Clash Gatlin - Powell uitgesteld

Justin Gatlin en Asafa Powell, de twee snelste mannen op aarde, blijven elkaar ontlopen. Nu heeft Gatlin forfait gegeven voor de 100 meterwedstrijd in Londen op 28 juli.

Gatlin heeft last van een opgezwollen en enigszins verrekte rechterkuit. Deze blessure ontstond vier weken geleden bij de verdediging van zijn Amerikaanse titel op de 100 meter. Powell en Gatlin evenaarden dit seizoen beiden het wereldrecord van 9,77, maar maakten er een kunst van elkaar te ontlopen. De laatste keer dat beide sprintkanonnen de degens kruisten was in juli 2005 in Crystal Palace. Destijds haakte Powell halverwege af met een liesblessure, waardoor Gatlin vrij spel had.

Powell heeft absoluut geen angst voor de olympisch kampioen: ”Ik ben dit jaar altijd bij alle grote wedstrijden geweest, ik ben klaar om tegen hem te sprinten.” De Jamaicaan liep dit seizoen al vijf maal onder de tien seconden. Het is hoogst onduidelijk wanneer Gatlin en Powell elkaar eindelijk treffen, want dit seizoen staat er geen mondiaal kampioenschap op het programma.