FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 3 februari 2005

Boek: Hoe Hongerig Wij Zijn - Dave Eggers
Na zijn eerdere werken ‘Een hartverscheurend verhaal van duizelingwekkende genialiteit’ en ‘U zult versteld staan van onze beweeglijkheid’ heeft de Amerikaanse schrijver Dave Eggers in zijn nieuwe verhalenbundel ‘Hoe hongerig wij zijn’ opnieuw de gelegenheid om maffe en vooral lange titels te verzinnen. Geniet mee van ‘Over het verlangen drie muren af te hebben voordat ze thuiskomt’ en ‘Aantekeningen voor een verhaal over een man die niet alleen wil sterven’.

And Then There Were None aangekondigd

Fans van de boeken van Agatha Christie kunnen de komende jaren veel plezier gaan beleven aan een serie games op basis van haar detectives. Vandaag kondigde The Adventure Company het eerste deel in de serie aan, And Then There Were None (gebaseerd op het gelijknamige boek).

Het spel zal ontwikkeld worden door AWE Games. Het verhaal in het kort: tien mensen die elk iets te verbergen hebben en ergens bang voor zijn worden uitgenodigd om naar een verlaten huis op Shipwreck Island te komen. Eťn voor ťťn sterven de gasten. Hoewel het spel gebaseerd is op het boek zullen er wel nieuwe plottwists in verwerkt worden zoals bijvoorbeeld een elfde persoon (de speler zelf). Door de motieven achter de moorden te achterhalen en de identiteit van de moordenaar te onthullen kan de speler de levens van de overgebleven gasten (en zichzelf) redden.

"And Then There Were None is een van de beste mysteries en de perfecte titel om de serie mee te starten," aldus Richard Wah Kan, directeur van The Adventure Company. Het is een uitdaging om zo'n meesterlijk verhaal te reconstrueren, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het zeer getalenteerde team van AWE Games zowel het boek als de fans grote eer aan zullen doen."

Scott Nixon, producer van AWE Games, voegde eraan toe: "We zijn erg trots Agatha Christies mysteries op een geheel nieuwe manier te kunnen presenteren. Haar werken passen perfect bij het adventure genre, met de nadruk op characterinteraction, -ontwikkeling en -psychologie." Het spel moet "in de herfst" in de winkels liggen en zal waarschijnlijk een 12+ rating krijgen.

WTF?

Wat de neuk gaan we nu weer krijgen!?!
Ik open net mijn o zo leuk gmail accountje, ziet ik dat ik maar liefst 50 invites heb! WOW!

Dus laat ik vandaag maar is ff voor sinterklaas spelen en ze ALLEMAAL weggeven, dus heb je interesse zet je mail adres ff in de comments en je krijgt er asap 1.

updeete: Zo te zien wordt het werk van mij overgenomen, dus borisz en de rest versturen de invites nog.

Family Guy het spel aangekondigd

Naast de herstart van de tekenfilmserie Family Guy komt er ook een videogame in de Family Guy franchise. Het spel zal worden uitgegeven onder het nieuwe label van Take Two: 2K Games.

Het eerste Family Guy spel zal in 2006 worden uitgeven en het is nog niet aangekondigd voor welke platformen dit spel zal uitkomen. In het spel zal je de rol kunnen spelen van onder andere Stewie, Brian the Dog en Peter.

"[...]
"Take-Two has unparalleled experience in reaching what is the core Family Guy [demographic] and we are really excited to be collaborating with them on bringing the Griffins to the gaming community," said Peter Byrne of Fox Licensing and Merchandising.
[...]"


Puntenaftrek voor Fortuna Sittard

De licentiecommissie van de KNVB heeft de noodlijdende voetbalclub Fortuna Sittard bestraft met drie punten in mindering voor het niet nakomen van financiŽle verplichtingen. Het is de eerste Nederlandse club die dit overkomt.

Ondanks dat Fortuna Sittard een faillissement lijkt te kunnen vermijden, heeft het drie punten in mindering niet kunnen voorkomen. Op basis van de strenge begrotingsregels die de KNVB deze zomer haaft aangenomen, heeft de licentiecommissie de club een tweede waarschuwing gegeven, welke drie punten aftrek betekent. De belangrijkste reden is dat de club achterloopt met het betalen van salarissen en een belastingschuld heeft opgebouwd.

Fortuna Sittard had de KNVB gevraagd om enkele dagen uitstel, zodat de club de regeling met de gemeente verder had kunnen uitwerken. "Jammer dat het nu gebeurt", reageerde Fortuna-commissaris Jos Nuyen laconiek. "De nieuwe licentiecommissie wil kennelijk zijn tanden laten zien." Eerder kreeg de eerstedivisieclub al een waarschuwing vanwege de schulden en niet-sluitende begroting.

Puntenaftrek voor Fortuna Sittard

Ome.Fleer had ons via de nieuws-submit te melden:

Stadion Fortuna SittardDe licentiecommissie van de KNVB heeft de noodlijdende voetbalclub Fortuna Sittard bestraft met drie punten in mindering voor financieel wanbeleid. Het is de eerste Nederlandse club die dit overkomt.

"Jammer dat het nu gebeurt", reageerde Fortuna-commissaris Jos Nuyen laconiek. "De nieuwe licentiecommissie wil kennelijk zijn tanden laten zien." Gisteravond werd bekend dat de Limburgse club deels gered werd door de gemeente.

Eerder kreeg de eerstedivisieclub al een waarschuwing vanwege een rammelende begroting.

Zie voor meer sportnieuws sport.fok.nl!

Schalken verliest in tweede ronde

Sjeng Schalken is er niet in geslaagd om de derde ronde van het ATP toernooi van Milaan te bereiken.

Na zijn winst in de eerste ronde tegen BjŲrkman, moest Schalken in de tweede ronde aantreden tegen de Duitser Rainer SchŁttler. Hij verloor kansloos met 3-6 en 4-6 en kan weer naar huis.

Opvallend waren de nederlagen van de nummer ťťn en drie van de plaatsingslijst. Andrei Pavel (1) verloor in twee sets van Thomas Behrend en Mario Ancic (3) verloor met drie sets van Sergei Stachovski.

Vader onthoofdt dochter om geld

junkieXXXL had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws Volgens de politie van Hong Kong en diverse nieuwsmedia in de regio heeft een 67-jarige vader zijn eigen 17-jarige dochter onthoofd. Na de onthoofding nam de man het hoofd mee en sloeg op de vlucht.

Het geweld begon na een ruzie over geld in het appartement van zijn dochter en zijn 20-jarige zoon. De man begon vervolgens zijn kinderen aan te vallen. De zoon wist aan zijn gewapende vader te ontkomen door zich ergens te gaan verstoppen. Daarbij liep hij oppervlakkige snijwonden op aan zijn hoofd en armen.

Toen de zoon hoorde dat zijn vader verdwenen was, ging hij kijken waar zijn zusje was. Haar onthoofde lichaam lag ergens in het appartement. De politie heeft nog geen idee waar de vader en het hoofd van het meisje zich bevinden.

Bill Cosby beschuldigd van date-rape

Voor de Amerikaanse komiek Bill Cosby valt er momenteel weinig te lachen. Hij wordt door de Canadese Andrea Constand beschuldigd van date-rape, oftewel onvrijwillige seks na een afspraakje, meestal met behulp van drank en/of drugs. Na een etentje in een restaurant was ze met hem meegegaan naar huis. Toen ze zich niet zo lekker voelde kreeg ze enkele pillen van Cosby. Wat daarna gebeurde staat haar vaag bij, zo vertelde ze aan de politie. Ze raakte versuft en Cosby zou haar borsten hebben gemasseerd en kruis hebben betast. Toen ze vier uur 's nachts wakker werd, was haar beha uitgedaan.

