Kano's kunnen trainen in eigen land

In Zoetermeer heeft gisteren de eerste test van de nieuwe topwildwaterbaan plaatsgevonden. Het is vrijwel een replica van de baan die in Beijing gebruikt zal worden tijdens de Olympische zomer spelen in 2008.

Voor de Olympische selectie wildwaterkanoërs was het tot gisteren niet mogelijk om te trainen op eigen grondgebied. Hiervoor moest veelal uitgeweken naar de Ardennen en andere gebieden waar wildwaterkanoën mogelijk is. Met de nieuwe wildwaterbaan, die door financiële hulp van het ministerie van VWS en NOC*NSF het levenslicht zag, is het nu mogelijk om in Zoetermeer te trainen voor de Olympische Spelen van 2008 in Beijing. Jaap Engers, de commissievoorzitter slalom van de Nederlandse Kano Bond, was bij de start van de eerste test gisteren zeer blij met hun nieuwe traningslocatie: "De nationale selectie kanoslalom kan zich nu in eigen land gaan voorbereiden op de Spelen. We beschikken nu echt over unieke trainingsmogelijkheden."

Er wordt nog steeds gebouwd aan het complex, dat medio oktober klaar zal zijn. Vanaf dan is het mogelijk om te trainen op de baan. De bond heeft zelfs besloten om het nationaal kampioenschap in Zoetermeer te houden. Deze vinden op 21 en 22 oktober plaats. Tevens vindt de acquisitie van de Nederlandse selectie voor Beijing plaats rondom het complex.