De nieuwe Cosworth motor

De nieuwe Cosworth motor die Red Bull Racing gebruikt zou volgens geruchten zeer sterk zijn. Deze TJ2005-Cosworth motor zou namelijk net zo goed of zelfs beter zijn dan de motoren die de topteams nu gebruiken.

Bronnen die met Cosworth samen werken melden dat de ontwerpers van deze motor de Cosworth vele malen sterker hebben gemaakt. Ondanks de regel dat de motor twee race weekenden mee moet gaan. David Coulthard kan dan inderdaad wel gelijk hebben dat het Red Bull Racing-team “iedereen gaat verrassen.”

De grote sprong in paardekrachten heeft er niet toe geleid dat de motor onbetrouwbaar is. Red Bull Racing heeft al 1800 kilometer kunnen rijden met deze motor, 200 kilometer meer dan was geschat door het team. Met de motor van BAR Honda gaat het een stuk minder, de 1300 kilometer die de motor moet draaien om 2 weekenden mee te kunnen gaan is nog steeds niet gehaald.

Minardi F1 zal dit bericht als muziek in de oren klinken, zij krijgen namelijk vanaf de eerste serie Europese races de beschikking over dezelfde motor waar Red Bull Racing nu mee gaat rijden.