Uitslagen Eredivisie (27/12/2005) #2

Vanavond werden de laatste twee wedstrijden gespeeld in de zeventiende speelronde van de Nederlandse Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Ajax - FC Groningen 3-2
Ajax heeft voor de vierde maal op rij weten te winnen en profiteert hiermee van de nederlaag van AZ. In eigen huis werd FC Groningen verdiend verslagen, maar in de slotfase zorgden de Groningers nog bijna voor puntverlies voor de Amsterdammers. Ajax stond al binnen twintig minuten op een 2-0 voorsprong en liep in de tweede helft uit. Vanaf de 80ste minuut kropen de bezoekers uit hun schulp en zorgden nog bijna - net zoals ADO Den Haag (2-2) - voor een stunt.

Karakteristiek:

07' Rosenberg 1-0
18' Charisteas 2-0
67' Charisteas 3-0
80' Salmon 3-1
89' Levchenko 3-2

Scheidsrechter: Koopman.
Toeschouwers: 48.547.
Geel: Matthijs, v.d.Laak, Roorda (FC Groningen).

Opstellingen:

Ajax: Stekelenburg, Trabelsi, De Jong, Vermaelen, Juanfrán, Rosales, Galásek, Sneijder, Boukhari (Emanuelson/73'), Rosenberg (Babel/78'), Charisteas.

FC Groningen: Roorda, Luirink, Kruiswijk, v.d.Linden (Florén/67'), Lindgren, Matthijs, Buijs, Levchenko, v.d.Laak (Seedorf/67'), Salmon, Cornelisse (Nevland/41').
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vitesse - NAC Breda 2-1
De Ghanees Matthew Amoah heeft met twee doelpunten afscheid genomen van Vitesse. De aanvaller van de Arnhemse club zorgde persoonlijk dat de 1-0 van Van Gessel omgezet werd in een nipte zege voor de ploeg van Sturing. Amoah verhuist in de winterstop naar het Borussia Dortmund van Bert van Marwijk en gaat spelen in de Bundesliga. Vitesse hersteld zich met de zege van een slechte periode. De thuisclub verloor drie maal op rij, maar wint nu de drie punten.

52' v.Gessel 0-1