Capitals verliezen 1ste playoff wedstrijd

De playoffs zijn begonnen, en al meteen blijken de voorspellingen niet uit te komen. Eiffeltowers kon een nederlaag nog net voorkomen, maar voor landskampioen MPC Capitals was een nederlaag onvermijdelijk.

MPC Capitals - MyLeaseCar Giants (80-88)
Voor de ogen van ongeveer 3200 Groningse toeschouwers verloor MPC Capitals zaterdag de eerste playoff-wedstrijd. Een klein feestje bij de bank van Giants was dan ook wel op zijn plaats. De club die voor het eerst in de playoffs acteert verraste vriend en vijand door met goed spel de regerend landskampioen te verslaan.

Het eerste kwart begint slecht voor de thuisclub. Waar alle schoten van de Giants raak gaan, gaan die van de Capitals mis. Bergen op Zoom loopt dan ook snel uit naar een 18-28 stand. Het tweede kwart zet in het begin dezelfde lijn door, maar door het inbrengen van Chris McGuthrie en Ryan McDade lijkt er bij de Capitals een onhoudbare vechtdrang naar boven te komen. Het publiek krijgt weer hoop en gaat er nog eens goed voor staan. Met de rust staat het 33-39.

In het derde kwart trekken de Giants de wedstrijd toch naar zich toe. De ploeg van de Belgische coach Tony van den Bosch scoort in dat kwart 29 punten, terwijl de Capitals maar zestien punten maken. Met een 49-68 stand begint het 4e kwart. Hierin begint Capitals nog met een klein slot offensief, maar de achterstand is te groot om nog te overbruggen.

De eindstand komt hiermee op 80-88, en als de Groningse club nog verder wil komen in de playoffs, dan is dinsdag winnen van levensbelang. Coach Ton Boot: "We zitten in grote problemen. Dinsdag moeten we winnen en het seizoen hangt aan een zijden draad. De Giants speelden goed in de zone en wij maakten te veel fouten. Niet iedereen vervulde zijn taak goed."