Vooruitblik: Feyenoord - Sparta Rotterdam

Het is weer weekend, dus hoog tijd om vooruit te kijken naar een wedstrijd uit de Eredivisie. Deze keer werd er gekozen voor de derby tussen Feyenoord en Sparta. Zij staan respectievelijk op een vijfde en veertiende plaats. Hieronder volgt de vooruitblik.

Feyenoord kan ook komend weekend nog geen beroep doen op Patrick Lodewijks. De goalie onderging donderdagmiddag een operatie, welke was geslaagd. De verwachting is dat hij over anderhalve maand weer terug zal keren bij de selectie. Trainer Erwin Koeman kan overigens weer beroep doen op Alfred Schreuder. De middenvelder stond een maand aan de kant met een slepende blessure aan zijn achillespees. Ook Dwight Tiendalli keer weer terug in het eerste elftal van de Rotterdammers. De verdediger kampte de afgelopen maand namelijk met een liesblesssure. Bovendien is het nog onzeker of Serginho Greene zaterdag deel kan nemen aan de Rotterdamse derby. De speler heeft namelijk wat problemen met zijn knie. Tot slot heeft Koeman Lorenzo Davids toegevoegd aan de spelersgroep. De reden hiervoor is dat Danny Buijs en Royston Drenthe geschorst zijn.

Sparta kent weinig personele problemen in aanloop naar de derby met Feyenoord. Trainer Wiljan Vloet kan, voor zover bekend is, beschikken over een complete selectie. Daarom is het voor hem mogelijk om komend weekend op volle oorlogssterkte aan te treden tegen Feyenoord. Momenteel bivakkeert Sparta nog op een veertiende plaats. Bij winst is het mogelijk dat de ploeg een plaats stijgt, maar dan mag Excelsior dit weekend niet winnen.

Als we naar de statistieken gaan kijken, dan leert het ons dat Feyenoord het meest succesvol was in de Kuip. De twee ploegen stonden maar liefst 47 keer tegenover elkaar in de Eredivisie. 28 keer ging de winst mee naar Rotterdam-Zuid. De club uit Spangen wist de derby negen keer te winnen. Verder werd er nog tien keer gelijk gespeeld. De laatste wedstrijd tussen Feyenoord en Sparta in de Kuip dateert alweer van 19 februari 2006. De ploeg van trainer Koeman wist toen met 4-0 te winnen. De treffers kwamen op naam van Nicky Hofs (2x), Dirk Kuijt en Ali Boussaboun. Of het Feyenoord deze keer ook weer lukt, dat weten we komende zaterdag. Dan spelen beiden ploegen voor de 48ste keer in het stadion van de ploeg uit Rotterdam-Zuid. Het duel staat onder leiding van Eric Braamhaar. Om 20:00 trappen de twee clubs af voor het begin van deze wedstrijd.

Submitter:  Bron: FOK!sport