Uitslag Noorwegen - Tsjechië

Tsjechië heeft een belangrijke stap gezet in de richting van het wereldkampioenschap in Duitsland. In de play-off wedstrijd tegen Noorwegen werd nipt met 1-0 gewonnen. Vladimir Smicer mocht zich kronen tot matchwinnaar.

Bij Tsjechië - tweede in de poule geëindigd met Nederland - keerde middenvelder Pavel Nedved weer terug. De speler van Juventus maakte na afloop van het teleurstellend geëindigde EK van 2004 bekend dat hij geen zin meer had om voor Tsjechië in actie te komen. Bondscoach Karel Brückner kreeg Nedved zover om weer een rentree te maken.

Noorwegen eindigde in een zwakke poule 5 op de tweede plaats met vijf punten achterstand op Italië. De eerste wedstrijd van de dubbele ontmoeting tussen Noorwegen en Tsjechië werd gespeeld in het Ulleval Stadion in de Noorse hoofdstad Oslo. In een niet hoogstaande wedstrijd won Tsjechië nipt met 1-0. Smicer maakte na een half uur spelen het enige doelpunt van de wedstrijd. De speler van Girondins de Bordeaux kopte na voorbereidend werk van Karel Poborsky de bal achter doelman Myhre van de Noren.

Met de nipte zege heeft Tsjechië zich een goede uitgangspositie verschaft voor het WK volgende zomer in Duitsland. Dat zou dan de eerste WK-kwalificatie worden voor de Tsjechen, want het land wist zich nog nooit te plaatsen. Voor Noorwegen wordt het lastig, in Praag moet het woensdag winnen om niet voor de tweede maal afwezig te zijn op een eindronde van een WK.