Ferrari wil geen 'spendeerwedstrijd'

Ferrari vindt dat het team van Toyota te veel onnodig geld uitgeeft in de Formule 1, en is bang dat andere teams hierdoor genoodzaakt worden dit ook te doen.

Ferrari heeft bij monde van Ross Brawn aangegeven niet blij te zijn met de manier waarop Toyota werkt. "Ik wil op geen enkele manier kritiek geven op Toyota, maar ze hebben de laatste jaren laten zien dat ze niet bang zijn een budget te gebruiken die die van elk ander team overstijgt. Als Toyota op deze manier doorgaat moeten we oppassen dat niet het team dat het meeste uitgeeft kampioen wordt."

Ferrari, dat zelf de afgelopen jaren ook niet vies was van extreme hoge budgetten, heeft het nu niet meer zo gemakkelijk als voorgaande jaren. De economische malaise heeft ook toegeslagen bij FIAT, moederbedrijf van Ferrari, en hierdoor moet Ferrari zelf ook wat meer op de uitgaven letten. Brawn zou graag zien dat Toyota hetzelfde doet. "Het moet geen spendeerwedstrijd worden, maar een competitie tussen coureurs en technici blijven. We moeten oppassen dat Toyota niet het Chelsea van de F1 gaat worden."