf doet best gave dingen en maken de meest onmogelijke dingen die vliegen, vliegende motoren, vliegende beeldschermen, vliegende telefoontjes, enz, enz.

Best wel grappig, geen geld voor een nieuwe auto dan laat je er een maken die je met scheerlijnen en haringen op je oprit vast zet.....

Barthez weg bij Nantes

Doelman Fabien Barthez heeft vandaag bekend gemaakt dat hij vertrekt bij voetbalclub Nantes. De geroutineerde keeper voelt zich niet meer veilig in de stad van zijn club.

Gisteren ontvluchtte Barthez Nantes. Dat gebeurde een dag nadat hij had gevochten met een dronken supporter. De club had verloren van Stade Rennes en is dicht bij degradatie.

Na de nederlaag kreeg de Franse doelman het zwaar te verduren. Hij werd belaagd door een vijftal aanhangers van Nantes. Volgens de voorzitter van de club verkeert de doelman sindsdien in een shock. "Het incident heeft hem diep geraakt.”

Real wil gele kaart Becks geseponeerd

De gele kaart die David Beckham afgelopen zondag behaalde in de wedstrijd tegen Athletic kan Real Madrid nog wel eens duur komen te staan. De Engelsman is namelijk geschorst.

Beckham ontving de gele prent zestien minuten voor tijd omdat hij volgens de arbiter aan het tijdverspillen was. De kaart was zijn tiende van het seizoen, waardoor hij geschorst is voor de volgende wedstrijd, en dat is nota bene de topper tegen Sevilla. Real Madrid staat één punt achter Sevilla, en beide clubs hebben de punten hard nodig om Barcelona bij te benen.

"Als het mogelijk is om deze kaart geseponeerd te krijgen, zullen we dat zeker doen", zei technisch directeur Predrag Mijatovic op realmadrid.com. Coach Fabio Capello zou ook graag een beroep doen op zijn Engelse rechtshalf. "Ik wil niet over kaarten of scheidsrechters praten", doelt de trainer op de geruchten dat enkele clubs expres flink benadeeld worden door de scheidrechters, waaronder Real Madrid. "Als hij ontbreekt zou dat een zwaar verlies zijn. Hij is in een uitstekende vorm en liet dat tegen Athletic ook weer zien."

Bestuurder knalt op 22 auto's

Icoon OngelukEen 23-jarige automobilist uit Ede kwam gistermorgen met de schrik vrij toen hij met zijn wagen over de kop sloeg en tegen 22 geparkeerde auto’s botste. De man had een glaasje te veel op en is aangehouden. Dat meldt de politie.

Het ongeluk vond rond 03.15 uur plaats op de Amsterdamseweg in Arnhem. De man verloor ter hoogte van de Brouwerijweg de macht over het stuur. De wagen raakte in een slip, sloeg over de kop en raakte in totaal 22 auto’s. De chaos was na de botsing enorm. Ook de wagen van de Edenaar raakte zwaar beschadigd. Een geparkeerde auto kwam op zijn kant te liggen. De dronkelap heeft zijn rijbewijs moeten inleveren.

Met dank aan Funkamental en Braafworst voor de submit.

Hansson boos op KNVB

Petter Hansson is boos op de Nederlandse voetbalbond (KNVB). De speler van SC Heerenveen moet de eerste wedstrijd in het kader van de play-offs aan zich voorbij laten gaan. Hij is namelijk geschorst.

SC Heerenveen wist zich zondag te verzekeren van de play-offs die toegang geven tot Europees voetbal. Hansson is van mening dat de KNVB aan competitievervalsing doet. "Het is belachelijk dat ik niet mag meedoen tegen Ajax, omdat ik vorig jaar in vier play-offwedstrijden twee gele kaarten heb gehad. Nu is PSV kampioen geworden. Maar wat als zij ook hadden meegedaan? Dan had er niemand geschorst kúnnen zijn, omdat ze vorig jaar ook kampioen waren en niet in de play-offs speelden. Dat is scheef", aldus de Zweed.

Bovendien is Hansson van mening dat de Amsterdamse club SC Heerenveen niet moet onderschatten. "We zijn al zeker van een UEFA Cup-ticket en hebben alleen nog maar te winnen. We kunnen vrijuit voetballen."

Jongen beroofd van fiets bij helpen oudje

Een knaap van vijftien jaar oud is beroofd van zijn fiets toen hij een bejaarde vrouw met haar boodschappen hielp. De tiener fietste over de Asselsestraat in Apeldoorn en zag dat een oude vrouw problemen had met haar karretje en boodschappen. De jongen zette zijn fiets aan de kant en hielp het oudje. Twee onverlaten stalen daarop zijn rijwiel.

De behulpzame jongen rende de dieven nog achterna, maar dat moest hij bekopen met een klap in het gelaat. De rovers renden weg met de fiets. De politie zoekt nog naar de verdachten die waarschijnlijk rond de zestien jaar oud zijn. Een van de knapen had zwart haar en een matje in zijn nek. Hij droeg een rood petje en een wit T-shirt. Van de andere jongen is geen signalement bekend.

Uitslagen Frankrijk speelronde 34

Girondins Bordeaux heeft een zeer belangrijke zege geboekt in de strijd om Champions League-voetbal. De nummer drie won de topper tegen nummer twee RC Lens met 1-0. Hierdoor wisselen de twee teams van positie op de ranglijst.

Na een kwartier spelen scoorde Ferreyra Jussie het enige doelpunt van de wedstrijd. Bordeaux moest acht minuten voor de rust met tien man verder. David Jemmali werd na een opstootje van het veld gestuurd.

Het ziet ernaar uit dat FC Nantes komend seizoen niet meer op het hoogste niveau is te zien. De Franse club, in 2001 nog landskampioen, verloor thuis met 2-0 van Stade Rennes. De ploeg heeft een wonder nodig om drie ploegen in te halen en in de resterende vier speeldagen.

Na rust heerste Rennes op alle fronten. De nummer vijf van de competitie drukte in die fase door via John Utaka. De Nigeriaan maakte zelf de 0-1 en was de aangever bij de 0-2 van Jimmy Briand. Door de nederlaag moet Nantes acht punten meer zien te halen dan de concurrentie om zich alsnog veilig te spelen.

Fabien Barthez ontvluchtte de stad nadat hij zaterdag had gevochten met een supporter. Na de 2-0 thuisnederlaag tegen Stade Rennes wilde de 35-jarige doelman per auto op weg naar huis. Maar bij het Stade La Beaujoire versperden vijf dronken fans hem de weg. Ze schopten en sloegen tegen de auto en probeerden een portier open te rukken. De doelman stapte uit de auto en ging met een van de supporters op de vuist, totdat enkele beveiligingsmedewerkers de vechtjassen uit elkaar haalden.



