'Teambaas BAR doet stap terug'

Volgens de Britse krant The Guardian zal teambaas Nick Fry een stap terug doen binnen BAR. Oud CART-kampioen Gil de Ferran zal volgens de krant tijdens de race-weekends het team moeten gaan leiden.

De eerste resultaten van de slechte prestaties van BAR lijken nu al zichtbaar te worden. Fry, die na het vorige Formule 1-seizoen de rol van teambaas van David Richards overnam, zal waarschijnlijk een stap terug doen en voortaan de leiding van het team in de fabrieken en kantoren in Brackley op zich nemen. Gil de Ferran zou het team bij de races moeten gaan leiden.

De 37 jaar oude De Ferran stopte na het seizoen van 2003 met racen. In zijn carrière als coureur wist hij tweemaal CART-kampioen te worden en wist hij ook de Indy 500 te winnen. De Ferran moet het team verbeteren door sterker leiding te geven rond de races. Met name Honda zou binnen het team hebben aangedrongen op het binnenhalen van iemand hiervoor.

Fry zou door deze beslissing meer tijd moeten krijgen voor de organisatorische kant van het team. Volgens The Guardian zal de beslissing binnen enkele dagen bekend worden gemaakt.