De 31-jarige vrouw deed pas twee weken terug aangifte, hoewel het incident al een jaar geleden plaatsvond. Ze was zich echter niet bewust dat Cosby onethisch bezig was tijdens de 'massage's', totdat ze afgelopen zomer zelf een cursus massage ging volgen.

Cosby (67) heeft inmiddels toegegeven dat hij wel oppervlakkige seks met haar heeft gehad, maar dat zij het geheel vrijwillig deed. Ook zegt hij geen gemeenschap met haar te hebben gehad. Opvallend is dat Constand maanden nŠ het incident de CosbyShow-acteur vroeg om vrijkaartjes voor een van zijn stand-up optredens. Deze heeft zij ook gekregen. Cosby ontkent in alle toonaarden dat er sprake is van date-rape.

 Cosby
Cosby: schuldig aan date-rape of vals beschuldigd?

Gerucht: Techniek PS3 bekend

Na alle waarschijnlijkheid is een deel van de techniek voor de Play Station 3 bekend. Voor deze techniek is namelijk op 26 september vorig jaar patent verkregen. Volgens een anonieme bron van the Inquirer zal het als volgt werken.

De computer van de PS3 zal uit cellen bestaan, elk van deze cel zal een CPU bevatten en 8 APU's van elk 128K geheugen.

Het zal op een 4Ghz processor lopen welke 256Gflops zal produceren. Alle cellen staan aangesloten op een 64MB geheugen met een 1024 bus.

Hoeveel van deze cellen er zullen zijn is niet bekend, maar Sony maakte eerder bekend dat dit zou kunnen oplopen tot ťťn teraflop, iets wat duidelijk maakt dat het waarschijnlijk om 4 cellen zal gaan.

Ook zullen er mogelijk optische fire wire kabels komen om de computer kracht te verdelen.

De techniek van de PS3 zal in vele opzichten lijken op die van de PS2 maar met meer VPU's en meer geheugen. Ook het OS zal flink verbeterd worden. Omdat Sony niet aan Microsoft's Direct X wil beginnen zal ook de PS3 vrij lastig te programmeren zijn.


Hoe de PS3 waarschijnlijk eruit gaat zien van binnen

Paris niet vervolgd voor diefstal seksfilm

Paris Hilton wordt niet vervolgd voor diefstal. Vorig jaar december werd zij 'betrapt' voor het stelen van een DVD. Het was de film 'One Night in Paris', waarin de destijds 19-jarige Paris seks heeft met haar toenmalige vriend Rick Soloman. Zo is te zien dat ze hem oraal bevredigt tot een hoogepunt.

De opnames waren gemaakt in de privťsfeer, maar zoals ook al gebeurde bij seksvideo's van R-Kelly en Pamela Anderson, lekten de expliciete beelden uit. De DVD is overigens uitgegeven door Rick zelf. Omdat de opnames toch al waren te zien op internet wilde hij er ook wel geld aan verdienen.

Echt gestolen heeft Paris de film niet. Ze zag de DVD bij een kiosk in L.A. liggen, pakte ze een exemplaar en stopte het in haar tas. Ze gooide nog wel tachtig cent op de toonbank met de mededeling: "Ik koop dit niet, ik neem hem gewoon mee." Terwijl ze wegliep scheurde ze de poster waarop de DVD werd aangeprezen van de muur. De politie wilde haar vervolgen voor diefstal en vandalisme, maar nu is besloten dat deze zaak niet in het belang van de rechtspraak zou zijn.

 Sekstape Paris

Nieuwe Asterix in het najaar

SubheaderVoor het eerst in vier jaar komt dit najaar een nieuw album uit van striphelden Asterix en Obelix. Tekenaar Albert Uderzo is naar verluidt druk bezig met het nieuwe verhaal dat op 14 oktober in de winkels moet liggen. Het onderwerp is nog niet bekend gemaakt.

Uderzo maakt niet alleen de tekeningen van de reeks. Sinds de dood van schrijver Renť Goscinny in 1977 bedenkt hij tevens zelf de verhaallijn. Naast het nieuwe album werkt de Fransman ook aan een nieuwe Asterix-tekenfilm. 'De Vikingen' komt in 2006 in de bioscopen.

'Mooie Mario' pakt de etappezege in Qatar

De 'koning' van de sprint heeft eindelijk weer eens gewonnen. Mario Cipollini (Liquigas) kwam vandaag als eerste over de streep in de vierde etappe van de Ronde van Qatar. In een millimeterspurt was hij Tom Boonen (Quick-Step) en Aart Vierhouten (Davitamon-Lotto) te snel af.

De 37-jarige Italiaan, die aan het eind van het seizoen zijn fiets aan de wilgen hangt, liet in de straten van Doha zien nog steeds over een krachtige sprint te beschikken. Hij won, weliswaar nipt, de spurt van een 43-koppen tellende kopgroep. Het peloton met erkende sprinters, zoals McEwen (Davitamon-Lotto) en Rodriguez (Davitamon-Lotto), eindigde op maarliefst een half uur achterstand.

Cipollini bezorgde met zijn overwinning zijn nieuwer werkgever, de Liquigas-ploeg, de eerste zege van het seizoen. Ook 'Cipo' zelf behaalde zijn eerste winst van het nog prille wielerseizoen. De laatste overwinning van de Italiaan was alweer een aantal maanden geleden. Zijn laatste overwinning behaalde hij op 21 april 2004 in de Ronde van Georgia.

In het algemeen klassement is de leiding nog steeds in handen van de Deen Lars Michaelsen (CSC). Hij won gisteren de derde etappe in een ontsnapping. Beste Nederlander blijft Maarten Tjallingii op de vijfde plaats. De renner van het Marco Polo-team is aan een sterke ronde van Qatar bezig.

Uitslag vierde etappe:

1.M.Cipollini (Ita/Liquigas) 169 km in 3u31'37"
2.T.Boonen (Bel/Quick-Step) z.t
3.A.Vierhouten (Ned/Lotto) z.t
4.B.SchrŲder (Dui/Wiesenhof) z.t
5.R.Hunter (ZAf/Phonak) z.t

Algemeen klassement na vier etappes:
1.L.Michaelsen (Den/CSC) in 15u22'00"
2.M.Breschel (Den/CSC) op 1'14"
3.F.Guidi (Ita/CSC) 1'28"
4.T.Boonen (Bel/Quick-Step) 5'21"
5.M.Tjallingii (Ned/Marco Polo) 5'43"

Het besnijdenisritueel

Ik heb zojuist de televisie aangezet en val midden in een uitzending over babyverzorging. De camera zoomt in op een pasgeboren baby, een jongetje met donkere haartjes. Hij ligt met ontbloot onderlijfje op een behandeltafel en sabbelt tevreden op een fopspeen. Als de speen uit zijn mondje dreigt te glijden, wordt die er zachtjes weer ingedrukt.
In mijn achterhoofd begint een belletje te rinkelen, want de hand die ik zie is niet van de moeder, maar van de vader. Bovendien gaat het gesprek helemaal niet over babyverzorging, voeding of groei, sterker nog, de moeder is er niet eens bij.

Hoyzer verkocht vier wedstrijden

De hoofdpersoon in het omkoopschandaal in Duitsland, de 25-jarige Robert Hoyzer, heeft verklaard vier wedstrijden te hebben gemanipuleerd. Dit kwam naar voren tijdens een persconferentie van de DFB (Duitse Voetbal Bond).