Alle uitslagen van dit weekend:
ThuisUitEindstand
Ol. NiceAJ Auxerre0-0
NantesRennes0-2
BordeauxRC Lens1-0
Ol. LyonLe Mans2-1
LilleNancy0-1
Ol. MarseilleSochaux4-2
ToulousePSG1-3
LorientSaint-Etienne0-0
TroyesSedan3-2
ValenciennesAS Monaco2-2

De stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1Olympique Lyon3422847457-24
2Girondis Bordeaux34167115537-30
3RC Lens34141195345-35
4Ol. Marseille34157125241-39
5Toulouse34157125241-39
6Stade Rennes34131295131-26
7Sochaux341212104840-42
8St. Etienne34137144649-45
9Lille OSC341210124640-37
10FC Lorient341113104629-31
11AS Monaco341112114540-34
12AJ Auxerre34101594534-37
13Le Mans341013114339-41
14AS Nancy341110134328-38
15PSG341011134138-39
16Valenciennes34109153933-43
17Ol. Nice34814123830-34
18Troyes34811153533-49
19Sedan34613153141-53
20FC Nantes34612163026-45

Programma volgende week:

DatumThuisUit
05/05AJ AuxerreTroyes
05/05SochauxValenciennes
05/05RC LensToulouse
05/05AS MonacoOl. Marseille
05/05RennesBordeaux
05/05Saint-EtienneLille
05/05PSGOl. Lyon
05/05NancyOl. Nice
05/05SedanLorient
05/05Le MansNantes

[A1GP] Protest tegen podium Italië

Het Nederlandse A1GP-team heeft protest aangetekend tegen de derde plaats van Italië in de hoofdrace van gisteren. Italië zou een onreglementaire pitstop hebben gemaakt.

Het team van Jan Lammers is van mening dat de Italiaan Enrico Toccacelo de pits in is gereden voor zijn verplichte pitstop terwijl er een safety car op de baan was. Volgens de reglementen mag een coureur niet zijn verplichte stop inlossen als de race is geneutraliseerd.

Team Nederland had in eerste instantie geprotesteerd bij de lokale racestewards, maar die hebben het protest verworpen. Lammers probeert het nu hogerop, bij de Britse Motor Sport Association. Deze procedure kan weken duren.

Als Italië alsnog wordt teruggezet in de raceuitslag, zou dat voor Nederland een vierde plaats betekenen in de uitslag, wat meer prijzengeld oplevert. Team India zou in dat geval haar eerste podium in de schoot geworpen krijgen.

Enrico Toccacelo is zich van geen kwaad bewust. "Ik reed de pits in en een paar seconden later kwam de safety car naar buiten. Ik zag geen borden en geen andere signalen die wezen op een safety car."

Steekvlam uit gft-bak doodt bejaarde

Icoon BuitenlandsEen spontane steekvlam uit een gft-container heeft in het weekeinde het leven gekost aan een 81-jarige man uit het Vlaamse plaatsje Hamme. Mogelijk door de hitte hadden zich explosieve gassen opgehoopt in de groene bak.

De steekvlam zette de kleding van de bejaarde man in brand, waardoor bijna al zijn huid verbrandde.

''Naast groente-, fruit- en tuinafval zaten er ook pampers in de bak. Misschien hebben die een reactie veroorzaakt?'', vraagt de dochter van het slachtoffer zich maandag af in krant Gazet van Antwerpen. ''Wij begrijpen niet hoe zoiets mogelijk is. De gft-container stond wel in de zon, maar is dat verboden?''

Bezoek van Beatrix kost steeds meer

Icoon KoningshuisEen bezoekje van koningin Beatrix tijdens Koninginnedag wordt steeds duurder. Dat blijkt uit onderzoek van het Radio 1-programma De Ochtenden. In 2002 betaalden de gemeenten Meppel en Hoogeveen samen 275.000 euro voor de organisatie. Woudrichem en Den Bosch zijn dit jaar samen 858.000 euro kwijt. Ook vorig jaar werd de acht ton gehaald. In 2005 betaalde Den Haag vijf ton.

De grootste kosten zitten hem in de beveiliging, het in goede banen leiden van het verkeer, dranghekken en voorzieningen zoals toiletten. Maar in Almere werden vorig jaar ook alle drempels weggehaald om te voorkomen dat de koninklijke bus zou vastlopen.

Toch zeggen de gemeenten dat het een goede investering is. De lokale middenstand boert goed en door de televisieuitzending wordt het imago opgepoetst. Ook is het plaatselijke verenigingsleven helemaal opgebloeid en vragen toeristen nog jaren erna naar de route die Beatrix heeft gelopen.

[Upd] Allardyce weg als trainer bij Bolton

Sam Allardyce is gisteren opgestapt als coach van Bolton Wanderers. Daarmee komt een einde aan een tijdperk van bijna acht jaar.

"Dit is een van de moeilijkste beslissingen die ik ooit heb genomen, maar het is tijd voor een nieuwe periode voor Bolton, met andere leiding", aldus Allardyce. "Zijn redenen zijn privé", aldus de voorzitter van Bolton, Phil Gartside.

De 52-jarige coach, wiens contract nog tot medio 2009 liep, leidde Bolton in zijn tweede seizoen naar promotie naar de FA Premiership en sindsdien groeiden de Trotters uit tot een stabiele subtopper.

Update: Sammy Lee is de opvolger van Allardyce bij Bolton Wanderers. Lee zal moeten proberen om met Bolton Europees voetbal te behalen. Voorzitter Gartside zal na het seizoen de positie van coach opnieuw evalueren vanwege de snelle beslissing.

[IRL] Uitslag Kansas Lottery Indy 300

Dan Wheldon heeft met overmacht de Kansas Lottery Indy 300 gewonnen. Dario Franchitti werd op afstand tweede, poleman Kanaan eindigde op acht ronden achterstand.

Poleman Tony Kanaan verloor al vroeg in de wedstrijd de leiding aan Wheldon. Bij de eerste serie pitstops kwam hij in aanraking met zijn teamgenote Danica Patrick, die net haar stop had gemaakt en weg werd gestuurd door haar crew. Kanaan's wagen liep beschadigingen op aan de linker voorwielophanging en de coureur liep vele ronden achterstand op. Patrick kon wel doorrijden en werd uiteindelijk zevende.

Door het wegvallen van Kanaan werd de wedstrijd een makkelijke prooi voor Wheldon en zijn teamgenoot Scott Dixon. Dixon nam na de laatste pitstops zelfs even de leiding, maar werd bestraft met een drive through-penalty omdat hij een lijn had overschreden bij het binnenrijden van de pitstraat.

Dan Wheldon reed naar een voorsprong van twaalf seconden, tot Scott Sharp twee ronden voor de finish zijn wagen in de muur zette. De race finishte achter de safety car. Dario Franchitti werd tweede, Helio Castroneves maakte het podium vol. Scott Dixon op de vierde plaats en Tomas Scheckter op plaats vijf waren de enige andere coureurs zonder een ronde achterstand. Milka Duno reed in haar allereerste race naar een mooie veertiende plaats, terwijl ze op de allerlaatste plaats was gestart.

De volgende race in de Indycar Racing League is de Indianapolis 500, op 27 mei.

