CL: Liverpool door, Celtic niet

Celtic speelt dit jaar geen Europees voetbal. In de tweede voorronde van de Champions League ging de Schotse ploeg onderuit tegen Artmedia Bratislava, ondanks een
4-0 winst in eigen stadion. Titelhouder Liverpool mag wel naar de derde voorronde.

Celtic stond gisteren voor een schier onmogelijke opdracht nadat het in Slowakije met 5-0 werd afgedroogd. Toch begonnen de Schotten vol goede moed met een vroeg aanvalsoffensief. Na twintig minuten leverde dit een penalty op, die Thompson feilloos binnenschoot. Vlak voor rust verdubbelde Hartson de score, zodat de supporters van Celtic nog even hoop kregen. Na de pauze scoorden nog McManus en Beattie voor de ploeg uit Schotland, maar echt kansen op de vijfde goal kwamen er niet meer. Het zou voor de eerste keer in de geschiedenis van het Europese voetbal zijn dat een ploeg na een 5-0 nederlaag in de heenwedstrijd toch mag verder bekeren.

Liverpool plaatste zich wel voor de laatste voorronde. In Litouwen was al met 3-1 gewonnen bij FBK Kaunas, op Anfield Road werd het 2-0 voor de ploeg van Benitez. De doelpuntenmakers waren Gerrard (zijn zevende in vier voorrondewedstrijden) en Cissé. In de volgende ronde treft Liverpool CSKA Sofia of Tirana. Vandaag zijn de overige wedstrijden in de tweede voorronde.