Ploegen boycotten presentatie Giro

Tachtig procent van de vertegenwoordigers van de ProTour-ploegen boycotten vandaag de presentatie van de Giro d'Italia. Dit als protest tegen de [i]"wansmakelijke Tourpresentatie" van een maand geleden.[/i]

De presentatie van het parkoers van de Giro vandaag, zal er één zijn van veel protest. Naast de boosheid van de renners over de ritten, zijn de ploegen boos over de presentatie van de Tour de France van vorige maand. De UCI en de ploegen werden toen door de ASO-directeur Patrice Clerc als Tourbaas Jean-Marie Leblanc de les gelezen over dopingbestrijding en zevenvoudig winnaar Lance Armstrong werd in woorden aan de kant geschoven.

Voor de Giro-winnaar van 2005 Paolo Savoldelli en 80 procent van de vertegenwoordigers van de ProTourploegen genoeg om eens een statement te maken. De AIGCP (Vereniging van Internationale Sportgroepen), onder voorzitterschap van Patrick Lefevere, heeft opgeroepen tot een boycot van de Giro-presentatie en deze actie lijkt een groot gevolg te hebben. In ieder geval zullen Quick Step, Davitamon-Lotto, Discovery Channel, Liberty Seguros, Rabobank, CSC, T-Mobile en Gerolsteiner de presentatie aan zich voorbij laten gaan.