Uitslag

poscoureurrondenachterstand
1. Dan Wheldon 200  
2. Dario Franchitti 200 + 18.4830 sec
3. Helio Castroneves 200 + 33.2280
4. Scott Dixon 200 + 34.4208
5. Tomas Scheckter 200 + 41.8623
6. Sam Hornish Jr 199 + 1 ronde
7. Danica Patrick 198 + 2 ronden
8. Vitor Meira 198 + 2 ronden
9. AJ Foyt IV 198 + 2 ronden
10. Jeff Simmons 198 + 2 ronden
11. Darren Manning 198 + 2 ronden
12. Sarah Fisher 196 + 4 ronden
13. Scott Sharp 195 crash
14. Milka Duno 194 + 6 ronden
15. Tony Kanaan 192 + 8 ronden
16. Alex Barron 191 + 9 ronden
17. Ed Carpenter 99 crash
18. Kosuke Matsuura 57 mechanisch
19. Marco Andretti 43 mechanisch
20. Buddy Rice 37 handling
21. Marty Roth 24 handling

49 nieuwe renners genoemd in dopingzaak Fuentes

De Italiaanse krant Gazetto Dello Sport meldt vandaag dat het aantal wielrenners dat betrokken is bij de geruchtmakende dopingzaak Operacion Puerto bijna twee keer zo hoog is als aanvankelijk was gedacht.

Naast 58 namen van betrokken renners zouden nog eens 49 andere wielrenners zich schuldig hebben gemaakt aan dopingpraktijken. De krant noemde geen namen, maar beweert dat onder de nieuwe namen enkele grote namen zijn.

De Italiaanse krant beroept zich op een dossier van de Spaanse autoriteiten. Tot nu toe was alleen een dossier van ongeveer 500 pagina's bekend in de zaak rond de Spaanse arts Eufemiano Fuentes. Volgens de Gazzetta komen daar nu 6000 bladzijden bij. 107 wielrenners en 200 atleten uit andere sporten zouden bij de zaak betrokken zijn.

Beelden, en een releasedatum?, van Assassin's Creed

Ubisoft heeft wat nieuwe beelden vrijgegeven van hun opkomende action-game Assassin's Creed. In deze game, waarin je een assassin speelt gedurende de 3e kruistocht, moet je proberen de heilige oorlog tussen de Christenen en Moslims tot een einde te brengen.

De site Amazon.com heeft momenteel een releasedatum online gezet. Hoe betrouwbaar dit is, is natuurlijk nog maar de vraag, maar volgens deze site zou de game op 25 september in de winkel moeten liggen.





Xbox 360 Elite lijkt succes

Er is veel kritiek geweest op de Elite-versie van de Xbox 360. Zo bleken de extra mogelijkheden Microsoft, zoals de 120GB harde schijf, flink minder te kosten dan het bedrijf ervoor ging vragen. Toch is de console nu al uitverkocht op Amazon.com. De online winkel nam sinds donderdag pre-orders aan en na een paar dagen moest de site ermee stoppen. Om hoeveel consoles het gaat is niet duidelijk.

De Xbox 360 Elite bezit naast de 120GB harde schijf ook een HDMI-uitgang en een zwarte cover. Wanneer hij in Europa uitkomt is nog niet bekend.

Verlies Microsoft daalt

Microsoft heeft in het afgelopen kwartaal een verlies geleden op hun 360 van $315 miljoen, veel geld, maar nog steeds stukken minder dan de $415 miljoen die Microsoft vorig jaar in dezelfde periode verloor. Overigens zijn dit nog steeds schijntjes. In de afgelopen jaren heeft Microsoft miljarden verloren op hun Home Entertainment Division, grotendeels kwam dit verlies door de Xbox, die eigenlijk nooit winstgevend werd, en de launch van de 360 en de Zune.

Toch heeft Microsoft goede hoop dat aan het eind van dit jaar ze uit de rode cijfers gaan komen en quitte kunnen gaan draaien op hun console. Hoewel de verkopen momenteel flink aan het dalen zijn door de concurrentie van de Wii en de PlayStation 3 -Microsoft verkocht in februari 228.000 units en in maart nog maar 199.000- denkt het bedrijf toch genoeg te kunnen verkopen om in ieder geval geen verlies meer te hoeven lijden.

EDD operating loss decreased during the three months ended March 31, 2007 primarily due to decreased products costs from lower sales of Xbox 360 consoles and increased Mobile and Embedded Devices revenue, partially offset by expenses related to the launch of Zune and increased Xbox 360 console warranty expenses. EDD operating loss decreased during the nine months ended March 31, 2007 primarily due to increased Xbox 360 platform sales and improved Xbox 360 console margins, partially offset by expenses related to the launch of Zune and increased Xbox 360 console warranty expenses.

Ondanks alle verliezen denkt Microsoft er niet aan zich terug te trekken. Het gaat namelijk om meer dan alleen geld, het gaat ook om hun positie in het huishouden. Daar komt bij dat met de komst van de Elite, waar Microsoft winst op kan maken, het toch wel eens zou kunnen zijn dat het bedrijf de juiste strategie heeft gekozen, financieel gezien dan, door geen HD-speler in de console in te bouwen.

Blatter houdt voor WK 2010 alle opties open

Sepp Blatter houdt voor de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal in 2010 alle opties open, mocht blijken dat Zuid-Afrika niet in staat is aan alle voorwaarden te voldoen. De berichten dat het Afrikaanse land grote achterstand heeft opgelopen met de bouw van stadions worden steeds serieuzer genomen.

De voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA heeft tegenover de Engelse zender BBC gezegd dat hij bijvoorbeeld Engeland en Australië als alternatieven ziet. "We houden met alles rekening. Maar er zijn meer landen die de infrastructuur hebben de organisatie in korte tijd rond te krijgen. De Verenigde Staten, Mexico, Japan, alle hebben ze voldoende goede stadions," aldus de Zwitser die wel benadrukte dat hij er nog steeds vanuit gaat dat Zuid-Afrika in staat is het evenement te organiseren.

AZ trekt Argentijnse doelman aan

AZ heeft gisteravond bekend gemaakt dat de 20-jarige keeper Sergio Romero vanaf komend seizoen in Alkmaar actief is. De Argentijnse jeugdinternational tekende een contract tot medio 2012 en is afkomstig van Racing Club de Avellaneda.

Khalid Sinouh kan omzien naar een andere werkgever, zijn contract zal niet worden verlengd. Eerder werd gisteren al bekend dat de van SC Heerenveen gehuurde Boy Waterman definitief wordt overgenomen van de Friezen. Hij tekende een verbintenis voor vier jaar.

Wotte blij met nederlaag tegen Sparta

De trainer van RKC Waalwijk, Mark Wotte, heeft gezegd dat hij het niet erg vindt dat zijn ploeg gisteren met 1-0 verloor van Sparta. Volgens Wotte kan de nederlaag belangrijk zijn met het oog op de naderende play-offs.


