Drogba biedt Frisk excuses aan

Chelsea aanvaller Didier Drogba heeft openlijk zijn excuses aangeboden aan arbiter Anders Frisk.

Frisk stopte met fluiten nadat hij met de dood werd bedreigd na de UEFA Champions League-wedstrijd FC Barcelona-Chelsea (2-1). "Als ik ergens verantwoordelijk ben voor zijn besluit, dan verontschuldig ik me daarvoor", zei Drogba.

In de tweede helft van die wedstrijd werd Drogba na een dubieuze rode kaart van het veld gestuurd. Chelsea stond toen nog met 1-0 voor. Trainer Mourinho van de Engelse club viel de scheidsrechter na afloop aan. Hij beweerde dat een gesprek van Frisk met Barcelona-trainer Frank Rijkaard in de rust de wedstrijd beïnvloedde.

"Ik hoop dat Frisk van gedachten verandert", zei Drogba tegen de Franse tv-zender TF1. "Iedereen maakt fouten, dat moeten we accepteren. Het voetbal heeft goede scheidsrechters nodig en hij is er een."