Alonso: Het voelt als winst

In zijn thuiswedstrijd, de Grand Prix van Spanje, werd Fernando Alonso gisteren tweede. Toch voelde het volgens hem als een overwinning.

Met 360.000 toeschouwers, waarvan het grootste deel liet blijken Alonso te steunen, lag er gisteren veel druk op de schouders van Fernando Alonso. Tot zijn eigen spijt en dat van zijn fans wist hij de race niet te winnen, maar hij wist wel een podiumplek te behalen en verder uit te lopen in het kampioenschap. Achteraf is Alonso dan ook zeer blij met zijn tweede plaats.

Alonso voelde de steun van het publiek: "De toeschouwers hoopten op een overwinning, maar in de ronde na de finish kon ik zien dat ze nog steeds blij waren en erg opgewonden over mijn finish en de prestatie van het team. Voor mij geeft dit hetzelfde gevoel als winnen."

Alleen in het begin van de race twijfelde Alonso of hij een goed resultaat kon neerzetten: "Het voelde helemaal niet goed, zeker de achterkant van de auto niet. Ik keek in mijn spiegels naar mijn banden om te kijken of er iets verkeerd was. Ze waren niet meer in perfecte conditie en ik kreeg steeds meer problemen. Ik had twee of drie keer een moment in een hoge snelheidsbocht, waar ik dreigde te spinnen. Ik kon niet mijn normale rondetijden rijden en Jarno en Ralf kwamen snel dichterbij."

Na ronde 25 voelden zijn banden weer beter aan en zo wist Alonso een tweede plek binnen te halen. Meteen kijkt hij ook naar de volgende race: "De tweede plek hier thuis voelt als een overwinning voor mij en het is ook weer acht extra punten op mijn naam. Daarnaast is het een fantastisch resultaat voor Monaco, omdat we dan laat mogen starten in de kwalificatie. Monaco is één van de circuits waar dat een voordeel moet zijn."