Volleybalvrouwen naar tweede ronde WK

De Nederlandse volleybalvrouwen hebben zich bij het wereldkampioenschap in Japan weten te plaatsen voor de tweede ronde. De vrouwen van bondscoach Avital Selinger versloegen in het laatste groepsduel Kazachstan met 3-2 (25-18 27-29 25-18 22-25 15-13).


Hiermee eindigden de Oranjevrouwen als derde in de poule. De eerste vier landen kwalificeerden zich voor de volgende fase in Osaka. Duitsland is daarin woensdag de eerste tegenstander van Oranje.

Nederland begon goed tegen Kazachstan, maar na de winst in de eerste set, namen de Oost-Europese vrouwen in het tweede bedrijf het initiatief over. Oranje wist daarin terug te komen en kreeg zelfs een setpunt bij 24-23, maar benutte die niet. Kazachstan pakte de set met 29-27.

In de derde set zette Manon Flier Nederland weer op het goede spoor. Dankzij drie aces van de aanvalster bouwde Oranje een ruime marge op en gaf deze niet meer uit handen. Oranje slaagde er daarna echter niet in de wedstrijd te beslissen, omdat Kazachstan er met 25-22 een vijfde set uit wist te halen. In die laatste set maakte Oranje het alsnog af.