Problemen superlicentie Friesacher

Het is nog niet zeker dat Patrick Friesacher zal racen in Australië. Er zijn problemen met de aanvraag van zijn superlicentie, veroorzaakt door Paul Stoddart's kritiek op de geldende procedures.

Omdat Friesacher zo kort voor het begin van het seizoen heeft getekend bij Minardi, kan zijn superlicentie niet meer op tijd volgens de normale procedures worden toegekend. Minardi heeft deze nu moeten aanvragen via "fax vote".

Paul Stoddart heeft de laatste weken echter veel kritiek geleverd op een aantal procedures bij de FIA, waaronder juist deze fax vote. De FIA twijfelt nu of zij Friesacher's superlicentie op deze wijze zal toekennen.

Als de superlicentie niet via fax vote wordt toegekend, kan Friesacher alleen nog maar in een speciale vergadering van de Formula 1 Commission toestemming krijgen om te racen. Zo'n vergadering kan op zijn vroegst begin maart plaatsvinden.

Een woordvoerder van de FIA zei dat een aanvraag was ontvangen. "Helaas hebben Stoddart en zijn advocaten de legaliteit van de fax vote in twijfel getrokken. We wachten nu op opheldering van zijn uitspraken voor we verder gaan met de procedure."