Het gaat om de wedstrijden SC Paderborn – HSV (21-08-2004) voor de DFB Bokal, LR Ahlen – Wacker Burghausen (22-10-2004) in de tweede Bundesliga en twee wedstrijden in de Regionalliga, Wuppertaler SV – Werder Bremen Amateure (30-05-2004) en Eintracht Brauschweig – FC Sankt Pauli (05-06-2004).

Daarnaast verklaarde Hoyzer bij de partij MSV Duisburg – SpVgg Greuther Furth (26-09-2004) niet ingegrepen te hebben, omdat de wedstrijd naar wens verliep. Bij de ontmoetingen tussen SC Paderborn – Chemnitzer FC (22-05-2004) en SpVgg Unterhaching – 1. FC SaarbrŁcken (28-11-2004) mislukte een poging tot manipulatie door Hoyzer.

Daarnaast heeft Hoyzer nog drie scheidsrechters en 14 spelers genoemd, die betrokken zouden zijn in het grootscheepse omkoopschandaal. Zie ook 'corruptie Bundesliga breidt uit'.

Kramer kiest toch voor WK junioren

Schaatser Sven Kramer zal over twee weken toch het wereldkampioenschap voor junioren in het Finse Seinajoki gaan rijden.

Vorige maand zei de Nederlander nog dat hij die titelstrijd zou laten schieten, en de voorkeur gaf aan de finale van de wereldbeker in Heerenveen. Beide toernooien zullen in het zelfde weekend worden gehouden.

Kramer is nu teruggekomen op dat besluit, omdat hij graag zijn periode als junior goed wil afsluiten, het liefst met de wereldtitel. Nu hij niet in Heerenveen aan de start zal verschijnen, kan Kramer zich niet plaatsen voor het WK afstanden, dat van drie tot zes maart in Inzel wordt verreden, In Heerenveen worden namelijk de tickets voor dat toernooi verdeeld.

Nieuwe anti piraterij stichting gaat van start

Er is een nieuw bedrijf om de download- en kopieermentaliteit van de Nederlandse jeugd te veranderen, namelijk B.I.G. B.I.G. staat voor Ban Illegale Games & Software en heeft niemand minder dan misdaadverslaggever Peter R. de Vries als boegbeeld gekozen om hun actie te promoten.

Elk jaar worden in Nederland zo'n 20 miljoen blanco cd's en dvd's gekocht om bestanden op te branden. Om dit terug te dringen gaat B.I.G. niet de illegale kopieerders opsporen, maar proberen deze preventief te verminderen. Hiervoor zullen ze op scholen, internetfora, evenementen en TV voorlichting geven over illegale games en de reden waarom het fout is om te downloaden.

Jordan maakt line-up voor 2005 bekend

Vandaag is bekend gemaakt door Jordan dat Narain Karthikeyan en Tiago Monteiro de nieuwe coureurs voor 2005 zijn. Hiermee wordt Karthikeyan de eerste Indier in de F1.

Beide coureurs hebben voor het F3 team van sportief directeur Trevor Carlin gereden. Carlin: “Narain is competitief en heel erg snel. Af en toe wat wild maar ik ben er van overtuigd dat we het beste in hem naar boven kunnen krijgen.” Over Monteiro zei hij het volgende: “Tiago is een zeer professionele en technisch goede coureur. Hij zal er zeker voor zorgen dat alles uit de auto wordt gehaald, en dat deze verbeterd wordt.”

Karthikeyan liet weten: “Mijn doel was altijd om in de F1 te rijden. Ik heb de steun van mijn hele land achter me, dus ik moet goed presteren. Ik ben ervan overtuigd, nadat ik al voor 3 teams heb getest, dat dit een goed jaar gaat worden voor mij.”
Monteiro over zijn kans: “Ik ben meer dan enthousiast dat ik nu een onderdeel van Jordan Grand Prix ben. Het is een droom van me die werkelijkheid is geworden. Vele rijders dromen hierover, dus is het zaak voor mij om nu ook te bewijzen dat ik het waard ben om in de F1 te rijden.”

Carlin over de line-up: “We hebben veel geluk dat we een sterk pakket hebben met jonge, technische sterke, snelle en talentvolle coureurs.” Dit betekent dat Robert Doornbos alleen nog in aanmerking komt als derde rijder/testrijder voor het team.

Gehavend Sacramento wint

Zonder drie van hun startende spelers hebben de Sacramento Kings toch gewonnen. De Golden State Warriors moesten in overtime buigen; 111-107. Brad Miller was wederom de grote man bij de Kings.

De door blessures geplaagde Kings moesten drie van hun starters missen. Stojakovic, Webber en de nieuwe man Mobley. Maar gelukkig voor de Kings nam Miller het heft in handen en scoorde 38 punten, het hoogste uit zijn carriŤre. Ook pakte hij 17 rebounds. Mike Bibby had 17 punten, elf assists en negen rebounds, bijna een triple-double.

"Ik wist dat ik een stuk beter zou spelen dan gisteravond," zei Miller. "Dat is het leuke van dit spelletje, de enige dag heb je een off-day en de avond erop kun je jezelf weer herpakken." Miller scoorde in het duel met de Sonics maar vier punten.

Topscorer bij de Warriors werd Jason Richardson met 37 punten. Toch was hij allerminst tevreden over zijn spel. "Ik miste de belangrijke schoten op het eind. Het maakt niet uit wat je ervoor gedaan hebt, als het erom gaat moet je de schoten maken. Dat deed ik niet," aldus Richardson.

Suns winnen van Timberwolves
Van de zes uitwedstrijden op rij hebben de Phoenix Suns er vijf gewonnen. Vannacht waren de Minnesota Timberwolves het slachtoffer; 108-79. De Suns domineerden het derde kwart en namen zo'n grote voorsprong dat het voor de Timberwolves niet meer goed te maken was. Na het derde kwart was de stand al 95-60, niet meer te overkomen voor Garnett en zijn mannen. Amarť Stoudamire werd topscorer met 23 punten. Steve Nash liet 15 punten en elf assists noteren.

"De Wolves zijn een goed team," vertelde Quentin Richardson. "Maar het maakt ons niet uit tegen wie we spelen, we hebben vijf van de 6 uitwedstrijden gewonnen, dan doe je het goed. --We got some bucks, a wolf, a raptor. We missed the bear, though." De Suns verloren hun enige wedstrijd in de serie van de Grizzlies.

Garnett werd door de Suns op maar twaalf punten gehouden. Wally Szczerbiak werd topscorer bij de Wolves met 16 punten.

Overige uitslagen:

Boston Celtics - New Jersey Nets: 110-89
Philadelphia 76ers - Houston Rockets: 95-118
Indiana Pacers - Toronto Raptors: 97-98
Detroit Pistons - Atlanta Hawks: 99-84
Charlotte Hornets - Dallas Mavericks: 82-90
Portland Trailblazers - Denver Nuggets: 97-94

Wethouder schudt iedere moslima de hand

CDA-wethouder Leonard Geluk van Onderwijs en Integratie van de stad Rotterdam gaat alle moslima’s van nu af aan de hand schudden. De CDA'er zegt zich nu onzeker te voelen bij het benaderen van vrouwelijke moslims. ''Je gaat twijfelen of je wel of niet een hand moet geven en dat beÔnvloedt de omgang met alle moslima's''.

Volgens de wethouder moeten moslims zich realiseren wat de consequenties zijn van het weigeren van een hand. Niet–moslims reageren geŽrgerd, gefrustreerd en geÔrriteerd als een hand geweigerd wordt. Dat is niet bevordelijk voor de situatie waarin autochtonen en allochtonen soms lijnrecht tegenover elkaar staan, aldus Geluk.

