McLaren niet tevreden

Kimi Räikkönen eindigde als vijfde tijdens de Grand Prix van Spanje, terwijl zijn teamgenoot Juan Pablo Montoya na achttien ronden uitviel. De Colombiaan spinde in de tweede bocht en bleef vastzitten op een hoge kerbstone.

Het team van McLaren Mercedes had de hoop dat ze dit weekend het gat hadden kunnen dichten naar Renault en Ferrari, en men is dan ook niet erg tevreden.

"Het was een saaie race voor mij. Ik maakte een goede start en kon van de negende plek opklimmen naar de vijfde positie. Meer progressie kon ik niet boeken deze race. Ik kon de Renaults en de Ferrari's dit weekend gewoon niet bijhouden. We moeten hard aan het werk om verbeteringen te vinden voor de Grand Prix van Monaco," aldus de Fin. In de stand staat Räikkönen derde met 27 punten.

"Ik maakte een slechte start en verloor drie of vier posities. Ik weet niet wat er precies gebeurde, maar ik verloor de controle over mijn auto en kwam klem te zitten op een kerb. Ik reed met veel brandstof aan boord en ik denk dat we vandaag een paar punten hadden kunnen scoren," aldus Montoya.