Hiddink ontevreden over sportgala

Zuur keek Guus Hiddink toe toen zeilsters Lobke Berkhout en Marcelien de Koning op het sportgala tot beste sportploeg van het jaar werden gekroond. Achteraf zit het Hiddink nog steeds niet lekker.

Met de voltallige selectie was PSV bij het evenement aanwezig en Hiddink had zelfs het coachen van een wereldelftal bij een benefietwedstrijd hiervoor laten schieten. De PSV-coach mocht ook nog de prijs voor beste sportman uitreiken. Achteraf toont Hiddink zijn ontevredenheid over de verkiezing van sportploeg van het jaar. De coach vindt het gala leuk om bij te kletsen met collega's, maar niet om als voetbalploeg genomineerd te zijn.

Hiddink was teleurgesteld niet te hebben gewonnen: "Of we daar in de toekomst weer gaan zitten? Dacht het niet, hè. Voetballers winnen die prijs niet, kijk naar Feyenoord in 2002. Zolang er geen eenduidige criteria zijn, wil ik best naar zo'n gala gaan om bij te praten met andere coaches. Maar niet als genomineerde."

Hij vervolgde: "Wereldwijd hebben we met PSV eer voor Nederland behaald. Dat merk ik dagelijks. Maar op zo'n gala worden zeilers, roeiers en anderen hoger aangeslagen dan voetballers, wielrenners of tennissers."