Het weigeren van een uitgestoken hand is volgens de wethouder een typisch voorbeeld van wat er in Rotterdam moet veranderen. ''De fatsoensnormen in Nederland moeten boven de religieuze normen staan, anders is de situatie onwerkbaar''.

Carnaval barst weer los in het zuiden

Veul leut, waogens, groete aontallen bier en carnavaleske kostuums! Dat zijn de ingrediŽnten veur veul zuiderlingen, veur wie ut komende weekeinde carnaval 2005 losbarst. In un groet aontal durpen en steden zal dunnen optocht ut hoogtepunt zijn.

Carnaval is het feest dat voorafgaat aan de veertigdaagse vasten voor Pasen, met name gevierd in rooms-katholieke landen en streken. Vermommingen, optochten, de oprichting van een narrenrijk en uitbundige eetfestijnen en drinkgelagen tekenen het feest.

Dit wordt althans op deze wijze in Europa sinds de 17de eeuw gedaan. In Nederland wordt het feest ook wel met 'vastenavond' aangeduid, hoewel hiermee van oorsprong slechts de laatste dag voor Aswoensdag werd bedoeld. Historici zijn het echter niet eens over de oorsprong van het huidige feest.Unne schone waoge in het Pezerikken gat 2004

UEFA bepaalt limiet buitenlanders

De UEFA heeft aangekondigd dat clubs die in 2006 deelnemen aan de Champions League of de UEFA cup minimaal vier spelers uit de eigen opleiding in de selectie moeten hebben.

Tevens ligt het plan klaar om dit door te voeren in de nationale competities, alleen daar zullen de nationale bonden toestemming voor moeten geven.

In de jaren daarna zal het minimum van spelers uit eigen land in 2007 verhoogd worden tot zes en in 2008 zelfs tot acht. Daarvan moeten minimaal vier spelers opgeleid zijn door de club zelf.

De UEFA definieert een dergelijke speler als 'minimaal drie seizoenen aan de club verbonden en een leeftijd tussen de 15 en 21 jaar'.

Van de 32 clubs uit de Champions League van vorig seizoen zouden vijf clubs niet aan het toekomstige quotum voldoen: Arsenal, Chelsea, Celtic, Glasgow Rangers en Ajax.

Binnenkort komen de 52 lidstaten bijeen om te stemmen voor het plan om de regel ook in te voeren in de nationale competities. Vanuit de Premier League en de Serie A zijn inmiddels al felle protesten vernomen.

Utrecht gaat wiettelers hard aanpakken

De gemeente Utrecht gaat de strijd aan met de wietkwekerijen in de stad. Samen met de politie, woningcorporaties, energiebedrijf Eneco, uitkeringsinstanties en de belastingdienst zal de thuisteelt hard worden aangepakt. Vanaf nu moeten kwekers die in een huurhuis zitten meteen hun woning uit, en een eventuele uitkering wordt direct stopgezet.

Inwoners van Utrecht worden opgeroepen om thuiskwekerijen te melden bij de politie of de woningcorporatie.

Het aantal wietkwekerijen in de stad wordt geschat op 600 tot 2.000. Afgelopen jaar werden er 152 plantages opgerold. Behalve dat wiettelers de opiumwet overtreden, zorgt het ook voor lekkage en brandgevaar in de naastgelegen huizen.


Wiettelen wordt zeer riskante bezigheid in Utrecht

PSP lanceert op 24 maart in Noord-Amerika

Sony heeft vandaag bekendgemaakt dat de PSP op 24 maart wordt gelanceerd in Noord-Amerika. De PSP zal 249,99 dollar kosten. Sony heeft besloten dat de PSP alleen met extra's gekocht kan worden, dus een goedkopere versie is er voorlopig niet. Onder deze extra's kun je onder andere een 32MB Memory Stick, oordopjes en een AC adapter verwachten. Voor 31 maart zullen er een miljoen PSP's beschikbaar zijn.

De volgende games worden verwacht bij de Amerikaanse launch:

"[...]
-- Ape Escape(R): On the Loose, Sony Computer Entertainment America
-- ATV Offroad Fury(R): Blazin' Trails, Sony Computer Entertainment America
-- Darkstalkers Chronicle(TM): The Chaos Tower, Capcom
-- Dynasty Warriors(R), KOEI
-- FIFA 2005, Electronic Arts
-- Gretzky(TM) NHL(R), Sony Computer Entertainment America
-- Lumines(TM), Ubisoft
-- Metal Gear Acid(TM), Konami
-- MLB(TM), Sony Computer Entertainment America
-- MVP Baseball, Electronic Arts
-- NBA, Sony Computer Entertainment America
-- NBA Street Showdown, Electronic Arts
-- Need for Speed(TM) Rivals, Electronic Arts
-- NFL Street 2 Unleashed, Electronic Arts
-- Rengoku(TM): Tower of Purgatory, Konami
-- Ridge Racer(TM), Namco
-- Smartbomb, Eidos Interactive
-- Spider-Man 2(TM), Activision
-- Tiger Woods PGA TOUR(R), Electronic Arts
-- Tony Hawk's Underground 2 Remix, Activision
-- Twisted Metal: Head On(TM), Sony Computer Entertainment America
-- Untold Legends: Brotherhood of the Blade, Sony Online Entertainment
-- Wipeout(R) Pure, Sony Computer Entertainment America
-- World Tour Soccer, Sony Computer Entertainment America
[...]"


Totale card K-1 Max bekend

De K-1 organisatie heeft de rest van de line-up voor de K-1 World Max Japan in Tokyo op 23 februari bekend gemaakt.

Tot nu toe was de bezetting van het toernooi al bekend, alsmede de 'superfight' tussen landgenoot Albert Kraus en de Thai Buakaw Por Poramuk.

In totaal zijn daar nog twee superfights en een zogenaamde 'reserve-fight' toegevoegd. De winnaar van deze reserve-fight kan in actie komen als een vechter uit het toernooi onverhoopt uit zou vallen.

De reserve-fight zal plaatsvinden tussen twee veelbelovende Japanse vechters. De al wat bekendere Nitta Akiomi zal de strijd aangaan met 'rookie' Ash-ra, die volgens K-1 producer Tanigawa spectaculair is en 'weleens de nieuwe Masato kan worden'.

Voor de tweede superfight maakt Fransman Farid Villaume zijn langverwachte entree in de K-1 organisatie. De man die onder andere in Thailand furore maakte in het reguliere muay thai zal het opnemen tegen de MongoliŽr Jadamba Narantungalag.

De laatste superfight zal onder speciale regels gehouden worden. In een 3x3 minuten durend gevecht komt de Turk Serkan Yilmaz onder K-1/MMA (Mixed Martial Arts) rules uit tegen de Japanner Caol Uno.

Sturing langer bij Vitesse

De Arnhemse club Vitesse heeft het contract met haar hoofdtrainer Edward Sturing verlengd tot 30 juni 2007.

Edward Sturing had een contract tot het einde van dit seizoen, en kon tot 2010 blijven bij Vitesse als hoofd opleidingen. Die laatste optie vervalt met het afsluiten van het nieuwe contract.


De verlenging van het dienstverband van Edward Sturing bij de geelzwarten is ongetwijfeld ingegeven door de goede resultaten van het huidige seizoen. Waar vorig jaar het zwaard van Damokles nog regelmatig boven het hoofd van de trainer hing, is het momenteel een stuk zonniger boven zijn kruin. Vitesse bevindt zich momenteel op de zesde plaats van de Eredivisie, en heeft daarom nog voldoende kansen zich te plaatsen voor Europees voetbal volgend jaar.

Voor de komende twee seizoenen kunnen we de stabiele lijn die dit seizoen door Sturing en zijn staf is ingezet, met dezelfde mensen doortrekken. Voor de continuÔteit binnen de club en de sportieve doelstellingen van de club, is dit van groot belang", meldt algemeen directeur Van der Kraan op de officiŽle clubwebsite.

