Buccaneers schorsen Rice

Kort voor de wedstrijd tegen de San Francisco 49ers is defensive end Simeon Rice door de Tampa Bay Buccaneers naar huis gestuurd. De precieze reden is niet bekend gemaakt.

Volgens geruchten is Rice niet komen opdagen bij een bespreking, maar general manager Bruce Allen weigerde op de details in te gaan: "Het moge duidelijk zijn dat het met discipline te maken heeft. Het is voor één wedstrijd, we zullen ons door deze wedstrijd heen vechten en we zien wel hoe we daarna verder gaan."

Met 110 sacks in zijn 10-jarige NFL-carrière staat Rice 14e aller tijden. Driemaal werd hij verkozen om in de Pro Bowl, de jaarlijkse allstar-wedstrijd van de NFL te spelen. In 2004 werd hij echter voor de wedstrijd weggestuurd omdat hij besprekingen en trainingen niet bijwoonde. Ook haalde hij zich de woede van fans van zijn vorige teams op de hals door zich in interviews laatdunkend uit te laten over Phoenix, waar hij vijf seizoenen voor de Arizona Cardinals speelde, en Illinois, waar hij college-football speelde voor de Fighting Illini.