Reddingen Lehmann geen toeval

Het was vrijdag geen toeval dat Jens Lehmann twee strafschoppen van Argentinië wist te stoppen. Voor aanvang van deze beslissende reeks kreeg de goalie van Duitsland namelijk een papiertje. Hier stond informatie op over de Argentijnen die een penalty zouden nemen.

"Onze keeper beschikte over heel gedetailleerde informatie", aldus teammanager Oliver Bierhoff. Lehmann zorgde er eigenhandig voor dat de Duitse ploeg naar de volgende ronde ging. Dat deed hij door de tweede en vierde strafschop van Argentinië te keren. "Lehmann heeft video's bekeken van alle penalty's die de Argentijnen de laatste twee jaar hebben genomen", gaat Bierhoff verder. "Onze scouts geven onze spelers alle informatie die ze nodig hebben."

Het was de vierde keer dat Duitsland op een WK naar een volgende ronde ging door een penaltyreeks winnend af te sluiten. Het is nog nooit voorgekomen dat Die Mannschaft een dergelijke serie verloor. "Als Duitse keeper wordt er van je verwacht dat je penalty's stopt", was de reactie van de keeper van Arsenal.

Duitsland stuit in de halve finale op Italië. Dit land was een maatje te groot voor Oekraïne. Het werd 3-0 voor de Azzuri. De wedstrijd staat voor dinsdag op het programma. De aftrap is om 21:00 uur.