Edward Sturing vindt de contractverlenging een blijk van waardering voor zijn aanpak en behaalde resultaten. "De club heeft de voorwaarden die ik van belang acht voor mijn functioneren en dat van het elftal, naar tevredenheid ingevuld. Daardoor stond niets een langer verblijf in Arnhem meer in de weg", aldus een tevreden spinnende trainer op de Vitesse-site.

Baby's besmet na orale besnijdenistechniek

ferdo11 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws In New York is momenteel een onderzoek gaande naar Rabbi Yitzhok Fischer nadat een aantal baby's besmet zijn geweest met herpes en ťťn als gevolg daaraan gestorven is. Fischer voerde religieuze circumcisie uit bij baby's op een tamelijk ongebruikelijke manier.

Volgens Joodse wetten hoort een mohel – iemand die de besnijdenis uitvoert – bloed uit de circumcisie-wond te laten komen. De meeste mohels doen het met de hand, Fischer daarentegen met de mond.

Fischer's advocaat, Mark Kurzmann, verklaarde dat Fischer volledig wil meewerken met het onderzoek. Fischer heeft echter nog niet een bloedtest ondergaan ondanks een verzoek van de onderzoekers. Kurzmann zegt dat Fischer internationaal bekend staat als een goede mohel.

Wellicht een nieuwe Killer Instinct?

Toen Nintendo iets meer dan tien jaar geleden bezig was met de ontwikkeling van de Ultra 64 (de tweede werknaam voor de Nintendo 64), had het de strategie bedacht om de Ultra 64-technologie in de speelhallen tentoon te stellen met behulp van enkele speciaal te produceren arcadespellen. Het nam daarvoor Midway en Rare in de arm, die vervolgens respectievelijk de arcaderacer Cruisin' USA en beat 'em up Killer Instinct produceerden.

Na een succesvolle launch op de Super Nintendo en een iets minder succesvol tweede deel op de Nintendo 64, lijkt het er wellicht op dat er een nieuw deel van Killer Instinct aan zit te komen op de Xbox, dan wel de Xbox2. Een mogelijk bewijs daarvoor kan gevonden worden op de nieuwste demodisk die door Microsoft naar de detailhandel verstuurd wordt.

Op deze disk staat onder meer een demo van Conker, waarin tijdens een executiescene op de achterkant van het tijdschrift 'Drudge Magazine' de volgende tekst te lezen is:

"200X" (de X is een getal dat verder niet te herkennen was)
Het Killer Instinct-logo
"Is back"


het titelscherm van het origineel

Rare of Microsoft heeft nog geen commentaar gegeven.

Christensen na dit seizoen weg bij Twente


Kim Christensen zal aan het eind van dit seizoen een nieuwe club moeten gaan zoeken. Zijn aflopende contract bij FC Twente zal niet worden verlengd door de club uit Enschede.

"Hij brengt niet wat we van hem verwachten. Zeker niet als je naar zijn salaris kijkt", aldus technisch directeur Johan Plageman. Begin januari werd de Deen teruggezet naar het tweede elftal omdat hij te zwaar was geworden tijdens de feestdagen.

"Met Blaise N'Kufo, Guilherme Afonso en Jason Culina hebben we drie spelers die in de spits kunnen spelen. Ik verwacht niet dat we Kim nog nodig hebben" aldus Plageman. Christensen kwam in 2003 over van de Duits club Hamburger SV. Dit seizoen maakte hij in veertien competitieduels drie treffers.

Shell boekt recordwinst over 2004

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Shell heeft in 2004 zijn nettowinst tot recordhoogte weten op te voeren naar 18,53 miljard dollar (14,08 miljard euro). Dit is 48% meer dan in 2003. Op basis van geschatte actuele kosten steeg de winst 38 procent tot 17,59 miljard dollar (13,37 miljard euro). De winst kwam voor een deel door de hogere olieprijzen.

Het slechte nieuws is dat Shell opnieuw haar reserves heeft moeten aanpassen. In 2004 zijn er 1,5 miljard vaten afgeboekt. De reserves zijn nu volgens de SEC-regels en -richtlijnen geschat op 12,95 miljard vaten olie-equivalent. Voor het schandaal van de overwaarderingen waren de reserves nog 18,9 miljard vaten.

Releasedate + screens van Ghost Recon 2

Ubisoft heeft vandaag aangekondigd dat Tom Clancy's Ghost Recon 2 voor de Nintendo GameCube vanaf 31 maart in de winkels ligt. In het spel speel je als kapitein Scott Mitchell, leider van de elite Ghost Recon Special Forces. Je missies spelen zich af in Korea rond 2007.

Om een realistisch beeld van de toekomst te geven heeft Ubisoft een zogenaamde Lone Wolf singleplayermode toegevoegd. Hierin kun je met militaire prototypes spelen die op het moment van schrijven nog volop in ontwikkeling zijn bij het Amerikaanse leger.

Dit zijn de screenshots:
PSV in de clinch met FC Porto

De 20-jarige Braziliaanse speler Leandro do Bonfim heeft meegetraind met FC Porto. PSV is het hier helemaal niet mee eens en overweegt daarom stappen te ondernemen tegen de Portugese club.

PSV meent dat het contract dat zij heeft afgesloten met de Braziliaanse spits rechtsgeldig is. De speler en zijn raadgevers menen echter van niet, en verkeren daarom in de veronderstelling dat Leandro mag doen en laten wat hij wil. Vrij vertaald: mag voetballen en trainen waar hij wil.


Aangezien Leandro nu voor de eerste keer heeft meegetraind bij de Portugese club, meent PSV recht te hebben op een kennisgeving vanuit Portugal. Maar FC Porto is er volgens eigen zeggen nog helemaal niet uit. Reinaldo Teles namens FC Porto: 'Er is nog niets besloten, maar we werken wel die kant op. '

Het feit dat Porto bezig is met de speler moge blijken uit het feit dat de Portugese bond namens FC Porto in Zeist om vrijgave van de Braziliaan heeft gevraagd. Namens PSV heeft de KNVB op zijn beurt dat verzoek niet ingewilligd.

PSV zal daarbij waarschijnlijk helemaal geen medewerking verlenen aan een vrijgave. De club uit Eindhoven en Leandro staan namelijk al een tijdje lijnrecht tegenover elkaar. De kans dat ze alsnog tot een vergelijk komen is te verwaarlozen, ook vanwege de beschuldigingen die over en weer zijn uitgesproken. De FIFA buigt zich momenteel over het conflict.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Spiegel reflecteert pessimistisch toekomstbeeld

Icoon digital nieuws Tegenwoordig is het mogelijk om gebruik te maken van een spiegel met een pessimistische toekomstvisie. De spiegel toont hoe diegene die ervoor staat eruit ziet over vijf jaar: als een alcholverslaafde met een overgewicht. In Accenture Technology's laboratorium in Sophia Antipolis, Frankrijk, wordt gewerkt aan een flat-screen LCD TV met een aantal camera’s en een krachtige beeldbewerkings-processor.

De spiegel neemt met behulp van de camera’s beeldjes en geeft deze daarna in realtime weer. Dit is dus in principe de functie van een ‘gewone’ spiegel. Daarna gaat de ingebouwde computer aan de slag en modificeert het beeld na een druk op de knop. Er wordt precies en natuurgetrouw beeld gegeven, volgens de makers. Zo wordt bijvoorbeeld het effect van teveel alcohol op je gezicht berekend, zelfs de rimpels.

