Remise bij Arsenal - Manchester United

Arsenal en Manchester United zijn er niet in geslaagd te scoren in hun onderlinge confrontatie. De topper bood bij vlagen goed spel, maar stelde over het geheel teleur.

Arsenal startte zonder Robin van Persie (blessure aan zijn knie) en Dennis Bergkamp (gepasseerd ten faveure van Reyes en Hleb). Bij Manchester United gaven Edwin van der Sar en Ruud van Nistelrooij wel van meet af aan acte de présence. Beide teams begonnen heel afwachtend aan de kraker, die voor het laatst plaatsvond op Highbury. Arsenal nam het initiatief, maar leek vooral te loeren op een counter. Verder dan schietkansen van Fabregas en Pires (na een flitsende tegenstoot) kwamen The Gunners niet. Een bijna in stand genomen vrije trap van Henry miste slechts op een haar na het doel.

Manchester speelde zeer behoedzaam en Van Nistelrooij (die steeds werd uitgejouwd) had het moeilijk tegen de tanden Campbell/Touré. Toch wist de topscorer zich op slag van rust los te maken van zijn intensieve bewaking en bijna van afstand te scoren. Lehmann redde echter knap, waarna Ronaldo de rebound naast schoot. Rooney en Fletcher – beiden op dreef de laatste tijd – bewogen zich anoniem over het veld.

In de tweede helft was het duel veel levendiger. Van Nistelrooij kreeg drie kansen, waarvan één grote, nadat Campbell in plaats van de bal slechts lucht trapte. Door de aanvallendere aspiraties van United, ontstond er meer ruimte voor Arsenal, dat in Henry zijn eenzame strijder voorin kende. De Fransman was overigens zeer dichtbij de openingstreffer, maar onder druk van Neville miste hij van zo’n vijf meter. Vlak voor dat moment claimde Arsenal een strafschop wegens een overtreding van Neville op Fabregas.

De entree van Bergkamp en Park kon niet verhinderen dat het duel verzandde, na het boeiende begin van de tweede helft. Manchester kreeg via Neville nog wel een goede kans, maar de verdediger miste na behendig de buitenspelval te hebben ontweken. In de blessuretijd stal United bijna nog de overwinning, maar een kopbal van Wes Brown werd van de lijn gekeerd. Door de remise ziet Manchester het gat met Chelsea oplopen tot dertien punten. Arsenal staat na vanavond vijfde en heeft al 24 punten achterstand op The Blues.