VantheMan door 'computerfout' spits van Real

Real Madrid wil Ruud van Nistelrooy zo graag inlijven dat de Spaanse topclub dinsdagavond een grote blunder heeft begaan.

Op de website van Real Madrid presenteerde de 'Koninklijke' de 30-jarige Nederlandse aanvaller al even, zonder dat de transfer met Manchester United officieel is afgerond. Na ontdekking werd het profiel van 'VantheMan' er snel afgehaald.

Real heeft zijn verontschuldigingen aangeboden voor de misser en zei dat het om een 'computerfout' ging. "De club wil bij deze duidelijk maken dat er op Realmadrid.com verschillende reportages en nieuwsverhalen te vinden zijn, maar ook profielen van spelers die mogelijk de selectie zullen komen versterken. Daaronder een van Nederlander Van Nistelrooy. Maar die was louter en alleen bedoeld voor intern gebruik. Real verontschuldigt zich voor dit misverstand."

De Spaanse media zagen in het ongelukje het bewijs dat de deal, een driejarig contract en een afkoopsom voor United van ongeveer veertien miljoen euro, al rond is. Al zei coach Alex Ferguson van United gisteren dat Van Nistelrooy niet voor een habbekrats weg mag.