Het gemodificeerde beeld kan echter niet in realtime worden weergegeven, maar de makers hebben alle vertrouwen in de effectiviteit van de spiegel op de leefstijl van de gebruikers. In de loop van dit jaar zou een prototype klaar zijn. In de toekomst wil men een volledige realtime spiegel gaan maken.


Niemand is veilig voor de spiegel...

Youp van 't Hek mag niet meer rijden

Cabaretier Youp van 't Hek mag niet meer rijden. De kantonrechter in Middelburg heeft hem woensdag veroordeeld tot een rijontzegging van vier maanden en tot een boete van ruim 460 euro. Van 't Hek werd in oktober 2003 met een snelheid van 128 kilometer geflitst op een weg in Vlissingen waar een maximumsnelheid geldt van 70 kilometer per uur.

Omdat hij al eerder voor te hard rijden is veroordeeld, werd een onvoorwaardelijke rijontzegging geŽist die hij nu ook heeft gekregen.

Gameplay filmpje Brothers in Arms

Brothers in Arms is een WO2-shooter die 18 maart in de winkels zal liggen. De makers hebben de omgevingen gedetailleerd nagemaakt en goed geluisterd naar de verhalen van oorlogsveteranen. Het spel zal een aantal strategische elementen bevatten waardoor je als speler niet alleen kan winnen door blind te schieten. Door middel van situational awareness heb je een goed overzicht op het slagveld en kun je je eigen tactiek bepalen. Hoe dit precies werkt kun je zien in het filmpje op Xboxworld.

Tot 5 jaar voor neerschieten Marokkanen

Wegens het schieten op vijf Marokkaanse jongeren vorig jaar in Muiderberg, is gisteren de 19-jarige Rick van V. veroordeeld tot 4 jaar celstraf. Zijn vader, John van V. (48), kreeg 5 jaar cel opgelegd. Bij de schietpartij raakten indertijd drie jongeren gewond. De geraakte jongeren kregen bijna 50.000 euro schadevergoeding toegewezen, die zoon en vader zullen moeten betalen.

De officier van justitie had twee weken geleden tegen vader en zoon respectievelijk 10 en 8 jaar cel geŽist wegens poging tot moord. De rechtbank achtte echter slechts poging tot doodslag bewezen, waardoor de straf lager uitviel.

Aan de schietpartij gingen indertijd dreigende confrontaties vooraf tussen de groep Marokkanen, afkomstig uit Naarden en Bussum, en een groep rechts-extremistische jongeren uit Muiderberg. Vader Van V. heeft zijn zoon vlak voor de confrontatie op 3 april van het wapen voorzien. Daarbij heeft hij zijn zoon uitgelegd hoe hij moest schieten en ging hij mee naar de plek van het delict. Hij was getuige van de schietpartij. Daags ervoor was vader Van V. woest op zijn zoon geworden omdat die zich had laten bedreigen door de Marokkaanse jongeren, zonder iets terug te doen. Vader Van V. had het vuurwapen betrokken van een buurman, die hiervoor zes maanden cel kreeg opgelegd.

Na de schietpartij vluchtte zoon Van V. naar IsraŽl. Daar werd hij aangehouden en uitgeleverd aan Nederland. Rick van V. heeft overigens zijn excuses aangeboden aan de slachtoffers van de schietpartij.


Foto van Rick van V. die op internet circuleerde.

Nieuwe PAL data EA

Electronic Arts heeft een aantal releasedata voor hun aankomende games bekend gemaakt. Het betreft onder andere games voor de huidige consoles, maar ook PSP- en DSgames.

Hier is het lijstje met data:

Nintendo DS:

Tiger Woods PGA Tour 2005: 10 maart
The Urbz: Sims in the City: 17 maart
Need for Speed Underground 2: 6 mei

GameCube:

UEFA Champions League 2005: 3 februari
NBA Street V3: 17 februari
FIFA Street: 10 maart
Fight Night Round 2: 17 maart
Time Splitters Future Perfect: 24 maart

Playstation 2:

UEFA Champions League 2005: 3 februari
NBA Street V3: 17 februari
FIFA Street: 10 maart
Fight Night Round 2: 17 maart
Time Splitters Future Perfect: 24 maart

Xbox:

UEFA Champions League 2005: 3 februari
NBA Street V3: 17 februari
Oddworld Stranger's Wrath: 3 maart
FIFA Street: 10 maart
Fight Night Round 2: 17 maart
Time Splitters Future Perfect: 24 maart

PSP:

FIFA Football: 24 maart
Need for Speed Underground Rivals: 24 maart
Tiger Woods PGA Tour 2005: 24 maart
NBA Street: Showdown: 14 april

Wat opvalt is dat voor de PSP er nog steeds games gepland staan voor 24 maart. Terwijl de geruchten gaan dat de PSP niet voor 15 april naar Europa komt.

Mogelijk terreurcel ontmaskerd in Maastricht

Het Algemeen Dagblad meldt vandaag dat er met het oprollen van een drugsbende vorige maand in Maastricht, ook een mogelijke moslimextremistische terreurcel is ontmanteld. De krant baseert zich op vertrouwelijke processen-verbaal die in bezit zijn van het dagblad.

Sinds half januari zitten negen mensen vast in een grote drugszaak. Bij vier invallen vond de politie een vuurwapen, 10 kilo heroÔne, cocaÔne, hasj en xtc. Uit het onderzoeksdossier blijkt dat de leden, onder wie een plaatsvervangend imam, ook wapens en explosieven zouden bezitten. De groep, meest mensen van Marokkaanse afkomst, werd al zeker een half jaar door de politie gevolgd. Ook werd een speciaal antiterreurteam ingeschakeld. Het is de eerste keer dat in Nederland sprake is van een verband tussen drugshandel en terrorisme.

Centrale figuur in de groep is de 41-jarige Rotterdamse koranlezer Hassan L., die in 1999 zijn werkterrein verplaatste naar Limburg. Er zou ook sprake zijn van een man die banden zou onderhouden met de terreurbeweging al-Qaeda. In 2003 werd in Geleen al een radicaal-islamitisch netwerk opgerold na tips van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Het ging toen om zeven mensen, van wie een aantal werd uitgezet naar Spanje. Uit die groep zijn nu opnieuw mensen opgepakt.

De AIVD tipt overigens de politie geregeld over mensen die ze volgen en waarvan blijkt dat ze criminele activiteiten ontplooien. Als de AIVD terrorisme niet denkt te kunnen bewijzen, licht ze de politie in, om zo de groep te frustreren.

Alone in the Dark film lijkt te floppen

Meestal krijg je te horen dat games die gebaseerd zijn op films sowieso al niks zijn. Tegenwoordig kan je dit ook omdraaien, de afgelopen films die op games gebaseerd waren zijn geen successen geworden.

Zo had je natuurlijk de Streetfighter, Mortal Kombat en Final Fantasy die allemaal geen klassiekers zijn geworden. Maar dat weerhoudt de Duitse regisseur Uwe Boll niet om te stoppen met deze game-films. Nadat zijn film over House of the Dead geflopt was, heeft hij nu Alone in the Dark verfilmd en deze loopt nou ook niet echt goed in Amerika.

Zo heeft de San Francisco Examiner hem alvast voor de Razzies voorgedragen (De tegenpool van de Oscars). En op de bekende filmsite IMDB krijgt de film gemiddeld een 1.9.

Toch gaat Boll nog even door, hij heeft namelijk nog Hunter: The Reckoning, Dungeon Siege, Far Cry en BloodRayne op zijn 'verfilming lijst' staan.

