Jordan maakt line-up voor 2005 bekend

Vandaag is bekend gemaakt door Jordan dat Narain Karthikeyan en Tiago Monteiro de nieuwe coureurs voor 2005 zijn. Hiermee wordt Karthikeyan de eerste Indier in de F1.

Beide coureurs hebben voor het F3 team van sportief directeur Trevor Carlin gereden. Carlin: “Narain is competitief en heel erg snel. Af en toe wat wild maar ik ben er van overtuigd dat we het beste in hem naar boven kunnen krijgen.” Over Monteiro zei hij het volgende: “Tiago is een zeer professionele en technisch goede coureur. Hij zal er zeker voor zorgen dat alles uit de auto wordt gehaald, en dat deze verbeterd wordt.”

Karthikeyan liet weten: “Mijn doel was altijd om in de F1 te rijden. Ik heb de steun van mijn hele land achter me, dus ik moet goed presteren. Ik ben ervan overtuigd, nadat ik al voor 3 teams heb getest, dat dit een goed jaar gaat worden voor mij.”
Monteiro over zijn kans: “Ik ben meer dan enthousiast dat ik nu een onderdeel van Jordan Grand Prix ben. Het is een droom van me die werkelijkheid is geworden. Vele rijders dromen hierover, dus is het zaak voor mij om nu ook te bewijzen dat ik het waard ben om in de F1 te rijden.”

Carlin over de line-up: “We hebben veel geluk dat we een sterk pakket hebben met jonge, technische sterke, snelle en talentvolle coureurs.” Dit betekent dat Robert Doornbos alleen nog in aanmerking komt als derde rijder/testrijder voor het team.