Hockeydames niet langs China

De Nederlandse hockeydames hebben plaatsing voor de finale van de Champions Trophy nog in eigen hand na het 1-1 gelijkspel tegen China.

Nederland had gedurende de hele wedstrijd een overwicht, maar kon dat moeilijk uitdrukken in mogelijkheden. China, dat met het oog op de Olympische Spelen flink aan de weg timmert, kreeg via Chen de beste kans: de aanvaller miste vanaf 20 centimeter. Aan het begin van het tweede bedrijf was het toch raak. Na knap combinatiespel schoot Hong Xia Li de 0-1 binnen. Voor Oranje het sein een offensief te ontketenen onder leiding van de gevaarlijke Moreira de Melo. Dankzij een benutte strafschop van Maartje Paumen produceerde Nederland de gelijkmaker.

Bondscoach Marc Lammers zag een interessant duel: ”Het was de mooiste wedstrijd van het toernooi. Het tempo lag hoog en het spel ging over en weer.” Nederland is alleen bij een overwinning op wereldkampioen Argentinië zeker van een finaleplaats. Concurrent China ontmoet het nietige Nieuw-Zeeland, terwijl koploper Duitsland met Australië ook geringe oppositie treft.


Stand:

#Land:Duels:Punten:Doelsaldo:
1.Duitsland4910 - 6
2.Nederland488 - 2
3.China478 - 6
4.Argentinië468 - 8
5.Australië423 - 5
6.Nieuw-Zeeland410 - 10