"Ik ben blij dat we van Sparta verloren hebben. Dan weet iedereen bij RKC Waalwijk weer dat wij echt alles uit de kast moeten halen om de play-offs tegen degradatie gunstig af te kunnen sluiten. Als er bij ons een paar zijn die denken dat we de klus wel even klaren, dan kan het gewoon mis gaan. Dat is de les van vandaag hier in Rotterdam", aldus Wotte.

In de play-offs moeten de Waalwijkers het opnemen tegen de winnaar van het duel tussen FC Zwolle en FC Dordrecht. Daarna is vice-kampioen VVV Venlo of streekgenoot FC Den Bosch de tegenstander.

Meer toeschouwers, meer kaarten in de Eredivisie

De wedstrijden afgelopen seizoen in de eredivisie hebben bijna 400.000 toeschouwers meer getrokken dan het vorige seizoen. De 34 competitieronden van het seizoen 2006-2007 trokken in totaal 5.523.957 fans naar de stadions.

In het seizoen 2005/2006 kwamen er 5.137.468 toeschouwers naar de duels. Naast het aantal toeschouwers steeg ook het aantal gele en rode kaarten. Er werd 1050 keer geel en 68 keer rood getrokken door de arbiters tegen respectievelijk 981 en 58 in het seizoen 2005/2006. Ook het aantal treffers nam toe, al was dat slechts met drie treffers naar 915.

Uitslagen Spanje speelronde 32

De Spaanse topposities zijn na het afgelopen weekend onveranderd gebleven. Alle titelkandidaten wisten hun opponent aan de kant te schuiven, en hebben nog zes duels te gaan.

Sevilla kreeg Espanyol op bezoek in El Estadio Sánchez Pizjuan. De twee UEFA Cup-halve finalisten gingen in de eerste helft vrijwel gelijk op, al was het beste spel voor Sevilla, en creëerde de thuisploeg ook de meeste kansen. Vlak na rust kwam de openingstreffer van Antonio Puerta, die een rebound wist te verzilveren. Ernesto Javier Chevanton was drie minuten later ook trefzeker, toen hij drie verdedigers uitspeelde: 2-0. Na een uur deed Corominas iets terug voor de bezoekers, maar José Luis Marti besliste het duel een kwartier voor tijd, om zo Sevilla terug aan de leiding te krijgen.

Barcelona kon zelf de koppositie weer overnemen, als het thuis won van Levante. Alle sterren stonden op het veld tegen de promovendus, en hadden aanvankelijk weinig moeite met hun tegenstanders. Na een half uur viel de eerste treffer; een voorzet van Lionel Messi ketste af op Ronaldinho, waarna Samuel Eto'o de bal via een verdediger binnenschoot. Levante wist in de tweede helft meer gevaar te stichten dan Barça had gehoopt. Toch was de ploeg van Frank Rijkaard nog steeds de betere, maar kon dit niet omzetten in een tweede doelpunt. Uiteindelijk zou het bij een schamele 1-0 blijven, al is ook die drie punten waard.

Voor Real Madrid restte slechts één taak: winnen om aan te haken. Daarvoor ging het op bezoek bij degradatieklant Athletic Club de Bilbao. Al snel kwam de openingsgoal. David Beckham vond het hoofd van Sergio Ramos, en de Spaanse verdediger kopte raak. Na een half uur maakte Ruud van Nistelrooij de 0-2. Hij ontving de bal na een goede rush van de van een blessure herstelde Cicinho. Vlak na rust was de Nederlander opnieuw trefzeker, toen hij een rebound binnenknalde. Tien minuten voor tijd kopte Fernando Llorente de 1-3 voor Athletic binnen. Even later was de marge echter alweer drie, toen Raúl Guti bediende en de middenvelder met een stift de eindstand op het scordebord zette.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
28/4Atlético MadridReal Betis0-0
28/4ValenciaRecreativo Huelva2-0
29/4GetafeReal Sociedad1-0
29/4SevillaEspanyol3-1
29/4Real RacingDeportivo la Coruña0-0
29/4OsasunaReal Zaragoza2-2
29/4Celta de VigoReal Mallorca0-3
29/4GimnàsticVillarreal0-3
29/4BarcelonaLevante1-0
29/4Athletic ClubReal Madrid1-4

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1.Barcelona3262+32
2.Sevilla3261+27
3.Real Madrid3260+19
4.Valencia3256+14
5.Real Zaragoza3254+15
6.Atlético Madrid3251+9
7.Recreativo Huelva3249+2
8.Real Racing32480
9.Getafe3246+6
10. Villarreal3244-5
11.Deportivo la Coruña3243-8
12.Espanyol3242-2
13.Real Mallorca3242-6
14.Osasuna3237-2
15.Real Betis3235-7
16.Athletic Club3232-18
17.Levante3230-17
18.Celta de Vigo3230-18
19.Real Sociedad3227-15
20.Gimnàstic3224-26

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1.Frederic KanoutéSevilla19
=.Diego MilitoReal Zaragoza19
3.Ruud van NistelrooijReal Madrid18
4.RonaldinhoBarcelona17
5.David VillaValencia13
6.Diego ForlánVillarreal12
=.Fernando MorientesValencia12

Programma:

DatumThuisUitTijd
5/5Real SociedadBarcelona20.00
5/5Deportivo la CoruñaValencia22.00
6/5Recreativo HuelvaAthletic Club17.00
6/5Real BetisGetafe17.00
6/5LevanteGimnàstic17.00
6/5VillarrealCelta de Vigo17.00
6/5Real MallorcaOsasuna17.00
6/5Real ZaragozaReal Racing17.00
6/5EspanyolAtlético Madrid19.00
6/5Real MadridSevilla21.00

FC Groningen praat met Chelsea over samenwerking

FC Groningen wil wel gaan samenwerken met Chelsea. Afgelopen weekend voerden Hans Nijland en Henk Veldmate een oriënterend gesprek met Peter Kenyon, de directeur van Chelsea, in London.

"Wij hebben geproefd aan de mogelijkheden die er zijn om wat voor elkaar te kunnen betekenen. Chelsea heeft een eerste selectie van 24, 25 man en verder ook heel veel geld geïnvesteerd in spelers van 18 tot 20 jaar. Dat zijn jongens die nog niet klaar zijn voor het niveau van het eerste elftal van Chelsea, maar op elk ander niveau heel goed mee kunnen," aldus Veldmate, manager technische zaken van FC Groningen.

"Of wij streven naar een vorm van partnership? Als we het zo zouden benoemen lopen we nog wat te hard van stapel. Maar we gaan het wel een vervolg geven. Volgende maand komt een afvaardiging van Chelsea naar Groningen en praten we verder,” zo besluit algemeen directeur Nijland. De contacten tussen beide ploegen zijn gelegd door Hans Robben, de vader van Chelsea-aanvaller Arjen Robben.

Man vliegt blind van Londen naar Australië

Icoon VervoerEen blinde piloot is vanuit Londen naar Australië gevlogen. Na een tocht van ruim anderhalve maand is de 58-jarige Miles Hilton-Barber aangekomen op zijn eindbestemming.

De Brit vertrok 7 maart uit Londen, maakte tussenstops in 21 landen en is nu aangekomen in Sydney. De blinde man heeft de hele tijd gevlogen onder toezicht van een co-piloot die wel kan zien.

