[MotoGP]Uitslag Australië

De Italiaan Marco Melandri heeft op het circuit van Phillip Island in Australië de MotoGP-race op zijn naam geschreven. De coureur van Honda wist als beste om te gaan met de nat-droge omstandigheden en had op de streep een voorsprong van bijna tien seconden op Suzuki-rijder Chris Vermeulen.

In de slotfase van de wedstrijd kwam Nicky Hayden steeds dichterbij Valentino Rossi, die op de vierde plaats reed. Maar Rossi slaagde er in de allerlaatste bocht in om de op de derde plaats rijdende Sete Gibernau te passeren. Hierdoor liep hij in de strijd om het kampioenschap kostbare punten in op leider Hayden, die nu nog 21 punten voorligt op Rossi.

Uitslag Moto GP

positiecoureurteamachterstand
1Marco MelandriFortuna Honda-
2Chris VermeulenRizla Suzuki MotoGP+ 9,699
3Valentino RossiCamel Yamaha Team+ 10,526
4Sete GibernauDucati Marlboro Team+ 10,615
5Nicky HaydenRepsol Honda Team+ 3,070

De 250cc werd gewonnen door Jorge Lorenzo, die daarmee zijn voorsprong in de strijd om de wereldtitel wist te vergroten. Op de finish was de Spanjaard negen duizendsten van een seconde sneller dan Alex de Angelis.

Horoshi Aoyama kwam als derde binnen. Andrea Dovizioso, die als vierde finishde, zag zijn achterstand op Lorenzo, met nog drie races te gaan, groeien tot 24 punten.

Uitslag 250CC

positiecoureurteamachterstand
1Jorge LorenzoFortuna Aprilia -
2Alex De AngelisMaster - MVA Aspar Team+ 0,009
3Hiroshi AoyamaRed Bull KTM GP 250+ 6,560
4Andrea DoviziosoHumangest Racing Team+ 18,196
5Shuehei AoyamaRepsol Honda+ 36,000

Alvaro Bautista won de race in de 125cc-klasse, en veroverde daarmee ook de wereldtitel. Al na één ronde werd de wedstrijdleiding gedwongen om de rode vlaggen te laten zwaaien nadat een forse crash in de tweede bocht voor de nodige slachtoffers had gezorgd.

Sergio Gadea kwam naast de baan terecht en vloog bij de volgende bocht middenin het veld waarbij hij onder anderen de Nederlander Joey Litjens torpedeerde. Litjens had geen reservemotor bij zich, en voor hem was de race voorbij. De race voor de herstart werd ingekort tot vijftien ronden, zodat het tijdschema niet al te veel zou uitlopen.

Al snel slaagde Bautista er in een gat te slaan naar zijn concurrenten, en liep ronde na ronde verder uit. Op de finishlijn had de Spanjaard ruim drie seconden voorsprong op Mika Kallio en Mattia Pasini, die als tweede en derde finishde.

Bautista, die zijn zevende overwinning van dit seizoen boekte, heeft met nog drie races te gaan 79 punten voorsprong op Mika Kallio, en is hierdoor niet meer in te halen.

Uitslag 125CC

positiecoureurteamachterstand
1Alvaro BautistaMaster - MVA Aspar Team-
2Mika KallioRed Bull KTM GP 125+ 3,242
3Mattia PasiniMaster - MVA Aspar Team+ 3,381
4Thomas LuthiElit - Caffe Latte+ 3,639
5Julian SimonRed Bull KTM GP 125+ 3,838