Van Barneveld door naar tweede ronde

Op het Lakeside darttoernooi speelde Raymond van Barneveld vandaag tegen de Deen Brian Sörensen. Met matig uitgooien wist Van Barneveld toch de overwining te pakken. De eindstand van 3-0 was overduidelijk de overwinning die Van Barneveld naar de tweede ronde bracht.

Van Barneveld wist zijn visitekaartje al af te geven in eerste leg. Na de eerste drie pijlen wist de regerend kampioen er een score van 180 uit te halen. De Nederlander leek geïrriteerd door de fotografen die tijdens zijn beurt veelvuldig foto's maakten. Sörensen behield zijn eerste leg nadat beiden hun eerste finishmogelijkheid misten. In de tweede leg ging het 'Barney' niet lekker af. Samen met de Deen misten ze beiden hij een aantal dubbels, maar ging Van Barneveld uiteindelijk ging hij er toch met de winst ervandoor.

Sörensen begon aan de derde leg en miste daarbij veel triples, Van Barneveld wist dit te benutten ,pakte ook de derde leg en brak daarmee de Deen. De vierde leg leek ook naar de Hagenees te gaan en had hij 6 pijlen voor de vierde leg. Nadat de Nederlander voor de vijfde maal zijn dubbels miste, ging de Deen er uiteindelijk met de vierde leg vandoor. In de vijfde leg gooide Van Barneveld zijn tweede 180 van de avond en liet bij het uitgooien de Deen ver achter zich. De Nederlander had zes pijlen voor de eerste set en dit bleek genoeg te zijn en stond het 1-0 voor Van Barneveld.

De eerste leg van de tweede set ging naar Sörensen, nadat de Nederlander zijn finish miste. Van Barneveld begon goed aan deze leg die de Deen begonnen was, door deze hem te trakteren op weer een 180. De Nederlander pakte daarna de tweede leg zonder dat Sörensen ook maar een finishmogelijkheid had. In de derde leg had Sörensen geen kans, de Nederlander gooide wederom een 180 en pakte ruimschoots de derde leg. Van Barneveld wist nog een kunstje uit te halen en begon de vierde leg met een tweede pijl die direct op de eerste pijl terecht was gekomen. Met een 180 voor de Nederlander miste hij toch zijn dubbels en pakte Sörensen de vierde leg. De vijfde leg was een makkelijke voor Van Barneveld en pakte daarmee ook de tweede set.

De derde set begon goed voor de Nederlander, die er zijn zevende 180 gooide. Beiden misten een aantal finishes, maar de Nederlander ging er toch met de eerste leg vandoor.Van Barneveld voelde de overwinnig aankomen en pakte makkelijk de tweede leg. De Deen kon in de voorgaande legs geen weerstand bieden, maar in de derde leg wist hij toch nog deze leg te pakken door een prachtige finish. De allerlaatse leg was Van Barneveld begonnen en hoefde deze alleen te behouden. Dit deed hij en won hiermee de wedstrijd. Van Barneveld is daarmee door naar de tweede ronde.