In het vliegtuig was apparatuur aanwezig die vluchtgegevens van het dashboard in gesproken woord omzette. Met deze reis heeft de blinde piloot geld ingezameld om blinde mensen in ontwikkelingslanden te helpen.

Blinde piloot
Ik ben blind, maar kan wel vliegen

Uitslagen Italië speelronde 34

In Italië werd dit weekend de 31e speelronde in de Serie A gespeeld. Hieronder alle uitslagen, het programma en de huidige stand in de Serie A


AC Milan naar derde plek

De kampioen is bekend, in Italië gaat het nu om de plekken daaronder. Tweede is nog steeds AS Roma en tot dit weekend stond Lazio Roma derde. AC Milan nam die plek echter over door een 0-1 overwinning op Torino. Het enige doelpunt in de wedstrijd werd gescoord door Clarence Seedorf. Vanaf 25 meter passeerde de Oranje international doelman Christian Abbiati. Een gelukkig doelpunt want de bal was houdbaar geweest. Veel spektakel viel er daarna niet waar te nemen. Torino moest het duel met tien man beëindigen nadat Oscar Brevi rood kreeg.

Stadsderby eindigt in doelpuntloos gelijkspel

De confrontatie tussen AS Roma en Lazio Roma was er één van weinig spectaculaire momenten. De nummers twee en vier van de ranglijst kwamen niet tot doelpunten. Lazio Roma was in de eerste helft de betere ploeg maar wist niet tot scoren te komen. Na rust speelde AS Roma beter maar doelman Peruzzi hield de thuisploeg van scoren af waardoor de wedstrijd onbeslist eindigde.

Na de partij maakte Peruzzi bekend dat hij er mee stopt. De 37-jarige doelman houdt er per direct mee op vanwege een handblessure. Sinds het seizoen 2000/2001 stond Peruzzi bij Lazio onder de lat, daarvoor speelde hij bij ondermeer Juventus, Internazionale en AS Roma. Peruzzi werd driemaal landskampioen met Juve, de UEFA-cup en in 1996 de Champions League ten koste van Ajax.

Uitslagen

ThuisUitEindstand
InternazionaleEmpoli3-1
AS RomaLazio Roma0-0
LivornoPalermo1-2
AscoliReggina2-3
SienaSampdoria0-2
MessinaAtalanta Bergamo0-0
ParmaCagliari2-1
Udinese Catania0-1
FiorentinaChievo Verona1-0
TorinoAC Milan0-1


Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1Internazionale34276171-3087
2AS Roma34209566-2669
3AC Milan341910554-3059
4Lazio Roma341710754-2758
5Palermo3414101051-4452
6Fiorentina34198754-2850
7Empoli3413111036-3450
8Sampdoria341291342-4245
9Atalanta Bergamo3410131147-4643
10Udinese3411101342-4643
11Livorno348121436-5136
12Catania34991539-6036
13Parma348111534-5335
14Reggina3411121146-4634
15Siena347141329-3934
16Cagliari347131429-4034
17Torino 34891725-4433
18Chievo Verona347111635-4532
19Messina345101931-5825
20Ascoli343111928-5920

Programma

DatumThuisUit
6/5TorinoAscoli
6/5EmpoliCatania
6/5AC MilanFiorentina
6/5MessinaInternazionale
6/5Lazio RomaLivorno
6/5Chievo VeronaParma
6/5SampdoriaReggina
6/5PalermoAS Roma
6/5Atalanta BergamoSiena
6/5CagliariUdinese

Topscores

#NaamClubDoelpunten
1TottiAS Roma21
2Lucarelli Internazionale18
3BianchiReggina17
4ToniFiorentina16
5IbrahimovicInternazionale15

Radio 538 moet om de schilderijen denken

Icoon KunstHet is vandaag Koninginnedag en traditiegetrouw is Radio 538 aanwezig op het Amsterdamse Museumplein. De muziek mag echter niet te hard worden aangezet, anders kan de stekker uit het evenement getrokken worden, zo meldt de Volkskrant. Te harde muziek kan namelijk de verf van schilderijen in de omliggende musea doen aftrillen.

In 2002 spande het Van Gogh Museum een kort geding aan tegen stadsdeel Amsterdam-Zuid en Radio 538. De Koninginnedagconcerten op het Museumplein dreunden zo door in het museum, dat het gevaarlijk zou kunnen zijn voor de collectie. In opdracht van het Instituut Collectie Nederland is het effect van de trillingen op schilderijen onderzocht door vliegtuigbouwkundige Bill Wei. Op basis daarvan is een richtlijn vastgesteld waaraan Radio 538 zich moet houden.

Gaat de dj er langzaam overheen, dan wordt hem gevraagd te dimmen. Er is ook een alarmgrens. Bij té harde muziek deelt het Van Gogh Museum gele kaarten uit aan de Koninginnedag-dj's. Na drie kaarten wordt dat een rode en mag het Van Gogh in principe de stekker eruit trekken.

Voor zijn onderzoek simuleerde Bill Wei een Koninginnedagsituatie. Hij hing drie proefschilderijen op en zette een cd met harde techno aan. Met een laser gericht op het doek en op de muur mat hij de trillingen. Conclusie: "Een doek trilt zeker tien keer zo hard als de muur."

Na 12 keer de cd beluisterd te hebben, viel een stuk verf van het doek. Het onderzoek is volgens Wei overigens niet helemaal accuraat, omdat de kwaliteit van de proefschilderijen lang niet zo goed is als die van de topwerken in het Van Gogh. Maar het grootste gevaar is volgens Wei het onzichtbare. "Door aanhoudende lichte belasting treedt eerst onzichtbare schade op."

De kans dat het evenement op het Museumplein daadwerkelijk wordt gestaakt is overigens niet zo heel groot. "De partijen houden zich de laatste jaren prima aan de afspraken", aldus conservator Sjraar van Heugten van het Van Gogh Museum.

Paar rijdt bijna water in tijdens vrijpartij

Icoon OpmerkelijkEen vrijpartij in een auto is afgelopen weekend voor een stelletje uit Zuid-Afrika op een nogal vervelende manier geëindigd. De twee, een 63-jarige man en zijn 50-jarige vriendin, hadden de auto waarin ze zaten geparkeerd op een strandpromenade. Ze merkten vervolgens niet dat de wagen in beweging kwam tijdens hun avontuurtje.

De auto, die blijkbaar niet op de handrem stond, rolde van de promenade naar het beneden gelegen strand. De twee tortelduifjes waren aan zo'n vurige vrijpartij bezig, dat ze dat helemaal niet doorhadden. De auto kwam uiteindelijk enkele meters van het water tot stilstand.

Hulpdiensten hadden nog alle moeite om de auto van het stel weer van het strand af te halen. De auto zat zo vast in het zand, dat er drie kraanwagens voor nodig waren. "Dit is een echte klassieker", aldus een woordvoerder van de reddingsdiensten.

