Scott Speed hoopt op Red Bull

Scott Speed krijgt mogelijk de kans om in Canada en de Verenigde Staten de vrijdagtrainingen voor Red Bull te rijden. Daarvoor moet hij morgen wel eerst een goede test afleveren.

Red Bull heeft altijd gezegd dat de Amerikaanse commerciële band belangrijk is voor het merk en dus ook voor het Formule 1-team. De overweging om Amerikaan Scott Speed bij de Noord-Amerikaanse races de vrijdagtrainingen te laten doen in plaats van Vitantonio Liuzzi is daar een goed voorbeeld van. Het team wil er echter eerst wel zeker van zijn dan GP2-rijder Speed, die tot het Red Bull junior team behoort, het aankan.

Daarom laat Red Bull hem eerst een test rijden. Teambaas christian Horner vertelde: "We geven Speed woensdag een test op Silverstone. Daarna zullen we beslissen of hij onze derde rijder zal zijn in Canada en Indianapolis"

Speed hoopt daar uiteraard wel op: "Het is erg spannend. Alle tijd die je in een F1-auto kan krijgen helpt je. Het vraagt een andere rijstijl dan een GP2-auto, dus vraagt het wat ervaring."