Uitslagen Duitsland speelronde 3

In Duitsland werd dit weekend de derde ronde in de Bundesliga afgewerkt. Werder Bremen leed zijn eerste nederlaag en ook Hannover 96 verloor weer. HSV wist niet van Hertha BSC te winnen.

Bayern München-1. FC Nürnberg
Bayern München heeft zijn eerste punten van het seizoen verloren. Thuis werd gelijk gespeeld tegen medekoploper FC Nürnberg. De schlemiel van de wedstrijd was Roy Makaay, de man die afgelopen weken nog de gevierde man in München was. De Nederlander wist de keeper te omspelen maar vervolgens het doel te missen. Bayern liep hierdoor uiterst belangrijke punten mis.

Na drie wedstrijden blijft Nürnberg de ranglijst aanvoeren op basis van een beter doelsaldo. De club heeft uit drie wedstrijden, zeven punten gehaald. Dat is hetzelfde aantal als de tegenstander van vandaag en Schalke 04.

Schalke 04 – Werder Bremen
Werder Bremen heeft zijn eerste nederlaag geleden. In de Arena AufSchalke werd met 0-2 verloren van Schalke 04. Al in de zevende minuut opende Kevin Kuranyi de score. In de tweede helft werd de doelpuntenmaker gewisseld voor Hamit Altintop. Slecht drie minuten na de wissel sloeg Altintop al toe en besliste de wedstrijd, 2-0.

Door de overwinning steeg Schalke naar de derde plek in de stand. Op basis van een minder doelsaldo moet de ploeg Bayern München en FC Nürnberg voor laten gaan.