Mosley stuurt teams brandbrief

Max Mosley, president van de FIA, heeft een brandbrief gestuurd naar alle Formule 1-teams om de veiligheid tijdens de races niet in het geding te laten komen. Hij schreef dit naar aanleiding van de crash van Kimi Räikkönen tijdens de Grand Prix van Europa.

Mosley waarschuwde de teams èn de bandenfabrikanten om de banden tijdens een race niet tot gevaarlijke waarden te laten afslijten. "Er moet niet vergeten worden dat een mechanisch defect op hoge snelheid een gevaar kan vormen voor het publiek. Als je twijfelt over je auto, moet je deze naar de pits sturen."

De bandenfabrikanten kregen van Mosley het verzoek om hun banden duurzamer te maken. "We zijn totaal van de fabrikanten afhankelijk om te voorkomen dat er risico's worden genomen bij de zoektocht naar betere prestaties." Mosley voegde toe dat zijn brief geen aanval is op McLaren Mercedes.

Mosley vraagt om een groter verantwoordelijkheidsgevoel bij de teams. "De raceleiding heeft wel de optie om een gevaarlijke wagen uit de race te halen, maar dat gebeurt alleen in extreme situaties. Teams kunnen risico's beter beoordelen dan de raceleiding."