Amnesty: Meer onderdrukking in China

Icoon BuitenlandsBelangrijke verbeteringen in de Chinese wetgeving ten aanzien van mensenrechten worden overschaduwd door steeds meer onderdrukking in de aanloop naar de Olympische Spelen in China van 2008.

Dit stelt Amnesty International maandag in een rapport. De komende spelen 'katalyseren het gebruik van gevangenhouding zonder vorm van proces', zo concludeert de mensenrechtenorganisatie.

Amnesty erkent dat er belangrijke positieve hervormingen zijn doorgevoerd ten aanzien van de doodstraf en de regulering van buitenlandse journalisten in de Volksrepubliek. Amnesty prijst de nieuwe juridische buffer die voor de toepassing van de doodstraf is ingevoerd en de versoepeling van de regels waaronder buitenlandse journalisten werken.

Het zijn belangrijke stappen naar betere mensenrechten in China. Maar de autoriteiten zijn zo geobsedeerd door ''stabiliteit en een goede sociale omgeving voor de Olympische Spelen'' dat ze vaker mensen gevangen zetten zonder enige vorm van proces en ook vaker huisarrest opleggen aan mogelijke critici. De politie in Peking heeft bijvoorbeeld voorgesteld drugsverslaafden langer vast te houden in kampen dan momenteel wettelijk is toegestaan, zodat ze van hun verslaving af kunnen komen voor de Olympische Spelen.

De spelen worden misbruikt om vormen van gevangenhouding zonder vorm van proces op allerlei manieren in stand te houden en meer toe te passen, zo waarschuwt Amnesty International.

Broer vervangt dronken bruidegom

Icoon OpmerkelijkEen stomdronken Indiase bruidegom heeft flink moeten boeten voor zijn wangedrag. Familie van zijn aanstaande vrouw en bewoners van het dorp waar het paar zou trouwen, hadden zo genoeg van zijn misdragingen dat ze zijn broer zijn plaats lieten innemen, meldde de Indiase politie maandag.

De dronkenlap probeerde het besluit nog terug te draaien door excuses aan te bieden, maar tevergeefs. Zijn broer was graag bereid om de jonge bruid in het oostelijke Patna te trouwen.

OM: bezit kinderporno zwaarder bestraffen

Icoon JustitieDe top van het Openbaar Ministerie (OM) wil dat rechters hogere straffen gaan opleggen aan mensen die kinderporno in bezit hebben, verspreiden of maken. Officieren van justitie werken vanaf dinsdag met een nieuwe richtlijn waarin de hogere strafeisen staan.

Een woordvoerder van het college van procureurs-generaal heeft maandag een bericht daarover in de Volkskrant bevestigd. De zwaardere straffen zijn volgens het OM nodig, omdat de aard en omvang van kinderpornografie vooral door internet zijn toegenomen.

Bezitters van kinderpornografie kregen tot nu toe bijna altijd een werkstraf en verplichte therapie bij een psychiatrische instelling. Het college vindt dat ze voortaan een (voorwaardelijke) gevangenisstraf van 10 tot 24 maanden moeten krijgen.

Dat is onder meer afhankelijk van de aard van de afbeeldingen en de leeftijd van de slachtoffers. Mensen die kinderporno op grote schaal verspreiden via bijvoorbeeld internet of betrokken zijn bij de productie ervan, zouden minimaal twintig maanden de cel in moeten.

''Aangetroffen kinderpornografie blijkt gewelddadiger en extremer te worden. De slachtoffers steeds jonger'', stelt het college van procureurs-generaal in de richtlijn. Het maken van kinderporno wordt ook steeds lucratiever en dat heeft volgens de top van het OM weer tot gevolg dat meer kinderen het risico lopen er het slachtoffer van te worden.

Door internet is het bovendien heel makkelijk geworden om anoniem en zonder veel moeite aan kinderporno te komen of dit in landen te produceren waar dat relatief gevaarloos kan en het te verzenden naar landen waar dat meer problemen zou opleveren. ''Complete films kunnen worden gedownload en via webcams is het misbruik van kinderen zelfs 'live' te volgen.''

DVD: The Eye Trilogy

De gebroeders Pang zijn, als ik de cover van de dvd-box The Eye Trilogy mag geloven, een fenomeen in de hedendaagse Aziatische filmwereld. Sinds 1999 hebben beide broers gezamenlijk aan een groot aantal films gewerkt. De onderlinge synergie zorgt ervoor dat hun films met name op audiovisueel gebied op zijn minst opvallend te noemen zijn. Sinds The Eye uit 2002 heeft het tweetal zich vol overgave in de wereld van het bovennatuurlijke gestort. Het volledige resultaat van deze inspanningen is nu in de winkels verkrijgbaar in een mooie 3-dvd box. Deze box bevat naast The Eye ook The Eye 2 en The Eye - Infinity. Centraal in de films staat het zien van geesten. Qua verhaal staat iedere film op zichzelf, al doet de titel van de box anders vermoeden.

Film: Spider-Man 3

Spider-Man 3 is de eerste grote film die in de bioscopen verschijnt dit jaar. De vorige twee delen werden beide goed ontvangen en waren een groot succes. Sam Raimi had de moeilijke taak om de eerste twee delen te overtreffen. Om te zorgen dat niets aan het toeval werd overgelaten kreeg de film een groter budget, een langere speelduur en mocht Spider-Man het dit maal op nemen tegen maar liefst drie tegenstanders. Maar is dit alles genoeg om een waardige afsluiter van de eerste trilogie te maken?


Koeman wil blijven als trainer PSV

Ronald Koeman heeft gisteren, na het behalen van de landstitel, gezegd dat hij wil aanblijven als coach van PSV. Koeman kan bij de Eindhovense club niet rekenen op volledige steun van de clubleiding, die hem de mindere resultaten in de tweede seizoenshelft zwaar aanrekent. De voorzitter van de Eindhovenaren, Schuitema, wilde niet zeggen of Koeman aanblijft als coach.

Koeman en Schuitema botsten de afgelopen week met elkaar nadat Koeman niet het gewenste vertrouwen kreeg die hij vroeg. "Als dat niet was gebeurd had ik vandaag acht ereronden gelopen. Nu heb ik er geen één gelopen. Dat zegt denk ik wel genoeg over hoe ik me nu voel. Maar ik denk ook dat de spelers vandaag tegen Vitesse (5-1) hebben laten zien dat ze er voor gingen. Ik denk dat we de clubleiding met het resultaat om de oren hebben geslagen," aldus Koeman.

Schuitema reageerde gisteren zakelijk op de vragen over het mogelijke aanblijven van Koeman. "Ik beslis daar niet alleen over, daar moet ik ook met andere mensen over praten. Maar duidelijk is wel dat we niet gelukkig zijn met wat er de tweede seizoenshelft is gebeurd. We zijn uiteindelijk met geluk kampioen geworden. Daar kun je als leidinggevende niet tevreden mee zijn."

Van Gaal: 'Erger voor de rest dan voor mij'

Samen met AZ liep Louis van Gaal gistermiddag het landskampioenschap mis door met 3-2 te verliezen bij Excelsior. Met het oog op de toekomst was Van Gaal echter optimistisch.

