Sterk startersveld Qatar

Waar vroeger met Omloop het Volk het wielerseizoen pas echt werd geopend, lijkt het wielerseizoen steeds vroeger te worden geopend. Zo heeft de Ronde van Qatar dit jaar weer een flink aantal toppers weten aan te trekken.

Aangetrokken door warm weer, goede wegen, een goede organisatie en een hoog start- en prijzengeld zijn er weer flink wat toprenners op de Ronde van Qatar en de Doha International Grand Prix afgekomen. De nieuwe Italiaanse ploeg Liquigas verschijnt aan de start met Magnus Backstedt en Mario Cipollini. Daarnaast neemt Quick Step Tom Boonen mee en zal Thomas Voeckler namens Bouygues Telecom starten.

Vorig jaar wist Rabobank nog de ronde met Robert Hunter te winnen. Hoewel dit jaar Rabobank Qatar laat schieten, staat Robert Hunter aan de start met zijn nieuwe en geplaagde ploeg Phonak. Het nieuwe management van die ploeg mag bewijzen dat de ploeg in meer van de grote wedstrijden dit seizoen thuis hoort.

Met vijftien Europese ploegen, waaronder tien ProTour-ploegen is het startveld op peil. Daarnaast zijn twee Aziatische ploegen aan het startveld toegevoegd. Het Aljazeera Sport Channel-team uit Qatar en de Chinese Marco Polo-team mogen laten zien of ze de concurrentie met de grote Europese wielersterren aan kunnen. Beschermheer van de ronde is dit jaar opnieuw Eddy Merckx.