Al ruim 3000 boetes identificatieplicht

macromarkt.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Afgelopen maand hebben al 3.300 mensen een boete gekregen wegens het niet kunnen tonen van een geldig identificatiebewijs. De identificatieplicht geldt voor iedereen van 14 jaar en ouder en is per 1 januari ingevoerd. De boete bedraagt 50 euro. Voor jongeren van 14 en 15 jaar is de boete 25 euro.

De identificatieplicht is ingevoerd om de veiligheid te vergroten. Controle geschiedt vooral bij onrust of dreigend geweld, zoals bijvoorbeeld 's nachts in uitgaansgebieden of bij voetbalwedstrijden. Volgens Justitie zal de politie omstanders bij een misdrijf, zoals een schiet- of steekpartij of een brand, ook om geldige papieren vragen.

Wie geen geldig identiteitsbewijs kan tonen hoeft niet te rekenen op clementie. Dat zou de waarde van de identificatieplicht voor de rechtshandhaving namelijk ondergraven, zo betoogt Justitie.

TV-rechten EK 2008 op vrije markt

De Europese voetbalbond UEFA zal de tv-rechten van het EK voetbal van 2008 in Oostenrijk en Zwitserland laten verhandelen door het marketingbureau SportFive. Hiermee zal het voor het eerst zijn dat de beelden van een EK op de vrije markt terecht komen.

Door het betrekken van SportFive bij de verkoop van de wedstrijdbeelden zullen commerciŽle zenders de kans krijgen om het Europees kampioenschap te kunnen uitzenden. Tot nu toe gingen de rechten naar de de EBU, de vertegenwoordiger van de Europese publieke omroepen. Daardoor was het EK in Nederland altijd bij de NOS te zien.

De UEFA heeft wel de voorwaarde gesteld dat de voetbalwedstrijden op het open net te zien zullen zijn en niet achter een decoder gaan verdwijnen. Er werden verder nog geen bedragen genoemd, maar de vertegenwoordiger van de UEFA, Lars-Christer Olsson, sprak de verwachting uit dat de opbrengst rond de 600 miljoen euro zal liggen, twintig procent meer dan de opbrengst van Euro 2004 in Portugal

Jonge Roma-meisjes uitgehuwelijkt

Anoniem had ons via de nieuws-submit te melden:

Volgens een rapport van het Projectenbureau Primair Onderwijs Zuidoost-Amsterdam, worden er nog steeds Roma zigeunermeisjes uitgehuwelijkt. Acht meisjes die graag lessen wilden volgen bij voor hen georganiseerd onderwijs, kwamen vorig schooljaar niet opdagen. Drie van hen, in de leeftijd van 13 tot 15 jaar, vielen nog onder de leerplichtwet.

Er zijn meldingen binnengekomen dat deze meisjes zijn uitgehuwelijkt aan mannen in Duitsland en voormalig JoegoslaviŽ. Vorig jaar startte een project voor jonge Roma-meisjes die nauwelijks onderwijs hebben gevolgd. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd is het project succesvol, maar na hun 13e volgen de meesten nog steeds geen onderwijs.

Proef met geldautomaten in de AH

In 25 winkels van Albert Heijn in de regio Utrecht en Amersfoort komen geldautomaten van de Postbank. De supermarktketen is vandaag een proef met de automaten van vier maanden begonnen.

Klanten kunnen nu nog maximaal 50 euro bij de kassa's van supermarkten 'extra pinnen'. Een woordvoerster van Albert Heijn sluit niet uit dat deze dienstverlening in de toekomst zal verdwijnen als de test met de geldautomaten een succes wordt.

Albert Heijn stelt dat uit onderzoek is gebleken dat 70 procent van de consumenten enthousiast is over de beschikbaarheid van een geldautomaat in de supermarkt.

Blessure Arjen Robben lijkt ernstig

Chelsea zal het waarschijnlijk enige tijd moeten doen zonder Arjen Robben. Robbens trainer bij de Engelse club, Jose Mourinho, liet weten dat de enkelblessure van de Nederlander ernstig is.

Robben raakte woensdagavond in de competitiewedstrijd tegen Blackburn geblesseerd na een overtreding van Aaron Mokoena. Na de wedstrijd zei Mourinho dat de Nederlander de finale van de League Cup waarschijnlijk zal moeten gaan missen.

Mourinho was teleurgesteld over de blessure en beschuldigde Mokoena zelfs van opzet. "Hij had net gescoord en je zag wat er gebeurde. Misschien is hij wel zo speciaal dat ze hem opzettelijk wilden raken."

Chelsea won de wedstrijd met 0-1, het enige doelpunt werd al na vijf minuten gemaakt door Robben. Door de overwinning heeft de club nu elf punten voorsprong op Manchester United, dat dinsdag van Arsenal wist te winnen.

Juventus laat Milan weer naderen

In de Italiaanse Serie A heeft Juventus een deel van zijn voorsprong in de stand op achtervolger AC Milan weer moeten inleveren. Juve verloor thuis verrassend met 0-1 van Sampdoria.

Aanvoerder Aimo Diana scoorde in de 34ste minuut van het duel via een rebound het enige doelpunt van de wedstrijd.

AC Milan herstelde zich van twee nederlagen op rij, en won met 4-1 van Messina. Binnen twintig minuten zorgden HernŠn Crespo en Jon Dahl Tomasson voor een redelijke veilige marge, Riccardo Zampagna bracht na een half uur nog de spanning terug met een spectaculaire omhaal, maar na de pauze sloegen Crespo en Tomasson opnieuw toe. AC Milan speler Andrea Pirlo miste tevens nog een penalty.

Trouw vanaf vandaag op tabloid-formaat

Handzamer, leesbaarder en toegankelijker met behoud van kwaliteit en karakter. Zo omschrijft de redactie van het dagblad Trouw het nieuwe formaat waarin de krant vandaag verschijnt. 'Compact' staat er groot boven, maar het tabloid-formaat doet denken aan de Sp!ts en Metro. Parool ging Trouw voor in de overstap naar het handzamere formaat en AD Sportwereld verschijnt in tabloid binnen het grote
Algemeen Dagblad.

Trouw Compact wil zich naast het formaat, onderscheiden met een grotere leesletter, meer gebruik van kleur, foto's en infografieken. De formule en de indeling van de krant blijft hetzelfde, zodat lezers sneller kunnen wennen aan het nieuwe formaat. De redactie heeft een speciale leeswijzer gemaakt als leidraad bij het lezen.

'Media betrouwbaarder dan politiek'

De media is betrouwbaarder dan de politiek. Dat blijkt uit onderzoek van het dagblad Trouw waar 750 mensen aan mee deden. Daaruit komt dat 84,2 procent informatie van de tv wel vertrouwt, 75,6 procent de radio, 71,6 procent de krant en 42,9 procent de regering, 42,6 procent het parlement en 24 procent de politieke partijen.

Wel vindt tweederde van de Nederlanders dat de media te veel 'papegaaien', waarbij ze elkaars nieuws overnemen en sommige gebeurtenissen daardoor erg veel aandacht krijgen. 66 procent gaf deze ergernis aan.

Ruim 45,2 procent zei de media altijd te vertrouwen, 32,3 procent zei dat meestal te doen. De tv is voor 49 procent de belangrijkste informatiebron, de krant voor 33 procent. Internet moet het doen met 7,2 procent en de radio met 6,8 procent.

Voetbal: Rood bij uitschelden voor 'Hoyzer'

Icon Sport - VoetbalHet is spelers in de Zwitserse voetbalcompetitie niet aan te raden de scheidsrechter uit te schelden voor 'Hoyzer'. Zij kunnen dan namelijk een rode kaart tegemoet zien. Robert Hoyzer is de Duitse arbiter die het gezicht is van een omkoopaffaire.

