[250CC] Lorenzo wint in Qatar

Jorge Lorenzo, vorig jaar nog wereldkampioen in de 250 cc, is goed begonnen aan het nieuwe seizoen. Tijdens de Grand Prix van Qatar was de Spanjaard vanmiddag de beste.

De van de voorste rij vertrekkende Lorenzo en Hector Barbera hadden beiden een prima start. Het was echter Thomas Luthi die de kop pakte, gevolgd door Lorenzo en Hiroshi Aoyama. Pech was er voor Aoyama, die bij het uitkomen van een korte rechtse bocht met een highsider vanaf ging. Niet lang daarna was ook voor Alvaro Bautista de race voorbij. De Spanjaard gleed in een bocht onderuit en eindigde in de grindbak.

Er vormde zich een kopgroep, bestaande uit Lorenzo, Barbera, Andrea Dovizioso en Luthi. De Angelis probeerde aansluiting te vinden, dit lukte hem aanvankelijk niet. Lorenzo was goed op snelheid en wist zich los te weken van Barbera. In zijn kielzog trof hij Dovizioso en Luthi. De Angelis slaagde er toch in om zich bij de kopgroep te voegen en verwees Dovizioso vrijwel gelijk naar de vijfde positie. Lorenzo breidde zijn voorsprong verder uit, gevolgd door Barbera, De Angelis, die inmiddels ook Luthi voorbij was gegaan, en Dovizioso.

De Angelis reed duidelijk de snellere rondetijden, waarmee hij uiteindelijk de tweede positie in de wedstrijd wist te veroveren. De strijd om de derde podiumplaats leek een spannende te gaan worden. Barbera voelde, op de derde positie rijdende, de hete adem van Luthi in zijn nek, maar wist zijn derde plaats te behouden.