Uitslagen Spanje speelronde 22

Het blijft spannend in de bovenste regionen van de Spaanse Primera División. De topclubs laten de laatste tijd veel punten liggen, waardoor het allemaal wat meer in elkaar schuift.

Real Madrid verloor de laatste twee wedstrijden, en coach Fabio Capello moest bij Real Sociedad proberen zijn hoofd te redden. Doelman Iker Casillas beging echter al snel een zeldzame blunder, waardoor Aranburu van dichtbij kon scoren. David Beckham stond na lange tijd weer in de basis, en dat vertrouwen beloonde de Engelsman met een doelpunt. Zijn vrije trap van rechts verdween in de verre hoek, al ging ook hier de doelman niet vrijuit. De wedstrijd bleek er één van keepersfouten. Vlak na rust verkeer Sociedad-goalie Claudio Bravo zich op een voorzet van Guti, en bracht zo Ruud van Nistelrooij in stelling. De Nederlander faalde niet, maakte zijn elfde van het seizoen en bezorgde Real drie punten.

Sevilla, de revelatie van het seizoen, kon Barcelona in ieder geval voor even inhalen als het drie punten zou halen in de stadsderby tegen Real Betis. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, hetgeen resulteerde in een 0-0 ruststand. In het tweede bedrijf kwam Betis al snel op voorsprong via Sobis. Het doelpunt werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Slechts enkele minuten later was Sevilla dichtbij, maar Poulsens inzet kwam niet verder dan de paal. In de slotfase kwam de thuisploeg via Robert nog dichtbij de winnende treffer, maar het zou 0-0 blijven in deze onrustige maar enerverende derby.

Dat gaf FC Barcelona de kans om uit te lopen op Sevilla. De ploeg van Frank Rijkaard kreeg Real Racing Club de Santander op bezoek in het eigen Nou Camp. Ondanks dat Barça het gehele duel de betere was, kreeg Racing de eerste opgelegde kans. Een goedkope penalty werd echter niet benut door Garay. Vlak na rust verdiende Ronaldinho een vrije trap. De Braziliaan nam hem uiteraard zelf, en wist ook deze te verzilveren. Op driekwart van het duel besliste Ronie het duel, ook ditmaal vanuit een dode spelsituatie. De vrije trap van Iniesta werd door de spelmaker binnengekopt. Het zou bij 2-0 blijven.