Chelsea: "Gallas dreigde met eigen doelpunten"

Dinsdag heeft Chelsea verschillende beschuldigingen gestuurd aan het adres van William Gallas. In een officiële verklaring zou Gallas gedreigd hebben om eigen doelpunten te gaan maken indien hij zou opgenomen worden in de selectie, zo beweert de Londense club.

"Chelsea vindt het belangrijk om haar fans, sponsors en andere betrokkenen op de hoogte te stellen van de gang van zaken", schrijft de Londense ploeg nu in een verklaring. "Men mag weten hoe respectloos William Gallas en zijn manager om gegaan zijn met de club en haar spporters. Ondanks zijn vertrek blijft hij Jose Mourinho via de media aanvallen, waardoor wij ons genoodzaakt voelen om de waarheid naar buiten te brengen."

"Williams ging deze zomer puur voor het geld. Het was onzin dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging, hij wilde zichzelf gewoon verkopen aan de hoogste bieder. Naarmate zijn missie dreigde de mislukken, ging hij zich steeds onacceptabeler opstellen. Zo weigerde hij al te spelen in de halve finale van de FA Cup, om zodoende een verbeterd contract af te dwingen."

"Ondanks pogingen van Mourinho om Gallas, ondanks zijn gedrag, terug op te nemen in de Chelsea-familie, bleef Gallas weigeren om voor onze ploeg uit te komen. Hij dreigde eigen doelpunten te maken, een rode kaart te forceren en belangrijke foutjes te maken als hij zou worden opgesteld in het competitieduel met Manchester City. Dit was uiteraard totaal onacceptabel, waardoor we tenslotte toch maar hebben ingestemd met een vertrek."

Deze zomer maakte de Franse international de overstap naar Arsenal, terwijl Ashley Cole de overstap maakte in de omgekeerde richting.