De Zwitserse voetbalbond heeft alle Zwitserse scheidsrechters de opdracht gegeven direct en hard in te grijpen zodra spelers hen tijdens de wedstrijd voor 'Hoyzer' uitmaken. FIFA-scheidsrechter Guido Wildhaber heeft de nieuwe norm bevestigd: "Maar we gaan echt niet iedereen van het veld sturen die lotto of toto naar ons roept."

Wildhaber: "Hoyzer weet niet wat hij heeft aangericht. Ons imago is enorm geschaad. En niet alleen dat van scheidsrechters in het voetbal, maar in alle andere takken van sport."

Zie voor meer (opmerkelijk) sportnieuws sport.fok.nl!

Rood bij uitschelden voor 'Hoyzer'

Het is spelers in de Zwitserse voetbalcompetitie niet aan te raden de scheidsrechter uit te schelden voor 'Hoyzer'. Zij kunnen dan namelijk een rode kaart tegemoet zien. Robert Hoyzer is de Duitse arbiter die het gezicht is van een omkoopaffaire.

De Zwitserse voetbalbond heeft alle Zwitserse scheidsrechters de opdracht gegeven direct en hard in te grijpen zodra spelers hen tijdens de wedstrijd voor 'Hoyzer' uitmaken. FIFA-scheidsrechter Guido Wildhaber heeft de nieuwe norm bevestigd: "Maar we gaan echt niet iedereen van het veld sturen die lotto of toto naar ons roept."

Wildhaber: "Hoyzer weet niet wat hij heeft aangericht. Ons imago is enorm geschaadt. En niet alleen dat van scheidsrechters in het voetbal, maar in alle andere takken van sport."

Gemeente komt Fortuna deels tegemoet

De gemeente van Sittard-Geleen is de noodlijdende voetbalclub Fortuna Sittard voor een deel tegemoet gekomen. De gemeenteraad besloot vanavond dat de club winkels mag bouwen onder de tribunes van het stadion.

Op den duur zou dat Fortuna 10 miljoen euro kunnen opleveren. Voorwaarde is echter wel dat Fortuna vier miljoen euro, dat is de gemeentegarantie plus de OZB, terugbetaalt aan de gemeente.

Een krappe meerderheid van de gemeenteraad stemde met dit voorstel in. Er stond voor Fortuna Sittard veel op het spel. Als de gemeenteraad niet akkoord zou zijn gegaan, dan had dit naar alle waarschijnlijkheid het einde van de voetbalclub betekend.

Fortuna heeft een schuld van 24 miljoen euro. De gemeente stond enige jaren geleden garant voor 1,8 miljoen euro en weigerde om nu opnieuw geld in de club te pompen. Het is overigens nog de vraag of de club met dit raadsbesluit uit de nood is.

Het hele gebeuren rond Fortuna Sittard zorgde voor veel onrust. Het stadhuis van Geleen werd vandaag extra beveiligd. In en rond het stadhuis werden verborgen beveiligingscamera's geÔnstalleerd en de politie hield een peloton van de Mobiele Eenheid (ME) achter de hand. Rond 22.00 uur moest de ME ingrijpen toen een aantal supporters het raadhuis naar binnen wilden gaan.

Gameplay Yoshi's Touch & Go onthuld

Nintendo heeft vandaag laten weten dat Yoshi's Touch & Go globaal twee gameplaymodi zal bevatten. Enerzijds zal de game bestaan uit een horizontale scrollmodus, waarin Yoshi van links naar rechts loopt. Hierbij wordt de stylus gebruikt om eieren naar vijanden te gooien, fruit op te pikken en om over gevaarlijke locaties heen te springen. Door met de stylus Yoshi aan te raken zorg je ervoor dat hij springt, en door hem in mid-air nog een keer aan te raken zorg je ervoor dat hij even in de lucht blijft hangen, zodat de sprong verlengd kan worden. Wanneer met de stylus op het scherm getikt wordt, zullen er door Yoshi eieren geworpen worden, waardoor munten en fruit verzameld worden en vijanden omver geworpen worden.

Anderzijds zal de game een verticale scrollmodus bevatten, waarin Baby Mario van boven naar beneden valt. Door met de stylus wolkjes rond vijanden te tekenen, muntjes te gooien en wolkjes te tekenen zorg je ervoor dat de val van Baby Mario in goede banen geleid wordt.

Yoshi's Touch & Go zal op 14 maart in de VS uitkomen op het Nintendo DS-platform. Een Europese releasedatum is nog niet bekend.

Gemeente komt Fortuna deels tegemoet

Stadion Fortuna SittardDe gemeente van Sittard-Geleen is de noodlijdende voetbalclub Fortuna Sittard voor een deel tegemoet gekomen. De gemeenteraad besloot vanavond dat de club winkels mag bouwen onder de tribunes van het stadion. Op den duur zou dat Fortuna 10 miljoen euro kunnen opleveren. Voorwaarde is echter wel dat Fortuna vier miljoen euro, dat is de gemeentegarantie plus de OZB, terugbetaalt aan de gemeente.

Een krappe meerderheid van de gemeenteraad stemde met dit voorstel in. Er stond voor Fortuna Sittard veel op het spel. Als de gemeenteraad niet akkoord zou zijn gegaan, dan had dit naar alle waarschijnlijkheid het einde van de voetbalclub betekend.

Fortuna heeft een schuld van 24 miljoen euro. De gemeente stond enige jaren geleden garant voor 1,8 miljoen euro en weigerde om nu opnieuw geld in de club te pompen. Het is overigens nog de vraag of de club met dit raadsbesluit uit de nood is.

Het hele gebeuren rond Fortuna Sittard zorgde voor veel onrust. Het stadhuis van Geleen werd vandaag extra beveiligd. In en rond het stadhuis werden verborgen beveiligingscamera's geÔnstalleerd en de politie hield een peloton van de Mobiele Eenheid (ME) achter de hand. Rond 22.00 uur moest de ME ingrijpen toen een aantal supporters het raadhuis naar binnen wilden gaan.

Bekijk voor sportnieuws ook de aparte sportsite van FOK!: sport.fok.nl!

'Spoofing-verhaal is een hoax'

nims had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Digitaal nieuwsHet verhaal over cybercriminelen die met behulp van DNS-spoofing de 'slagaders' van internet innemen is een hoax. Dat meldt weblog GoedZo.com. Het nieuwe glossy techtijdschrift Bright zou het bericht bewust hebben verspreid om zo gratis publiciteit voor de lancering van het eerste nummer te krijgen.

Het bericht over de hitmen van het internet werd vandaag overgenomen door onder meer De Telegraaf, NU.nl, Webwereld, Radio 1 en FOK!. Ook weblogs als sargasso.nl, GeenStijl en GoedZo.com besteedden, weliswaar kritisch, aandacht aan het artikel dat geschreven zou zijn door Francisco van Jole en Tonie van Ringelestijn. De bewering dat 'criminelen' voor 1000 euro konden zorgen voor een miljoen hits bleek daarmee nog niet zo gek, door alle aandacht werd de website van Bright vandaag massaal bezocht. Of de actie voldoende is om het blad succesvol in de markt te zetten zal de toekomst moeten uitwijzen.

Het eerste nummer is overigens door Bright gratis digitaal beschikbaar gesteld (pdf-bestand, 37 Mb). Het bewuste artikel is tevens op de site te lezen.
Laatste reviews en specials
review
Darksiders Genesis
special
Westerborkpad - In het spoor van de Jodenvervolging
review
Hunters: Al Pacino jaagt op nazi's in de jaren 70
review
Bayonetta and Vanquish 10th Anniversary Bundle
review
Patapon 2 Remastered
review
Star Wars Battlefront II
©FOK.nl e.a.