'Seedorf moet mee naar WK'

De trainer van AC Milan, Carlo Ancelotti, heeft zich erg lovend uitgelaten over zijn speler Clarence Seedorf. Volgens de trainer van de Milan presteert de voormalig speler van Ajax ook dit seizoen weer op topniveau. Ancelotti vindt dan ook dat Seedorf eigenlijk mee zou moeten naar het WK, maar Van Basten lijkt de middenvelder echter niet op zijn lijst van 23 te hebben staan.

Ancelotti reageerde verontwaardigd op de vraag of Seedorf aankomende zomer thuis zit. "Hoe kom je daar bij? Ik zeg dat het zomaar kan gaan gebeuren. Ik praat wel over Clarence, maar ik wil geen problemen veroorzaken bij Marco van Basten".

Ancelotti vindt dat Marco van Basten de speler wel mee zou moeten nemen omdat er voor die positie weinig betere opties zijn. "Hij is nog superfit en als middenvelder is hij bepalend voor de ploeg. Marco van Basten moet voor het WK vier middenvelders hebben die beter zijn dan Seedorf. Noem ze me. Ik zeg je, die vind je niet omdat Nederland geen vier betere spelers op de positie van Seedorf heeft."

De kans is echter zeer klein dat Van Basten naar Ancelotti zal luisteren. De Nederlandse bondscoach haalde Seedorf nog geen enkele keer bij de selectie, daarnaast liet de bondscoach ook weten dat de ervaren middenvelder geen goede invloed zou hebben op het groepsproces binnen de Oranje-selectie.