De Alkmaarders kunnen namelijk nog een prijs winnen dit seizoen. Daarvoor zal in de finale van de KNVB-beker moeten worden afgerekend met Ajax. "Van een titel verspelen leer je ook", aldus Van Gaal die daarmeee doelt op zijn jonge ploeg waar nog veel rek in zit. "Met dit scenario hadden we niet al te veel rekening gehouden. Maar we hebben vandaag kunnen constateren dat wij niet konden brengen wat we normaal wél brengen. Het is jammer dat je het laat schieten als je er zo dichtbij bent. Ik heb dit nog nooit meegemaakt".

"Ik heb in mijn carrière als trainer al heel wat prijzen gewonnen. Het is voor de spelersgroep en voor voorzitter Dirk Scheringa dan ook erger dan voor mij," aldus Van Gaal die wel een reden wist te verzinnen voor het verspelen van het landskampioenschap: "Bij mijn vorige clubs waren de spelers ervaren genoeg om de titel binnen te slepen."

Lazovic wil naar PSV

PSV heeft in de winter al een poging gewaagd om Danko Lazovic van Vitesse over te nemen. Toen wilde de Arnhemmers de Serviër niet laten gaan, maar als het aan Lazovic zelf ligt vertrekt hij deze zomer alsnog naar Eindhoven.

"Ik wil graag naar PSV. Er zijn altijd problemen bij een transfer, maar ik hoop dat ik volgend seizoen voor PSV speel. Maar dat moet je aan de mensen van Vitesse vragen. PSV is echt een grote club, het is mijn droomclub", aldus de ex-Feyenoorder.

Lazovic speelt pas één seizoen in Arnhem. De 23-jarige speler kwam afgelopen zomer over van Feyenoord. Lazovic scoorde dit seizoen negentien keer voor Vitesse.

Programma eerste ronde play-offs

Ajax en AZ zijn veroordeeld tot play-offs om Champions League-voetbal. Ook worden er play-offs afgewerkt om UEFA Cup-voetbal en Intertoto-voetbal. Hieronder volgt het programma voor de eerste ronde.

Play-offs Champions League

Woensdag 9 mei
20.00 sc Heerenveen-Ajax
20.00 FC Twente-AZ

Zondag 13 mei
14.30 Ajax-sc Heerenveen
14.30 AZ-FC Twente

Play-offs UEFA Cup

Woensdag 9 mei
20.00 FC Utrecht-Roda JC

Donderdag 10 mei
20.00 FC Groninigen-Feyenoord

Zaterdag 12 mei
19.30 Roda JC-FC Utrecht

Zondag 13 mei
14.30 Feyenoord-FC Groningen

Play-offs Intertoto

Woensdag 9 mei
20.00 Vitesse-NAC Breda

Donderdag 10 mei
20.00 Sparta Rotterdam-NEC

Zaterdag 12 mei
19.30 NAC Breda-Vitesse

Zondag 13 mei
14.30 NEC-Sparta Rotterdam

Máxima en Willem-Alexander populair

Icoon KoningshuisZeven op de tien Nederlanders vindt dat de koningin Beatrix haar taken binnen drie jaar moet overdragen aan prins Willem Alexander. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van de NOS, vanwege Koninginnedag. Acht op de tien ondervraagden vindt Willem-Alexander geschikt als staatshoofd.

Veel mensen hopen wel dat het koningschap dan wordt gemoderniseerd, vooral als het gaat om de privileges van de koninklijke familie. Van alle Nederlanders wil 77 procent dat de monarchie blijft. Ook zijn de meeste mensen tevreden over de mate waarin de koningin politieke invloed kan uitoefenen. Een kwart vindt dat ze geen enkele invloed zou mogen hebben.

Net als voorgaande jaren is prinses Máxima veruit het populairste lid van de koninklijke familie. Na Máxima is prins Willem-Alexander het populairst. Koningin Beatrix staat op de derde plaats.

Veel Nederlanders vinden dat Máxima en Willem-Alexander dichter bij het volk staan dan Beatrix. Zij wordt vaak getypeerd als afstandelijk, ook al vinden veel mensen dat zij de laatste jaren meer van zichzelf heeft laten zien.

Weten waar je vandaag nog naartoe kan? klik dan hier

Uitslagen Schotland speelronde 35

Het lijkt erop dat Celtic, na het behalen van de Schotse titel, op vakantie wil. Gisteren werd met 1-3 verloren van Hearts, dat door de overwinning uitzicht houdt op UEFA Cup-voetbal.

Pas na een kwartier in de tweede helft kwam het duel op gang. De vier doelpunten vielen toen in rap tempo. In de 57e minuut scoorde Ivaskevicius de openingstreffer voor Hearts. Na de 0-2 van Driver volgde twee minuten later nog de aansluitingstreffer van Pressley. Pospisil besliste echter een klein kwartiertje na de openingstreffer het duel vanaf de penaltystip.

Het gat met plaats drie, die Aberdeen nu bezit en recht geeft op UEFA Cup-voetbal, is nu geslonken naar vier punten.

Alle uitslagen:

ThuisUitEindstand
AberdeenKilmarnock3-0
HibernianGlasgow Rangers3-3
Dundee UnitedInverness CT1-1
MotherwellFalkirk3-3
CelticHearts1-3

De stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1Celtic3525648162-29
2Glasgow Rangers3520966959-29
3Aberdeen35187106151-35
4Hearts35169105744-33
5Hibernian351210134654-42
6Kilmarnock35137154644-54
7Falkirk35125184143-47
8Dundee United351011144140-55
9Inverness CT35913134039-46
10Motherwell35107183738-54
11St.Mirren34612163026-47
12Dunfermline3468202620-49

Schapen als poedels verkocht in Japan

Originele blauwe poedeltjes te koop. Eten alles. Gek op kinderen.Duizenden Japanners zijn om de tuin geleid met een truc. In de veronderstelling een poedel te hebben gekocht, bleek het achteraf een schaap te zijn. Duizenden schapen werden naar Japan verscheept en verkocht als honden door een bedrijf genaamd Poodles as Pets. De marktwaarde van deze trendy mode accessoire bedraagt ongeveer 1200 euro per stuk. Dat is een schijntje van wat een echte poedel kost. Die doen ongeveer het dubbele van die prijs.

De zwendel kwam aan het licht toen de in Japan bekende filmster Maiko Kawamaki in een talkshow te gast was en zich af vroeg waarom haar huisdier niet blafte en geen hondenvoer at. Ze was verbaasd toen haar verteld werd dat het een schaap was. Later meldden zich meer vrouwen die vreesden dat hun vers aangeschafte poedel ook een schaap was. Een echtpaar kreeg pas argwaan toen ze hun "hond" naar de trimsalon brachten en ze er achter kwamen dat de "hond" geen klauwen had maar hoeven.

