'Yuji Ide tweede rijder Super Aguri'

Nu het steeds zekerder lijkt te worden dat Super Aguri in 2006 aan de start in de Formule 1 staat, komen ook de geruchten over coureurs bovendrijven. Naast als eerste coureur Takuma Sato, wordt daarbij nu de naam Yuji Ide veelvuldig genoemd.

Eerder werd al gespeculeerd over een stoeltje voor Anthony Davidson, Sakon Yamamoto, Alexander Wurz of Kosuke Matsuura, maar het lijkt erop dat Yuji Ide met het tweede stoeltje van Super Aguri gaat lopen. De Japanner zou een grote sponsor, Mobilecast, meenemen naar het team en al een contract hebben getekend.

Yuji Ide kwam de afgelopen jaren uit in het Formule Nippon kampioenschap. In 2004 wist hij daarin één race te winnen en werd hij derde. In 2005 won hij twee races en werd hij tweede in de eindrangschikking. Eerder kwam hij ook al uit in het Japanse en Franse Formule 3-kampioenschap.

Verwacht wordt dat Super Aguri in januari de deelname van het team aan de Formule 1 definitief zal bevestigen en dan ook meteen de rijders voor het team zal presenteren.