Sturkenboom excuseert zich bij Diba


De voorzitter van FC Utrecht, Martin Sturkenboom, heeft Anouar Diba telefonisch zijn excuses aangeboden.

Sturkenboom zei vorige week op de site van de club uit de Domstad dat de speler van NAC Breda een 'dubieus Utrecht-verleden' heeft.

"Met die woorden heb ik Diba onheus bejegend en dat spijt me", aldus Sturkenboom. Afgelopen zondag werd Diba in de uitwedstrijd van NAC tegen Utrecht uitgemaakt voor tasjesdief door de aanhangers van Utrecht.

Zijn uitspraken deed Sturkenboom twee weken geleden, na de bekerwedstrijd tussen de beide clubs, waarin Diba tevens al werd uitgemaakt voor tasjesdief. De spreekkoren zouden volgens de voorzitter verband houden met incidenten die tijdens de Utrecht-tijd van de speler zouden hebben plaatsgevonden. "Ik wilde duidelijk maken dat de spreekkoren niet tegen de Marokkaanse gemeenschap gericht waren na het incident in Amsterdam", zei Sturkenboom.

Bij dat incident werd een Marokkaanse jongen doodgereden nadat hij een tas stal van een automobiliste. Sturkenbooms uitleg wakkerde het vuur juist aan voor de competitiewedstrijd van afgelopen zondag. "Dat is nooit mijn bedoeling geweest", aldus Sturkenboom.