Alonso boos op pers

Berichtten we eerder nog dat Fernando Alonso naar zijn team had uitgehaald, nu zegt de Spanjaard dat daar niets van klopt. Oorzaak is de verkeerde interpretatie van de pers.

Alonso uitte zijn frustratie na de berichtgeving over het feit dat zijn team hem 'nooit geholpen' zou hebben. Wat de wereldkampioen wel bedoelde, was dat het team van Renault hem geen voorkeursbehandeling gaf ten opzichte van Giancarlo Fisichella.

De F1-pers beschouwde dit als een klacht van de kant van Alonso en verdraaide daarmee de hele zaak. "Je zegt iets, de journalisten analyseren het en veranderen het in datgene wat zij denken dat je bedoelde", aldus de gefrustreerde Alonso, die afgelopen zondag zijn vierde podium van het seizoen pakte.

"Ik zei slechts dat Renault geen voorkeursbehandeling geeft aan mij, en zo hoort het ook. We wonnen de eerste drie races van het seizoen, dus waarom zou ik in vredesnaam iets slechts over het team zeggen?"

Alonso vertrekt volgend seizoen naar het team van McLaren. Waarschijnlijk beschouwde de pers die overstap als een gevolg van de uitspraken van de Spanjaard.