[A1GP] 'Zandvoort bijna zeker van race'

Het wordt steeds waarschijnlijker dat de A1 Grand Prix dit najaar naar Circuit Park Zandvoort zal komen. Al eerder werd bekend gemaakt dat het circuit 15 oktober heeft vrijgehouden om het evenement te organiseren.

In het blad Kamer Krant van de Kamer van Koophandel vertelt circuit directeur Hans Ernst dat het heel bijzonder is dat zij de A1 Grand Prix in huis hebben kunnen halen. Naar verwachting zullen er drie races in Europa worden gehouden: in september Groot-Brittannië, begin oktober in Duitsland, en Zandvoort een week later.

"Het is een enorme publiekstrekker en een opsteker voor het bedrijfsleven in en om Zandvoort waar in oktober het toeristenseizoen afloopt. Daarnaast trekt de race over de gehele wereld miljoenen televisiekijkers; een geweldige promotie voor het circuit en Zandvoort", aldus Hans Ernst.

Tot 25 februari kon men bezwaar maken tegen de uitberiding van het aantal geluidsdagen. Ernst is blij met het resultaat: "De overheid heeft al een vergunning afgegeven voor het evenement. Wel is er bezwaar gemaakt vanwege geluidsoverlast, maar ik acht de kans buitengewoon klein dat de Raad van State in april de vergunning intrekt."