Premiership: meer verrassingen

Nadat Liverpool vanmiddag niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel bij Sheffield United, zijn er nu meer verrassingen te melden in de Engelse Premier League.

Reading, afgelopen zomer gepromoveerd naar de hoogste klasse, ontmoette Middlesbrough in eigen huis. Door doelpunten van Stewart Downing en Yakubu Aiyegbeni kwamen de bezoekers al snel op een 0-2 voorsprong. Voor Reading leek een voortvarende start van de competitie buiten bereik. De ploeg van Steve Copell toonde echter veerkracht. Door twee snelle goals van Dave Kitson en Steve Sidwell stond de stand bij rust op 2-2. Spits Leroy Lita zorgde tien minuten in de tweede helft zelfs voor de voorsprong, en daarmee de winnende goal voor Reading.

Ook Arsenal kende een matige competitiestart. In de eerste officiële wedstrijd in het Emirates Stadium werd het 1-1 tegen Aston Villa. Arsenal was de betere ploeg, maar de spitsen bleken niet scherp genoeg om het voordeel om te kunnen zetten in doelpunten. Olof Mellberg zorgde vlak na rust voor de openingstreffer voor Aston Villa. Robin van Persie viel een klein half uur voor tijd in, en de Nederlander zorgde samen met de tevens ingevallen Theo Walcott voor veel gevaar. Vijf minuten voor tijd verlengde Van Persie een voorzet van Walcott, die vervolgens bij Gilberto Silva kwam en hem erin schoot. Bij de 1-1 zou het ook blijven.

Newcastle United won wel haar eerste wedstrijd. Wigan Athletic kwam op bezoek in het St. James' Park, en begon direct aanvallend. Via Henri Camara en Arjan de Zeeuw kregen the Latics kansen op de openingstreffer, maar deze bleef uit tot vlak voor rust. Aanvoerder Scott Parker zorgde voor de 1-0 voor the Magpies. Een kwartier na rust maakte Lee McCulloch gelijk voor Wigan. Lang konden de bezoekers echter niet genieten van de gelijkmaker, want enkele minuten later zette Shola Ameobi de eindstand op het scorebord: 2-1.

Uitslagen:

Arsenal - Aston Villa 1-1
53' Mellberg 0-1
85' Gilberto Silva 1-1

Portsmouth - Blackburn Rovers 3-0
26' Todorov 1-0
62' Kanu 2-0
65' Neill (Rovers/2x geel)
84' Kanu 3-0
90' Todd (Rovers)

Everton - Watford 2-1
15' Johnson 1-0
82' Arteta (Pen) 2-0
90' Francis 2-1

Newcastle United - Wigan Athletic 2-1
38' Parker 1-0
59' McCulloch 1-1
64' Ameobi 2-1

Reading - Middlesbrough 3-2
11' Downing 0-1
21' Aiyegbeni 0-2
43' Kitson 1-2
44' Sidwell 2-2
55' Lita 3-2

West Ham United - Charlton Athletic 3-1
15' D. Bent (Pen) 0-1
26' Traoré (Charlton/2x geel)
52' Zamora 1-1
66' Zamora 2-1
90' C. Cole 3-1

Submitter:  Bron: FOK!Sport