De Japanse politie denkt dat er misschien wel 2000 mensen slachtoffer zijn geworden van deze zwendel, die zich grotendeels afspeelde rond de stad Sapporo en die misbruik maakte van het feit dat schapen erg zeldzaam zijn in Japan. Veel Japanners hebben dus nog nooit in hun leven een schaap gezien.

"We zijn een onderzoek begonnen toen we er achter kwamen dat er een bedrijf was dat schapen verkocht als poedels", aldus een woordvoerder van de Japanse politie. "Het lijkt er op dat er meer bedrijven zijn die dezelfde truc uithalen." Het heeft er alle schijn van dat de schapen ingevoerd werden vanuit Engeland en Australië. Veel van de schapen zijn gedoneerd aan dierentuinen en boerderijen.

De waarheid van dit verhaal wordt door verschillende bronnen in twijfel getrokken. Zo zou 'The Sun', de krant die het bericht naar buiten bracht, een passage uit een talkshow volledig verkeerd hebben begrepen.

Met dank aan Nood-kloon voor het herschrijven en submitten.

Grote brand verwoest sportschool

Icoon BrandTijdens een grote brand is sporthal ‘aan de Kajuit’ in Groningen volledig verwoest. Omstreeks 22.00 uur ontstond de brand waarvoor brandweerkorpsen uit Groningen, Ten Boer, Haren en Harkstede werden opgeroepen om te helpen bij de bluswerkzaamheden. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen.

Omstreeks 23.40 had de brandweer de brand onder controle en kon het sein brandmeester gegeven worden. Op dat moment was van de hal zelf weinig meer over. Vanwege de hevige rookontwikkeling werden zestig bewoners van het naastgelegen zorgcentrum Mercator uit voorzorg geëvacueerd. Zij vonden tijdelijk onderdak in het verzorgingstehuis Ebbingpoort gelegen aan de Noorderbinnensingel.

Uit de wijde omgeving werden ambulances opgeroepen om te helpen bij de evacuatie. De bewoners zouden in eerste instantie opgevangen worden in het Mercator sportcentrum. Dat bleek helaas niet mogelijk doordat men geen toegang kon krijgen tot het sportcentrum. Het is onbekend of dit door het ontbreken van de sleutel komt of dat er andere factoren meegespeeld hebben.

Burgemeester Wallage was omstreeks middernacht ter plaatse. Hij hielp de geëvacueerde senioren met het betreden van de bus die hen naar de Ebbingepoort vervoerde. De oorzaak van de brand is op dit moment nog niet bekend.

Foto's en een linkje naar een filmpje zijn te vinden op het FOK!forum.

Met dank aan Cassius voor de submit.

Doden na driedubbele schietpartij

Icoon BuitenlandsZeker vier mensen zijn omgekomen nadat een man het vuur opende op drie verschillende locaties in Kansas City, dat melden media en woordvoerders van hulpdiensten. Onder de doden is de verdachte zelf, hij werd doodgeschoten door politieagenten.

Het totaal aantal slachtoffers is op dit moment nog onduidelijk, er zouden, naast de vier doden, zeker drie gewonden zijn, maar dit aantal zal waarschijnlijk nog verder oplopen. De eerste schietpartij vond plaats bij een tankstation in Kansas, de man nam daar een agent onder vuur die hem probeerde aan te spreken. De auto waar de verdachte in reed was als vermist opgegeven nadat eerder op de dag het levenloze lichaam van een persoon werd aangetroffen in een huis, deze persoon was enkele dagen eerder als vermist opgegeven. De agent werd geraakt in zijn arm en is niet in levensgevaar, aldus een politiewoordvoerder tijdens een nieuwsconferentie. Terwijl de verdachte probeerde te vluchten schoot de agent terug, waarbij onder andere de achterruit van de auto werd kapotgeschoten.

Korte tijd later opende man nogmaals het vuur op een parkeerterrein van het Ward Parkway Winkelcentrum, hier werd later ook de beschadigde auto aangetroffen. Op deze locatie vielen zeker twee gewonden.

Uiteindelijk nam hij willekeurig mensen onder vuur in het hoofdgebouw van het winkelcentrum. Er waren op het moment van de schietpartij honderden mensen aanwezig, waaronder ook veel kinderen. In het centrum zitten veel grote winkelketens zoals Target, maar ook andere bedrijven waaronder bioscopen. Hoeveel slachtoffers hier vielen is nog niet duidelijk. Agenten die ter plaatse kwamen probeerden met de man te praten, uiteindelijk werd de man echter door agenten doodgeschoten.

Politieofficier Tony Sanders gaf een tijdlijn van de gebeurtenissen, hieronder een samenvatting daarvan.

* 1. Eerder op de dag werd er een persoon dood aangetroffen in een huis in Kansas City... agenten die de moord onderzochten ontdekte dat de auto van het slachtoffer verdwenen was. Het slachtoffer was inmiddels al enkele dagen vermist.
* 2. De politie start een zoektocht naar de auto van het slachtoffer... een omschrijving daarvan word aan de media gestuurd.
* 3. Melding dat de auto is gezien bij een tankstation in Kansas City... een agent die de auto benadert wordt meerdere keren onder vuur genomen, hierbij wordt hij in zijn arm geschoten. Zijn verwondingen zijn niet levensbedreigend.
* 4. De agent opent het vuur op de auto maar de man weet te ontkomen.
* 5. Vermoedelijk parkeert hij zijn auto op het parkeerterrein van Ward Parkway Center.
* 6. Op het parkeerterrein opent de man opnieuw het vuur op mensen, hier worden zeker 2 mensen neergeschoten.
* 7. De man opent dit maal het vuur in het hoofdgebouw van de Ward Parkway Shopping Center; een onbekend aantal mensen raakt gewond. In het winkelcentrum breekt grote paniek uit, er waren honderden mensen getuigen van de schietpartij, waaronder ook kinderen. Politie ontvangt inmiddels meldingen dat een man het vuur heeft geopend.
* 8. Eenheden van de politie arriveren bij het winkelcentrum en bewapende agenten bestormen het gebouw terwijl de mensenmassa nog steeds het gebouw probeert te ontvluchten. In het gebouw zijn veel grote winkelketens en andere recreatiebedrijven zoals bioscopen.
* 9. De politie probeert met de dader te praten. Uiteindelijk wordt hij doodgeschoten door agenten.

Met dank aan MikeAtTilburg voor de submit.

Tiener filmt eigen dood

Icoon BinnenlandsEen jongen uit Utrecht is zondagmorgen omgekomen toen hij tijdens een busrit met zijn hoofd tegen een viaduct aanknalde. De jongen was bezig met het maken van een filmpje dat hij dan later op YouTube zou kunnen plaatsen.

De 16-jarige jongen is aan zijn verwondingen overleden. Hij zat in een dubbeldeksbus die richting Overvecht reed. Net toen de jongen zijn hoofd uit het raam stak reed de bus onder het Brailleviaduct door.

Ambulancepersoneel en de traumahelikopter waren snel ter plaatse maar hun hulp was tevergeefs, het slachtoffer overleed ter plaatse.


De bus waarin het slachtoffer zat


Met dank aan saskia_k voor de submit.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.