Mauresmo te sterk voor Sharapova

Amelie Mauresmo staat voor het eerst in haar loopbaan in de finale van Wimbledon. De als eerste geplaatste Française versperde de weg voor Maria Sharapova: 6-3, 3-6, 6-2.

Mauresmo beleefde een uitstekende openingsfase. Het contrast met Sharapova was groot: de Russin deed weinig anders dan de bal zo hard mogelijk raken, terwijl Mauresmo af en toe verfijnd technisch spel liet zien. Alles leek crescendo te gaan voor de Française, totdat ze opeens fouten ging maken in het midden van het tweede bedrijf. Sharapova draaide een 1-3 achterstand om in een 6-3 setwinst. Na een sanitaire stop hervond Mauresmo haar ritme en liet ze Sharapova alsnog kansloos achter.

”Eindelijk mag ik spelen om de trofee”, zei Mauresmo, die de voorbije drie jaar telkens strandde in de halve finales. ”Ik ben opgelucht dat ik het momentum wist te keren.” Mauresmo treft zaterdag Justine Henin-Hardenne. De Waalse won met 6-4, 7-6 van landgenote Kim Clijsters. Het is een reprise van de finale van de Australian Open, waarin Henin moest opgeven.